VIDEO | Marcel Ciolacu anunță organizări în toate ministerele: „Vreau o Românie ordonată”

Publicat: 01/11/2023, 07:13
Actualizat: 01/11/2023, 11:58

Premierul României anunță organizări atât la nivel național, cât și la nivel central, în toate ministere. „Vreau o Românie ordonată”, afirmă șeful Executivului.

„După şedinţa de guvern, le-am zis miniştrilor foarte clar: aştept din acest moment şi eu, şi preşedintele Nicolae Ciucă, şi cei doi vicepremieri, propunerile de reorganizare a ministerelor. Vom începe în fiecare lună, veţi vedea, vor fi reorganizări.

A ieşit şi Sorin Grindeanu. Imediat, «Sorin Grindeanu dă oameni afară». Păi, dacă sunt 53 de entităţi în subordinea Ministerului Transportului, 53 de ordonatori de credite, 53 de sfătuitori, 53 de avizatori. Le-am pus condiţie clară la reorganizare, ca să ştie: va exista serviciul unic de avizare într-un minister. E subordonat Ministerului Transporturilor, în subordinea ministrului este serviciul de avizare.

Nu mai merge nici omul, nici primarul, nici autoritate locală, nici autoritate centrală, nici om de afaceri să stau eu la uşi să-mi obţin avizele ca să-mi fac investiţiile sau eu, cetăţean, să pot accesa fonduri europene. S-a terminat! Va fi un soft unic la nivel naţional, în toate structurile centrale. Încep de luna aceasta.

La nivel național, în toate structurile centrale, încep de luna aceasta, organizări în ministere. Au fost prezentate în coaliție. Ăsta este viitorul, asta așteaptă lumea de la noi.

Vă spun: vreau o Românie ordonată, vreau ca investițiile să fie ordonate”, a spus Marcel Ciolacu, la emisiunea „Punctul Culminant”, de la RTV.

Marcel Ciolacu spune că are bani pentru salarii / Economia este sustenabilă

În aceeași emisiune, premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți seară, că economia României este „sustenabilă” și că are bani pentru a plăti salariile.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă are bani și pentru profesori, Ciolacu a răspuns „categoric”.

Guvernul a adoptat marți un act normativ, prin care alocă din Fondul de rezervă bugetară 1.151.193 mii lei, pentru finanțarea cheltuielilor de personal.

Am rezolvat. La profesori, am terminat și astăzi, de asta am făcut ședință extraordinară, am rezolvat cu profesorii până pe data de 3. Nu sunt probleme. Deci, România este economic sustenabilă. Nu avem probleme, dar avem priorități pe care trebuie să le înțelegem.

Prioritățile Guvernului sunt fondurile europene și absorbția acestora, a spus Ciolacu. Vrea să ajungă la un procent de 95% absorbție.

Prioritatea mea în acest moment este absorbția de fonduri europene, cât mai mult din exercițiul financiar trecut. Vreau să am cu 95 în față. Știți ce înseamnă? Până sunt vreo 22 de miliarde de euro. Ce am făcut cu Sorin Grindeanu, i-am dat pentru o finanțare 0,7. O să dăm, mai mult ca sigur, joi la MIPE. Ei își doresc un 1,5. Asta înseamnă că o finanțare de 15%, deci mai vin încă aproape 1,7 miliarde. Nu ne permitem să pierdem din banii ăștia, că se fandosesc unii pe la televizor că nu pot să facă nu știu ce cheltuieli.

Reamintim că Executivul a luat decizia de a nu mai face rectificări bugetare, întrucât „nu deține controlul asupra cheltuirii banilor”, conform declarațiilor ministrului de Finanțe, Marcel Boloș.

În schimb, Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută că așteaptă promulgarea legii de asumare, ca răspuns la o întrebare pe tema rectificării. Klaus Iohannis a promulgat legea privind măsurile fiscal bugetare, în urmă cu 5 zile.

Nu am făcut nimic de care să-mi fie rușine

Ciolacu susține apăsat că își asumă prioritățile, reducerile de cheltuieli și reformele, cu toată „încrâncenarea” pe care spune că o vede în mediul politic.

Multă lume mi-a spus: nu te pune cu păcănelele, nu te pune cu jocurile de noroc. Ei, uite că mă pun. Nu te pune cu evaziunea. Stați să vedeți cu ce lege vin.

Întrebat dacă îi este teamă că îi vor fi scoase „scheletele din dulap”, Ciolacu a răspuns că adversarii „pot să-l atace în continuare.

Să le scoată. N-au avut timp până acum? Nu cearcă în continuu? Nu am făcut nimic de care să-mi fie rușine. M-au atacat cu tot ce se poate. Să mă atrage în continuare. N-am probleme cu ei.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, despre interzicerea cash-ului: O minciună grosolană / Vreți un prim-ministru care să plângă ca o babă?

VIDEO | Marcel Ciolacu a impus un ritm alert în Guvern pentru Legea pensiilor/ Legea este pusă în transparență la Ministerul Muncii

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator