Marcel Ciolacu: Toți președinții partidelor din coaliție sunt de acord că săptămâna viitoare România va avea un guvern

Marcel Ciolacu: Toți președinții partidelor din coaliție sunt de acord că săptămâna viitoare România va avea un guvern
Marcel Ciolacu, declarații la sediul PSD / Sursa: Facebook - PSD
Publicat: 17/11/2021, 19:34

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că începând de săptămâna viitoare România va avea un Guvern format din PSD, PNL și UDMR, conform înțelegerii tuturor președinților partidelor, iar premierul a trebui să fie candidatul desemnat de social-democrați.

„Toți președinții de partide care reprezintă această coaliție sunt de acord că săptămâna viitoare România va avea un guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că negocierile pe programul de guvernare programate au fost amânate până acum pentru că nu erau finalizate textele pe domenii.

În ceea ce privesc informațiile apărute pe surse, precum că Florin Cîțu ar fi de acord cu nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru postul de premier, Ciolacu a răspuns: „PSD are un candidat de premier, o propunere de prim-ministru, în urma negocierilor vom vedea ce se va întâmpla”.

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat că i se pare „bizar” faptul că Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu îl vrea premier.

„Până la urmă nu despre asta este vorba. Am auzit și eu acest argument. Mi se pare bizar. În primul rând, o moţiune de cenzură împotriva unei singure persoane este neconstituţională, asta ar însemna că cei de la PSD nu vor niciunul dintre membrii Guvernului să fie în viitorul Guvern. Mi se pare că ne ducem într-o direcţie greşită, când vorbim despre persoane. Eu nu vreau, după această declarație, să vin în PNL și, după aceea, colegii mei să înceapă să spună că X,Y,Z de la PSD nu poate să fie în Guvern. Până la urmă, noi suntem partidul care a venit și a flexibilizat acest mandat. La început, am avut o altă propunere de premier. Ne-am înțeles, vrem să mergem mai departe. Până la urmă, o să vedem care este decizia finală”, a declarat liderul PNL.

Consiliul Politic Național al PSD a decis în unanimitate că să susțină pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziția de premier. Înaintea ședinței, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, că, mai mult ca sigur, proiectul de programul de guvernare va fi finalizat miercuri, împreună cu partenerii de negocieri, și social-democrații se întâlnesc azi în Consiliul Politic Național pentru a vota propunerea de premier care va prelua mandatul în prima parte a rotației șefilor din Executiv, scenariu agreat cu cei de la PNL. Liderul social-democrat spune că o eventuală coaliție va fi funcțională dacă se respectă voința românilor exprimată la alegerile generale, câștigate de PSD.