Manda, Olguța și Ioana Bran, în MALAXORUL lui Adrian Țuțuianu. Noi înregistrări cu IRONIILE senatorului PSD de Dâmbovița

Redactor:
Politic
Manda, Olguța și Ioana Bran, în MALAXORUL lui Adrian Țuțuianu. Noi înregistrări cu IRONIILE senatorului PSD de Dâmbovița
Noi înregistrări cu Adrian Țuțuianu lăudându-se în fața primarilor din Dâmbovița. Vezi pe cine atacă senatorul PSD, după ce l-a făcut prost pe ministrul Economiei

O nouă înregistrare în care senatorul PSD Adrian Țuțuianu îi ironizează pe Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu a fost făcută publică de România TV. Cei doi îl acuză pe liderul social democrat din Dâmbovița că minte, deoarece discuțiile din ședința Comitetului Executiv al partidului, descrise de acesta, ar fi decurs altfel.

„Au mai luat cuvântul Olguța Vasilescu, care începuse și ea să dea lecții că nu știu și ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniștrilor care au senzația că, dacă s-au așezat pe un scaun, sunt și ei mai deștepți. Era pe vremea comuniștilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieșit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguța Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi folosește. M-a înjurat mai temeinic decât alții,” povestea Adrian Țuțuianu, potrivit înregistrării audio din discuțiile cu primarii social-democrați din județul său.

Senatorul PSD o pomenește și pe Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, pe care o caracterizează drept „o fătucă simpatică, dar nu a lucrat toată viața ei intr-o funcție ca asta. Săptămâna viitoare, e un proces cu tac-su și frate-su pe evaziune fiscală”.

Claudiu Manda: Nu a existat o astfel de exprimare

În replică, senatorul PSD Claudiu Manda a dezmințit că ar fi existat astfel de exprimări în ultima ședință a Comitetului Executiv al PSD, în care a fost discutată timp de mai bine de opt ore scrisoarea membrilor PSD care ceruseră demisia din funcția de președinte al partidului lui Liviu Dragnea, scrisoare semnată și de Țuțuianu.

„Nu a existat o astfel de exprimare în CEx. Nu a avut ce să replice. Nu a exista o replică în ceea ce privește reacția domniei sale. Plus că am avut o abordare destul de clară și punctuală. Eu am mai spus un lucru, că aproape de fiecare dată în Comisia SRI, unde domnia sa a fost președinte înainte, cel de la USR tot timpul face mereu afirmația domnului Țuțuianu că ar văzut protocolul SRI-PÎCCJ, unul pe care noi nu-l avem la Comisie și că este în regulă, nu e nicio problemă în acel protocol SRI-PÎCCJ”, a explicat Claudiu Manda, într-o intervenție telefonică la România TV.

Întrebat dacă l-a ascultat pe Adrian Țuțuianu, prin mijloace specifice, Claudiu Manda a replicat: „Nu cred că are vreo legătură cu mine. Nu a făcut nici în ședință vreo referire la mine. Am înțeles că a autorizat la Dâmbovița, cu sediul de la Dâmbovița ar fi autorizat. La momentul când se vorbea despre ascultările din sediul din Kiseleff, eu am crezut că se face referire la sediul din Dâmbovița, nu din sediul central”.

Manda a adăugat că toate aceste afirmații ale lui Adrian Țuțuianu ar trebui să fie discutate la următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD.

„Eu cred că va trebui să discutăm în CEx cu domnia sa legat de aceste afirmații făcute. Are totuși o problemă, dacă au început colegii să îl înregistreze și să dea în spațiul public. Noi vorbim până la urmă un bun coleg de partid, în contextul în care avem o discuție deschisă și serioasă în CEx, poate că ar trebui să fie mai atent ca lucrurile să nu apară în spațiul public. Nu vorbim în termenii aceștia. Înțeleg că dânsul era zmeu, ne dădea lecții la toți. Am ridicat mâna imediat după ce a vorbit domunl Țuțuianu, pentru că m-am simțit atacat și lezat că a vorbit despre legile securității naționale, iar domnia sa e membru în acea Comisiei”, a declarat Manda.

Lia Olguța Vasilescu: Trebuie să își ceară scuze pentru că minte

La rândul ei, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a dezmințit că discuțiile în CEx au decurs în felul relatat de Adrian Țuțuianu.

