Ludovic Orban, mesaj pentru miniștri înainte de audieri: „Nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea”

Redactor:
Gândul
Ludovic Orban, mesaj pentru miniștri înainte de audieri: „Nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea”
Ludovic Orban, sedinta de guvern

Premierul interimar Ludovic Orban s-a adresat echipei sale de miniștri, în debutul ședinței de guvern, spunându-le acestora „să fie la înălțime” în audierile de săptămâna viitoare.

„Luni, marți și miercuri sunt programate audierile. Dle ministru Cîțu, știu că sunteți primul. Sunt programate audierile în comisii. Aici vreau să fiți la înălțime. Avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile lăsate de guvernările habarniste PSD. Nu trebuie să vă pese de voturi efectiv, pentru că nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea. Acolo important este că audierile vor fi publici. Am așteptări mari de la dvs”, le-a transmis Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern de joi.

Prima ședință de guvern după demiterea cabinetului Orban

La începutul ședinței de guvern de joi, premierul Ludovic Orban a anunțat că nu dorește să publice OUG-urile date de ministrul Fondurilor Europene, Ilie Boloș. Orban susține că nu vrea să publice în Monitorul Oficial acele OUG-uri care riscă să aducă probleme României.

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi se află mai multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează domenii precum apărarea, sistemul judiciar şi administraţia publică.

Potrivit ordinii de zi care poate fi văzută mai jos, Guvernul Orban urmează să adopte un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare.

Un alt proiect de hotărâre supus aprobării în Guvern are în vedere stabilirea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Totodată, Executivul va decide, printr-o Hotărâre, cu privire la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului. Guvernul va aproba și un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Inchide