Marea miză a zilei. Cine va intra cu Iohannis în turul doi? Ce a scos la iveală numărătoarea paralelă a PSD / Unii candidați stau foarte prost

Redactor:
Gandul
Marea miză a zilei. Cine va intra cu Iohannis în turul doi? Ce a scos la iveală numărătoarea paralelă a PSD / Unii candidați stau foarte prost
Marea întrebare a zilei de duminică, 10 noiembrie 2019, este cine se va clasa cu Klaus Iohannis în turul doi al prezidențialelor.

Veștile nu sunt tocmai bune pentru mai mulți candidați, potrivit estimărilor din numărătoarea paralelă a PSD, la ieșirea de la urne, scrie antena3.ro.

Conform datelor obținute de PSD, președintele Iohannis e lider detașat, cu aproape 39%, urmat de Viorica Dăncilă, cu cu 27% și de Dan Barna, cu 12 procente. Independentul Mircea Diaconu este pe 4, cu 12.6%, urmat de Theodor Paleologu, cu 5.7%, Kelemen Hunor cu 3.6 procente, de Ramona Ioana Bruynseels, cu 1.7% și de… Alexandru Cumpănașu, cu 1%.

Atât pentru PSD, cât și pentru USR-PLUS, clasarea pe locul secund a candidatului propriu oferă „biletul” pentru turul doi și viitorul partidului, scrie digi24.ro.

Cei din PSD s-au plâns de o oarecare demobilizare, cum că unele voturi ar fi fost canalizate spre Mircea Diaconu, în loc să ajungă la social-democrați, undeva în Dâmbovița.

Alții au declarat că lumea de la țară nu vrea să voteze cu Dăncilă deoarece ar fi dorit ca altcineva să candideze din partea PSD la prezidențiale. O altă problemă este că primarii „racolați” de la PNL pleacă acum cum unde altundeva decât „la putere”, după eșecul PSD-ului.

Dacă Dăncilă s-ar situa pe locul doi la votul național nu ar ajuta-o cu mare lucru, deoarece cu siguranță Barna are sprijinul Diasporei (unde au votat sute de mii de oameni).

Iohannis va ajunge la sediul PNL pe seară, pentru a „savura”, probabil, rezultatele exit-poll-urilor, mai scrie digi24.
 

×
Inchide