„Vă asigur c,ă dacă ar fi spus așa ceva, nu aveam nevoie de niciun bărbat să mă apere, dar nu a fost o astfel de discuție. Dumnealui ne-a ținut așa… o lecție tuturor miniștrilor și parlamentarilor. Printre altele, a spus că a fost o lege promisă de guvernare și nu a apărut. I-am spus că nu știe ce a votat în Parlament, pentru că legea respectivă a trecut deja prin Senatul României. Mi-a spus că nu a trecut această lege. Că ar trebui să mai primesc sfaturi din când în când. I-am replicat că Legea chiar a trecut și să fie mai atent ce votează data viitoare. Asta a fost întreaga discuție pe care a avut-o cu mine,” a declarat Lia Olguța Vasilescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

Ea consideră că Țuțuianu ar trebui să își ceară scuze față de colegii de partid pentru felul în care vorbește despre colegii de partid.

„Sigur că nu îl onorează și dacă asta e părerea despre colegii de partid… Vom discuta toate lucrurile acestea cu domnul Țuțuianu. Trebuie să își ceară scuze față de colegii de partid, în primul rând pentru că minte față de ceea ce s-a discutat la acea ședință. Nu numai că minte vizavi de această discuție, dar se poartă în termeni colocviali, care nu-i fac cinste. Eu pot să îl înțeleg omenește pe domul Țuțuianu. Probabil că, după ce a plecat domnia sa din guvern, i se pare că Guvernul are o altă calitate,” a adăugat Vasilescu.

Adrian Țuțuianu: Dănuț Andrușcă e atât de prost…

Înregistrarea în care Adrian Țuțuianu îi ironizează pe Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu este a doua apărută în spațiul public. Marți seara, același post de televiziune a prezentat un alt fragment dintr-o înregistrare, în care Țuțuianu spunea că PSD e „un partid de maimuțe„, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh. În replică, senatorul PSD acuză că afirmațiile i-au fost scoase din context.

În înregistrarea prezentată marți seara, Țuțuianu spunea că „nicăieri în lume nu s-a pomenit” ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să meargă la Cotroceni cu propunerea pentru funcția de premier a lui Sevil Shhaideh, „un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe” și susține că, deși acest lucru i-a deranjat pe foarte mulți, PSD s-a comportat ca „un partid de maimuțe”.

El a adăugat că schimbarea a trei premieri, precum și a unor miniștri, a fost „o tragedie” pentru partid, iar calitatea Guvernului este tot „o tragedie”. Despre ministrul Economiei Dănuț Andrușcă, Țuțuianu spune că „este atât de prost, încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el”, iar singura legătura a acestuia cu economia este faptul că „a avut o vulcanizare„.

Senatoru PSD mai povestește că a prezentat în ședința CEx al partidului un sondaj potrivit căruia Klaus Iohannis ar câștiga alegerile prezidențiale, în turul doi, în fața unor candidați precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu.

Țuțuianu acuză că declarațiile i-au fost scoase din context

Adrian Țuțuianu confirmă afirmațiile, dar acuză că au fost scoase din context.

„Sunt lucruri pe care eu le-am spus în întâlnirile cu activul de partid din județ, am avut mai multe întâlniri după Comitetul Executiv Național (CExN) în cadrul cărora, la solicitarea colegilor mei, le-am dat explicațiile necesare legat de cele 18 puncte din scrisoare. Ce am spus eu în întâlnirile respective este și ceea ce am spus și în CExN. Poate cu o anumită tușă care a subliniat un anumit tip de comportament. Când am spus despre comportamentul nostru legat de desemnarea doamnei Sevill Shaideh, am avut în vedere următoarele aspecte: nimeni nu are nimic cu doamna Shaideh, este un om pe care îl apreciez și îl apreciată toată lumea. Ceea ce am greșit, în schimb, a fost comportamentul nostru, ca lideri politici. Este fără precedent ca un lider de partid să nu-și anunțe proprii colaoboratori care este propunerea de prim-ministru, și am acceptat-o cu toții. Când am folosit acea expresie, am folosit-o ca o tușă care să arate ridicolul situației și mă includ și eu în cateoria celor care s-au comportat în acel fel”, a declarat vicepreședintele PSD.

