Marcel Ciolacu, la Moldova Romania CAPITAL BRIDGES: A trecut vremea podurilor de flori, e timpul podurilor de fier și beton spre R. Moldova

Publicat: 27/03/2024, 11:35
Actualizat: 27/03/2024, 11:46

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România poate susţine dezvoltarea economică a Republicii Moldova. A trecut vremea podurilor de flori, e timpul podurilor de fier şi beton, a precizat Marcel Ciolacu, miercuri, în cadrul forumului Moldova Romania Capital Bridges.

Seful Executivului a vorbit despre importanţa pieţei de capital de la Bucureşti pentru companiile din Republica Moldova.

Piața de capital de la București este în acest moment o instituție matură și aflată în plină expansiune. S-a dovedit deja platforma ideală de lansare a unor companii românești de succes și vrem să jucăm același rol și pentru firmele moldovenești de prim rang. Până când bursa de la Chișinău va crește și va avea lichiditate, vă oferim această șansă majoră. Este, dacă vreți, o scurtătură economică spre accesul la capital pe care o punem la dispoziția unor parteneri adevărați, a menționat Ciolacu.

Potrivit premierului, „MAIB, cea mai mare bancă din Moldova, a anunțat că este pregătită pentru listarea la bursa de la București și așteaptă o schimbare a legislației care să îi permită această mutare strategică”.

Oferim tot suportul legislativ necesar guvernului Republicii Moldova pentru a accelera acest proces. Pentru că timpul a devenit essential, e suficient să vedem ce impact a avut anul trecut listarea la bursă a pachetului de acțiuni Hidroelectrica, ca să ne dăm seama de potențialul uriaș al Bursei de Valori din București din acest moment. Și să vedem cât de mult contează un timing bun! De asemenea, este relevant să ne inspirăm din reușita unei companii de renume din Moldova, Purcari, care s-a listat tot aici, la BVB, nu doar că face vinuri foarte bune, ci este un exemplu al unei afaceri care a știut să se dezvolte organic. Iar prin listarea la bursa de la București a reușit inclusiv să comunice mai mult și mai bine pentru consumatorul român, a arătat premierul Ciolacu.

Conform premierului, „România ajută Republica Moldova să facă pași mari și siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană”.

O ajutăm cu specialiști români de top care azi lucrează în poziții-cheie la Chișinău, o ajutăm cu investiții masive de sute de milioane de euro anual. O ajutăm cu un volum al comerțului bilateral care s-a triplat în ultimul deceniu. Din punctul meu de vedere, a trecut vremea când sprijinul însemna doar cuvinte frumoase și poduri de flori. Este timpul podurilor din fier și beton, dublate de poduri comerciale și de capital, al investițiilor bugetate, al proiectelor cu impact economic bine definit, a explicat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:
Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...