Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților / Al treilea om în stat: Mihai Tudose trebuie să-mi mulțumească pentru multe și eu lui

Publicat: 29/05/2019, 17:33

Noul președinte al Camerei Deputaților este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Marcel Ciolacu a obținut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susținută de PNL, USR și PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

Camera Deputaților a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Pentru șefia Camerei Deputaților au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, susținută de PNL, PMP și USR, iar din partea UDMR Kelemen Hunor.

Începând cu anul 2002, Ciolacu a fost consilier local și prefect interimar la Buzău. În martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu în funcția de consilier onorific, pe probleme de regionalizare și administrație publică, iar în 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputaților.

Între 2007 și 2008, Ciolacu a condus la Buzău compania primăriei, Urbis Serv. În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalității Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 și 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deținută de un coleg de partid – fostul consilier județean PSD Dumitru Dobrică, prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Ciolacu apărea în fotografii, la vânătoare alături de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism după ce a pus la cale răpirea a trei jurnaliști.

Despre pozele în care apare alături de Omar Hayssam și mistreții doborâți la o vânătoare din Munții Buzăului, Ciolacu a spus, conform Gândul.info, că sunt reale, însă că au fost „tăiate”. În ele apărea și fostul prefect de Buzău Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a cărui fiică, fosta jurnalistă Marie-Jeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam.

Al treilea om în stat: Mihai Tudose trebuie să-mi mulțumească pentru multe și eu lui

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că le mulțumește deputaților ALDE pentru susținerea coaliției. Întrebat dacă le va mulțumi celor de la ProRomânia pentru susținerea prin vot, Ciolacu a spus că „Mihai Tudose trebuie să-mi mulțumească pentru multe și eu lui”.

„Nu s-au negociat voturile de la ALDE. PSD și cu ALDE sunt în coaliție. Îmi cer scuze, am făcut o greșeală în discursul din Camera Deputaților unde am uitat să le mulțumesc în mod special celor de la ALDE. Voi avea o relație corectă cu toate grupurile parlamentare”, a declarat noul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, după votul de susținere din Parlament.

El a declarat că susținerea din partea ALDE nu are „absolut nicio legătură” cu cererea de urmărire penală a președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Ciolacu a afirmat că îi este recunoscător deputatului ProRomânia Mihai Tudose și că i-a mulțumit deja pentru votul de susținere.

„Mihai Tudose trebuie să-mi mulțumească pentru multe și eu lui. Am făcut-o deja. Rostul meu este să am o relație cu toate grupurile parlamentare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă dinaintea votului pentru noul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că „asta înseamnă politică”. „Asta înseamnă negociere, dialog”.

În ceea ce privește deschiderea arătată de noua conducerea PSD pentru foștii membri, deputatul social-democrat de Buzău a afirmat că: „Logo-ul orașului Municipiului Buzău este «Buzău un oraș deschis» , așa o văd și declarația doamnei primar general și a doamnei prim ministru”.

Acesta a spus că va avea o abordare diferită față de fostul președinte al Camerei, Liviu Dragnea.

„Eu voi avea o altfel de abordare. Dânsul (Liviu Dragnea-n.red.) era și președintele partidului. Eu am scăpat de acest lucru și nu-mi doresc acest lucru. Abordarea mea va fi foarte clară. Nu sunt șeful deputaților. Am un singur rol în perioada următoarea, de a intra în normalitate. Înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înțelegerile de către liderii de grup să fie de toată lumea semnate, de exemplu componența Biroului Permanent, comisiile. O să mă aplec mult mai mult pe organizarea și gestionarea problemelor, în primul rând politice, din Camera Deputaților”, a susținut Ciolacu.

În același timp, deputatul a spus că nu-l va critica niciodată pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

„Eu ieri în CEx am spus că niciodată eu nu o să vorbesc absolut nimic rău despre fostul președinte al PSD. Nu că aș fi de acord cu metodele….nu am să fac absolut niciodată acest lucru. Vorbesc despre normalitatea de după toate faptele ce s-au întâmplat luni. Luni nu aveam președinte al Camerei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întebat de presă dacă jurnaliștii pot merge cu acesta în biroul președintelui Camerei, Ciolacu a declarat că va avea o întâlnire cu „un prieten drag”.

„Am avut deja (o întâlnire-n.red.) cu colegii de la Biroul Permanent, cu Olguța, cu Carmen și acum am un prieten drag în birou. O să ieșim împreună”, a spus Ciolacu.

„Mâine mă întâlnesc cu membrii BP ai PSD la 09.30 ca să ne organizăm modelul. După îmi permit să o vizitez și pe doamna prim-ministru și o să fac și cu dânsa o procedură de lucru în relația Camera Deputaților și Guvern. O să am o discuție cu presa ca să facem un mod de lucru ca să fie cât mai relaxată”, a mai declarat acesta.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×