Totuși, deși nu se ține cont de nemulțumirile sale, Adrian Țuțuianu nu are de gând să părăsească partidul.

„Sunt de 20 de ani în PSD. Recent, am avut un referendum, unde organizația județeană Dâmbovița s-a clasat pe locul doi. Aproape că ne-am realizat targetul de 30%, ne-am lipsit ceva sub un procent. Sunt un om de partid, dedicat acestui partid. Am muncit mult ca să construiesc o organizație în Dâmbovița, care a câștigat toate alegerile din 2012 până astăzi și, când s-au pierdut la nivel național, în Dâmbovița am câștigat. Bătălia aceasta e o bătălie pentru viitorul PSD. Rămân în partid. Am avut un Comitet Executiv Național. A fost un vot. Majoritatea a decis altfel. Vom vedea în continuare care sunt deciziile care se iau și mă voi poziționa de fiecare dată așa cum cred eu că este bine pentru partid”, a conchis Țuțuianu.

Dănuț Andrușcă: Aștept explicațiile înainte de a-l da în judecată

Președintele PSD Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze înregistrarea cu declarațiile lui Adrian Țuțuianu, mulțumindu-se să declare că votul din Comitetul Executiv Național a rezolvat problema.

„Când încep să se înregistreze unii pe alții, așa pățesc, se dau în presă. Dacă s-ar fi vorbit tot timpul așa, apăreau și alte înregistrări. Nu se vorbește așa. Cum să împărtășesc un asemenea limbaj? Dacă este să discutăm, discutăm în partid,” spune Dragnea „Dacă după CEx nu s-a înțeles că baza partidului, că majoritatea zdrobitoare cere membrilor din conducerea națională și județeană să se ocupe de ce a promis, fac o mare greșeală. Când un om vorbește despre o stare de nemulțumire generală, se probează prin vot. A fost vot, au fost ședințe…”

Cel mai supărat este însă Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei, despre care Țuțuianu a spus primarilor PSD din Dâmbovița că este un prost.

„Aștept ca dl Țuțuianu să explice întregul context în care au fost făcute declarațiile respective, precum și care sunt pasajele scoase din context și care sunt spusele sale netrunchiate. Domnia a spus că declarațiile sale au fost trunchiate și scoase din context. Aștept să mă lămuresc în legătură cu acest lucru, înainte de a-l da în judecată,” a declarat ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, citat de ziartarguneamt.ro, care nu crede că declarațiile respective îi fac cinste lui Țuțuianu.

„Sunt un om decent și bine-crescut, dar îi rog pe toți cei tentați să nu confunde toleranța mea. Totul are o limită. Cred că PSD nu duce lipsă de dușmani în afara partidului, ca să existe și dușmănii interne de o asemenea amploare, exprimate într-un mod care nu face deloc cinste unui social-democrat și cu atât mai puțin unui fost ministru”, a precizat Andrușcă.

Țuțuianu, despre Andrușcă: Aceeași părere o am și acum

Țuțuianu nu se sperie de amenințările lui Andrușcă, despre care crede că nu este potrivit pentru funcția pe care o ocupă la Guvern.

„Am aceeași părere și acum. L-am invitat pe domnul ministru să vină în județul Dâmbovița într-o vizită, am stabilit un program cu trei săptămâni înainte, a fost agreat împreună. În dimineața zilei în care era programată vizita – cunoscută și de presa locală – mi-a reconfirmat că este prezent la ora 10:00. La ora 10:00, m-am trezit la Consiliul Județean Dâmbovița, cu un secretar de stat și un consilier de la cabinetul ministrului. L-am sunat să-l întreb dacă s-a întâmplat ceva, vreau să vă spun că nu mi-a răspuns nici astăzi. Și al doilea lucru pe care îl spun foarte ferm: în județul Dâmbovița există trei societăți comerciale din industria de apărare, pe care le gestionează Ministerul Economiei. La momentul acesta, în această industrie sunt probleme cu totul deosebite. (…). Eu cred că domnul ministru Andrușcă nu este potrivit pentru postul de ministru al Economiei, cred că este datoria noastră să semnalăm această chestiune și să cerem, ca oameni politici responsabili, îmbunătățirea actului de guvernare, îmbunătățire care se poate realiza doar prin oameni cu calități profesionale certe,” spune Țuțuianu.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide