Marcel Ciolacu, vehement: Suntem hotărâţi să facem opoziţie totală! Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei!

Marcel Ciolacu, vehement: Suntem hotărâţi să facem opoziţie totală! Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei!
Președintele PSD, Marcel Ciolacu (FOTO: Eduard Vânătoru / Mediafax Foto
Publicat: 21/12/2020, 08:02
Actualizat: 21/12/2020, 08:03

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat în cursul serii de duminică, 20 decembrie, cu o zi înainte de reunirea noului Parlament, că social-democrații vor face opoziție otatlă viitoarei majorităţi guvernamentale PNL, USR-PLUS și UDMR.

Liderul social-democraților a susținut că nu știe care este „logica constituțională” pe baza căreia PSD a fost chemat la consultări de către Klaus Iohannis, subliniind faptul că, potrivit acestuia, motivul ar fi fost demisia lui Orban.

Ciolacu: „Facem opoziţie totală!”

„Noi suntem hotărâţi să facem opoziţie totală şi veţi vedea că va fi o opoziţie care corespunde aşteptării românilor (…) Nu am înţeles, de exemplu, de ce am fost chemaţi de preşedinte la consultări. Preşedintele ne-a chemat, cred, pentru că şi-a dat Orban demisia. Şi dacă ne-a chemat pentru că şi-a dat prim-ministrul demisia, trebuia să cheme la discuţii PMP şi PRO România, nu AUR, pentru că nu aveam rezultatele alegerilor (n.r. cele oficiale). În care logică constituţională am jucat noi?, s-a întreabat Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

Totodată, acesta a reamintit și de faptul că Parlamentul de întrunește luni iar unii parlamentari care urmează să depună jurrământul se află în izolare în urma confirmării unui mai multor membri cu boala COVID-19.

„Să ne spună cum şi când constituim Parlamentul”

„Parlamentul a fost convocat de preşedinte pe 21 decembrie, dar forurile de conducere ale Parlamentului nu vor fi alese luni, pentru că nu este timp. Mai întâi, se constituie comisia de validare, care urmează să valideze mandatul fiecărui parlamentar. Apoi, urmează depunerea jurământului. Terminăm până la ora 20. Nu este clar ce se întâmplă cu parlamentarii care s-au infectat cu COVID şi nu pot depune jurământul. Sau cu grupuri întregi, cum ar fi cel al minorităţilor. Domnul Orban, care a negociat cu grupul minorităţilor, ce face? Vine la Parlament? Respectă legea şi îşi face două teste? Ei conduc ţara (…) Să respecte legile şi să ne spună cum şi când constituim Parlamentul”, a declarat preşedintele PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase