Marius Tucă Show | Interviul integral cu Ion Cristoiu: Dragnea a fost convins că e achitat. Jur, a fost convins

Publicat: 10/06/2019, 12:27
Actualizat: 08/01/2020, 20:52

E o victorie a USR-ului, PNL-ul a fost un mare eșec

Marius Tucă: Bun, e o victorie a PNL-ului sau a USR-ului?

Ion Cristoiu: E o victorie a USR-ului, PNL-ul a fost un mare eșec și eu, dacă aș putea să dau și eu un sfat. Deci a venit PNL-ul în campanie, de doi ani partidul ăsta alcătuit din două partide, deci au sacrificat un partid numit PDL, care au primari și au făcut un partid, de doi ani acest partid îmi spune așa PSD e pe marginea prăpastiei, dacă ar fi un scrutin mâne noi îi zdrobim, păi și ce 26% e zdrobire? Este un eșec. La cât de mult a căzut PSD-ul normal era ca ei să aibă 40%, normal era să nu aibă USR-ul pentru că cei care au votat cu USR-ul au votat împotriva PNL, pentru că au spus „bă am ceva cu PSD-ul, dar nu vreau să mă duc la PNL”. Deci ei în loc să facă o analiză acum, ei se îmbată cu apă rece. 26%?

Marius Tucă: Hai să urmărim ce a zis președintele despre succesul, de fapt o victorie istorică.

„Peste 6 milioane de români au spus „DA!” la Referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul Românieiși au dat, astfel, o lecție dură populismului, o lecție dură dată populismului, demagogiei și discursului anti-europeanși anti-justiție promovat în campanie, și nu numai, de PSD.

Ieri, dragii mei, a câștigat România europeană, România democratică, România în care justiția este și trebuie să rămână independentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului”- Klaus Iohannis

Ion Cristoiu: Apropo, dumneavoastră îl cunoașteți pe domnul președinte?

Marius Tucă: Nu.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră ce vârstă aveți?

Marius Tucă: 52 de ani.

Ei, dragii mei, în curând o să spună iubițeii mei, iubițelele mele, dar nu spune dragele mele, uite este o discriminare eu l-aș da în judecată.

Ion Cristoiu: Bun, eu am 71, de ce spune dragii mei, eu nu sunt drăguțul lui. Mi se pare, iertați-mă o impolitețe, nu, vorbesc serios, eu nu sunt dragul lui. Dragii mei, ce suntem elevul lui, eu sunt un cetățean al României, este a nu știu câta oară când ne face dragi. Am înțeles pe Raluca Turcan, pe Ludovic Orban, pe Rareș Bogdan îi sunt dragi, dar nu e corect, nu e politicos, nu se sesizează nimeni din presă „dragii mei”. Eu nu sunt drag cu el, nu am păscut oile împreună, dragul lui. Un om serios european nu se adresează cu dragilor, stimați cetățeni ai României, români și dragi și ai lui. Hai dragi români ar mai merge, dragi români ar însemna că îi e drag de noi. Dragii mei are o conotație de elev, de copil de grădiniță care vine educatoarea și spune dragii mei i-a spuneți și voi Ana are mere, am dat un exemplu, mie mi se pare o chestie de presă, nimeni nu se sesizează. Ei dragii mei, în curând o să spună iubițeii mei, iubițelele mele, dar nu spune dragele mele, uite este o discriminare eu l-aș da în judecată.

Marius Tucă: Dragii mei se referă la ambele genuri.

Ion Cristoiu: Păi e dragul meu dumneavoastră vă simțiți bine, eu nu sunt dragul lui.

Marius Tucă: Nu mă simt bine, dar ce să fac domnul Cristoiu, după ce mi-ați desfășurat aici un păienjeniș de servicii secrete și de oameni care se ocupă cu asta.

Ion Cristoiu: (…) Dar a doua observație în legătură cu asta cred că e paralel cu realitatea, PSD, PNL plus USR au făcut la europarlamentare, asupra aritmeticii parlamentare nu e niciun efect, nu am auzit până acum din punct de vedere democratic… Concursul a fost, dau un exemplu, ieri a fost de călărie, el nu are influență asupra unui concurs de frumusețe.

Marius Tucă: Poate să aibă legătură călăria cu frumusețea.

Ion Cristoiu: Nu, dacă ieri erau parlamentare am înțeles să văd un sondaj de opinie, a sigur că asta înseamnă că trebuie să plece de la guvernare, că nu mai pot să mai guverneze, dar asta nu înseamnă că ăia pot să facă o majoritate. Cum? Și nici cu Victor Ponta nu poate să facă deoarece partidul lui Victor Ponta trebuie să se desființeze că l-au condamnat pe Dragnea, că era singurul punct din program.

Marius Tucă: Da, da Dragnea la pușcărie.Bun e la pușcărie. Victor Ponta chiar a spus că nu o să sprijine un guvern PNL să stea liniștit.

Ion Cristoiu: Păi e după el?

Marius Tucă: Nici la Ponta nu e după el, și el era ultima mea speranță.

Ion Cristoiu: Mai ales la el.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu ce spuneți de faptul că…

Ion Cristoiu: Dragul meu, dacă îmi spuneți dragul meu.

Marius Tucă: Da, dragul meu Jack, spuneți-mi și mie dacă USR-PLUS ar putea să aibă candidat la președinție și în principiu ar putea fi Cioloș, cum se împarte electoratul de dreapta pentru cei doi candidați, asta în măsura în care nu am vorbit încă despre un candidat PSD.

Ion Cristoiu: Depinde de ce serviciu străin e în spatele lui, cel franțuzesc e mai greu că au pierdut alegerile Macron și

Marius Tucă: Da, dar acum noi vorbim, suntem oameni informați, avem informații de prima mână avem surse, suntem în meseria asta de 30 de ani, dar oamenii ăia tineri care au votat USR-ul nici nu le trece prin minte că există servicii în spatele votului.

Ion Cristoiu: Păi domnul Tucă în momentul ăla când idioții ăia de legionari s-au apucat să facă rebeliune, știau ei că în spatele mareșalului sunt nemți? Hai să fim serioși! Am toată admirația pentru generalul Antonescu, păi dacă nemții erau de partea legionarilor era de mult cenușă.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu se schimbă lumea!

Ion Cristoiu: Și dacă se schimbă e o țară care deocamdată nu are.

Marius Tucă: Bine dar pe dumneavoastră că urmăresc și cei care l-au votat pe Cioloș, pe Barna, USR-PLUS.

Ion Cristoiu: Eu nu am criticat.

Marius Tucă: Nu asta am spus și dacă ați face asta ar fi foarte bine, asta este menirea unui analist sau gazetar, eu vă întreb ce le spuneți, vă urmăresc.

Ion Cristoiu: Eu le spun așa votați-l pe Cioloș dar întrebați-mă dacă în spatele lui e o forță, pentru că în lumea de azi cu excepția marilor puteri adică unde Rusia, Franța, Germania jocurile off (…) le fac acolo, dar țări mici România și provincialii jocurile deocamdată le fac alții. Nu le fac la Orban pentru că a pus și el mâna pe servicii, dar de regulă în istoria României…

Marius Tucă: Bătălia în Europa este pe țări în momentul ăsta, la masa Europei se împart țările și influențele și bătălia e cu atât mai mare, spun eu, pentru că sunt țări care au luat-o, așa cum este Ungaria, așa cum se întâmplă în Franța, Italia, bătălia e cu atât mai mare cu cât există partide, hai să le spunem partide, cum să le spunem?

Ion Cristoiu: Rebele.

Condamnarea lui Dragnea are niște implicații urieșești, dincolo de PSD. Eu tot am spus că de vreo jumătate de an România este proasta clasei

Marius Tucă: Rebele, care ies din structuri, care nu fac parte din sistem și de fapt luptă împotriva sistemului și atunci bătălia e cu atât mai mare pe țări, ai nevoie de țări la masa asta a Uniunii Europene, cu cât există țări care au devenit rebele din punctul ăsta de vedere și nu se mai încadrează în nici în PPE, nici în nimic.

Ion Cristoiu: Condamnarea lui Dragnea are niște implicații urieșești, dincolo de PSD. Eu tot am spus că de vreo jumătate de an România este proasta clasei, deci în clasa numită Uniunea Europeană avem rebeli, ăia, pe ăia nu putem să-i tragem de urechi că sunt obraznici, Orban, și atunci tragem de urechi pe proasta clasei, România, și îi spune lui „Orban, băi, fii atent aici, ai văzut ce a pățit ăla?”

Marius Tucă: Urmezi tu.

Ion Cristoiu: 2. Condamnarea lui Dragnea de astăzi, este revenirea pe înserat a sistemului. Dacă l-au condamnat și pe Dragnea înseamnă că poate fi condamnat, cu excepția lui Iohannis, oricine în România. În consecință, în perioada următoare eu dacă aș fi în locul lor, poate chiar sunt…

Marius Tucă: Ați lua unul de la PNL.

Ion Cristoiu: Mare.

Marius Tucă: Unul mare.

Ion Cristoiu: Mare, poate chiar Orban dacă nu vrea să-l lase pe Rareș.

Marius Tucă: L-a mai luat o dată la primărie când a vrut să candideze.

Ion Cristoiu: Păi nu ați văzut la Dragnea săracul l-au luat cu referendumul, a scăpat, dacă teoretic îl achitau acum, dădeau drumul la un alt…

Marius Tucă: Nu e dosarul cu Belina, sunt atâtea dosare.

Ion Cristoiu: A ținut și a zis lasă că avem ăla, deci nu e, eu din punctul acesta de vedere spre deosebire de dumneavoastră care știu că sunteți un naționalist, nu cred că Români cu excepția perioadei Ceaușescu, când totuși undeva a fost lăsat, adică a reușit, nu cred că România a fost vreodată altfel decât azi.

Marius Tucă: Și cine controlează sistemul care se reîntoarce, s-a reîntors de azi-noapte în plină forță?

Ion Cristoiu: Ceilalți.

Marius Tucă: Ceilalți înseamnă Iohannis?

Ion Cristoiu: Nu, ceilalți înseamnă din afară.

Marius Tucă: Din afară, adică Germania, Franța?

Ion Cristoiu: Da, aceste mari puteri ne-au învățat până în 1990, pe mine, că eram comunist, dumneavoastră nu erați, democrație, democrația înseamnă că vine poporul, votează, alegerile sunt libere sau corecte, veneau americanii și spuneau alegeri libere și corecte sau nu libere. Deci, noi am avut în ultimii 15 ani alegeri libere și corecte, e cunoscut, numai că a început să nu le mai convină alegeri libere și corecte și atunci dacă vrei să ții, o spun cu răceală, o țară, atunci folosește instituțiile care sunt numite de forță, Parchet, Justiție, alea care nu sunt votate.

Marius Tucă: România se pretează cu atât mai mult cu asta întrucât întâmplarea a făcut să ai și un președinte în totală opoziție cu partidul care a câștigat alegerile.

Ion Cristoiu: Da și care a dovedit că poate să doboare partidul care a câștigat alegerile pentru că are la îndemână… Domnule, când ești votat depinzi de ăla de la vot și ești atent, când ești numit nu depinzi decât de ăla care te-a numit, ăla care te-a numit zice bă, execută ordinul cutare. Mai țineți minte lupta împotriva corupților, cum a fost declarată element de siguranță națională?

Marius Tucă: Dar duceți-vă ideea până la capăt exact ce spuneați mai devreme și anume că nu am mai pomenit la un moment dat că țările astea să-și voteze oamenii și ăia să conducă în țările respective.

Ion Cristoiu: Da.

Marius Tucă: Și atunci ei au inventat acest mecanism mai ales pentru România proasta clasei.

Semnalul cel mai grav pentru PSD, de aia și trebuia să plece de la guvernare, este ura.

Ion Cristoiu: Da, și vă mai aduc două exemple. Deci au venit americanii și ce ne-au zis americanii, au zis așa comerțul trebuie să fie liber, mai țineți minte? Veneau libanezii, să dau un exemplu, și spuneau băi dar stai puțin că noi avem și noi produse turtele noastre, nu ne interesează, dacă noi venim cu turtele Apple radem tot, bine am zis noi ăștia, acum au venit alte turte chinezești, nicio problemă și americanii în loc să zică băi fac ăia, venim și noi, au zis ei, stai un pic că e spionaj. Păi domnul Tucă unde este comerțul liber mondial, aaa când îți convine. Au venit apoi cu internetul, ce au zis ei lasă că facem noi internetul și ăia care sunt dușmanii noștri folosim internetul și între timp dușmanii care au venit au zis aveți internet, a bravo vouă ia să vă arătăm noi. Acum a apărut fakenews, ați observat? Deci 3. au zis așa presă liberă, nu ne interesează libertatea presei, acum vine Uniunea Europeană în deplinătatea facultăților mintale și spune domnule nu presă liberă că fakenews-ul. Păi cum nu e presă liberă, cum adică voi faceți instituții care să supravegheze presa pentru că Rusia face fake-news, păi de unde știți că le face Rusia. Încă o dată ori e liberă, ori nu e liberă? Vedeți ca și dincoace, principiile astea sunt bune câtă vreme servesc anumitor forțe, când nu mai servesc ele nu mai sunt bune așa și cu (…).

Marius Tucă: Dar Facebook-ul și toate mijloacele astea de informare, tot ce se întâmplă în epoca internetului au ajutat ca de fiecare dată USR și PNL și în niciun caz PSD, de ce?

Ion Cristoiu: Nu cred că a fost o (…), exagerăm, aici a fost o născută și fără Facebook, ei nu au ieșit la vot, eu aș lua în serios ieșirea mai ales pentru USR și plec de la o premisa că eu sunt un om comod, eu sunt tânăr și în loc să mă duc la discotecă diseară mă îmbrac și mă duc la vot, ca să mă duc la vot înseamnă că chiar am o ură care nu e născută din… Deci semnalul cel mai grav pentru PSD de aia și trebuia să plece de la guvernare este ura.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu președintele spune că PNL a obținut un scor istoric și o mare victorie.

Ion Cristoiu: Treaba lui ce spune, și Nicolae Ceaușescu spunea așa, că socialismul e (…)

Marius Tucă: Vorbim despre USR, vorbim despre PNL, vorbim despre servicii și așa mai departe, ce le spuneți oamenilor care au votat pur și simplu că au crezut în USR, în momentul în care veniți și faceți un comentariu și să vorbiți foarte mult despre asta că USR ar fi un partid al serviciilor, că a fost înființat de serviciile…

Ion Cristoiu: Nu, n-am spus niciodată, am spus că USR nu va reuși să câștige prezidențialele decât dacă în spate este o altă formă, eu asta am zis.

Marius Tucă: Păi s-a vorbit foarte multe.

Ion Cristoiu: E treaba lor, eu am atras atenția foarte important ca un consilier USR, votul primit de USR este volatil, dispare mâine, așa cum toată întemeierea partidelor pe anti-Dragnea s-a dus și de mâine trebuie să inventezi, așa în cazul de față domnul Cioloș și domnul Barna să treacă la chestii pozitive pentru electoratul lor. Pentru că dacă PSD-ul intră într-un guvern de uniune națională, cum îl mai urăști?

Marius Tucă: Mai mult o să discutăm imediat apropo de ce se va întâmpla dacă vin ei la guvernare PNL-ul și probabil că va intra și USR-ul. Spuneți-mi vă rog candidați la președinție Cioloș și Iohannis, cum vedeți bătălia asta?

Ion Cristoiu: Depinde cine e în spatele fiecăruia, iar v-am spus.

Marius Tucă: Cine ar putea să fie în spatele lui Cioloș.

Ion Cristoiu: Francezii pot fi.

Marius Tucă: Câștigă detașat Iohannis?

Ion Cristoiu: Depinde de cum stă. Pentru mine a fost o confirmare a unei lecții exemplul din Ucraina, am mai discutat, Poroșenko le spăla picioarele, le punea șosetele și în momentul în care au văzut ăia în sondaje că nu mai e nevoie, de ce e foarte important această precizare. Noi suntem parteneriat strategic, România nu e pentru prima dată când are alianțe asimetrice, adică o țară precum România se aliază de obicei cu un mastodont cu Germania fascistă, cu Uniunea Sovietică, cu America. Marea problemă la o alianță asimetrică, spun toți specialiștii, este că ăla cu care te-ai aliat te calcă în picioare, pentru că nu ține cont. E foarte greu să păstrezi, să le mai spui din când în când „băi nu chiar așa”.

Marius Tucă: Cât de cât independență.

Ion Cristoiu: Da, adică cât de cât independență. Asta e o chestiune fatală, nu condamn niciodată, eu, ca și Șeicaru, nu consider că politica internațională este prietenii, dușmănii, sunt interese mi se pare absolut normal ca ăia să aibă un interes și eu românul să zic „băi am și eu un interes, stai să încercăm să le combinăm, nu chiar așa să ne călcați în picioare”.

Marius Tucă: PSD va avea candidat la președinție?

Ion Cristoiu: Din acest punct de vedere am zis că contează foarte mult și în momentul în care cei care îl sprijină, îl vor pe Iohannis vor constata că nu funcționează, vor renunța. Nu am dus ideea până la capăt, în momentul în care ești într-un parteneriat strategic ai nevoie și de un președinte popular, pentru că poate să vină un moment, poate să vină nu știu în istorie, în care tu trebuie să ceri poporului respectiv să se mute în Marea Neagră, să se arunce, dacă președintele e frigid și nu are priză.

Marius Tucă: Frigid?

Ion Cristoiu: Frigid în sensul că nu are chimie, nu face priză cu poporul lui, cum conving eu poporul să se arunce în mare?

Marius Tucă: Lasă că ne-a umplut Băsescu de chimie, că a avut o chimie perfectă cu poporul român, l-a ales de două ori.

Ion Cristoiu: Păi a avut chimie până la urmă.

Marius Tucă: Păi da, asta zic c-a l-a umplut de chimie.

Ion Cristoiu: Chimie, ne-chimie până la urmă a stat 10 ani, a stat 10 ani pentru că era și simpatic.

Marius Tucă: Păi asta și încerc să spun.

Ion Cristoiu: Păi asta e, nu trebuie să fii răutăcios.

Marius Tucă: Nu sunt răutăcios, chiar sunt detașat, mergeți mai departe cu ideea.

Ion Cristoiu: Din punctul ăsta de vedere cine va fi candidatul dreptei nu se tranșează nici de către noi.

Marius Tucă: Apropo de Băsescu am înțeles că are un dosar acolo, sunt niște declarații olografe, va fi prăpăd, puteți să e confirmați acest lucru?

Ion Cristoiu: Da, așa este și el știe, sunt niște declarații acolo, e foarte ciudat că nu a fost judecat încă înainte de alegeri.

În cazul Băsescu-CNSAS, se va încerca cu el o negociere să demisioneze din europarlamentare.

Marius Tucă: Dar bănuiesc că vor fi date presei.

Ion Cristoiu: Eu cred că se va încerca cu el o negociere să demisioneze din europarlamentare.

Marius Tucă: Și să nu mai ajungă acolo.

Ion Cristoiu: Eu l-am votat pe Traian Băsescu, să știți că foarte mulți colegi de-ai dumneavoastră în urma intervenției mele nici nu știți câți l-au votat pe Traian Băsescu acum. Imaginați-vă următorul lucru, Traian Băsescu se duce la parlament, păi el e vedeta parlamentului, e ca și cum eu m-aș duce la „Evenimentul zilei” acum, imaginați-vă, e Dan Andronic și eu sunt pe acolo redactor, păi nu sunt eu șeful redacției.

Marius Tucă: Normal nu aveți cum altfel.

Ion Cristoiu: Deci, ce poate să facă Merkel, ăia, când ăla e acolo. Traian Băsescu este singurul om necomplexat pentru că știe cine sunt ăia.

Marius Tucă: Are și el o vârstă, credeți că va fi el șantajat?

Ion Cristoiu: Sigur că dacă dumneavoastră ați fi șeful meu eu aș fi complexat că nu vă știu.

Marius Tucă: Nu vreau să fiu șeful dumneavoastră

Ion Cristoiu: Nu, am dat un exemplu și atunci cred că nu are vreun interes pentru el devine vedeta Parlamentului European, nu cred că are cineva interes dintre marile puteri să-l aibă pe el acolo.

Marius Tucă: Și așa l-a șantajat cu dosarul.

Ion Cristoiu: S-ar putea, eu nu am de unde să știu.

Marius Tucă: Dosarul unde e?

Ion Cristoiu: Era trimis la Curtea de Apel și cu documentele astea care nu au ieșit încă, dar în momentul în care se va decide și nu decizia de colaborator, probabil se va decide dacă se dă drumul în lume la acele documente.

Marius Tucă: Adică hârtiile olografe scrise cu mânuța lui.

Ion Cristoiu: Care am înțeles…

Marius Tucă: Că sunt groaznice.

Ion Cristoiu: Așa zic cei din colegiu, știți că au votat în unanimitate.

Marius Tucă: Dar de ce nu le-a dat colegiul hârtiile?

Ion Cristoiu: Potrivit legii ele se trimit la Curtea de Apel.

Marius Tucă: Puteau să le facă pierdute domnul Cristoiu, dar au făcut de atâtea ori.

Ion Cristoiu: Nu se putea, acum nu.

Marius Tucă: Ferească Dumnezeu într-un moment de cumpănă al poporului român trebuie să vină președintele, deci trebuie să fie popular să le spună aruncați-vă în Marea Neagră așa, și care este ideea până la capăt?

Ion Cristoiu: Păi dacă Iohannis ne spune „aruncați-vă în Marea Neagră” noi ne urcăm în Carpați.

Marius Tucă: Eu, nici nu apucă să termine, că eu sunt deja pe plaja de nudiști de la 2 Mai.

Ion Cristoiu: Uitați-vă și acum a citit după hârtie.

Marius Tucă: Da domnule, nu este un președinte popular și vi se pare că Cioloș este popular?

Ion Cristoiu: Nici el nu este, dar culmea mai politician era Dragnea, era că nu mai e. Ați văzut și aseară nu a citit după hârtie plus că a și suportat pe fătucile alea.

Marius Tucă: Nu că e foarte popular Dragnea numai că e în pușcărie un pic, PSD va avea candidat la președinție?

Ion Cristoiu: Nu se poate, face parte din piesă și pe cine învinge Klaus Iohannis?

Marius Tucă: Păi nu v-am zis Dacian Cioloș cu Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu: În turul doi.

Marius Tucă: A, în turul doi, ăștia intră în turul doi și vine și un iepure de la PSD să-i încurce în primul tur. Cine va fi?

Ion Cristoiu: Nu știu, Dăncilă. Nu râdeți și eu am râs uneori.

Marius Tucă: Poate fi Gabi Firea candidat la președinția României?

Ion Cristoiu: Nu.

Marius Tucă: Nu de alta, dar a anunțat ieri a fost o știre, Liviu Dragnea.

Ion Cristoiu: A fost o prostie. Deci Gabi Firea nu este percepută ca PSD-istă.

Marius Tucă: Ci mai degrabă ca independentă.

Ion Cristoiu: Nu a venit din afară știți cu PSD e un partid din ăsta adică zice, băi o fi ea, de aia nici nu a ieșit puciul. Au fost două puciuri unul pus la cale de ea și după asta au pus ăia repede la cale altul ca nu cumva să pună numai ea.

Marius Tucă: București, Mediafax: Gabriela Firea a scris pe Facebook după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat la Rahova că regretă situația prin care trece liderul PSD mai ales că are efecte negative asupra partidului, cât și asupra societății. Primarul a mai spus că e important să nu ne sfâșiem pentru putere. De ce nu poate fi Gabi Firea președintele PSD?

Ion Cristoiu: Oricum trebuie să apreciem amândoi că față de Dăncilă care a zis că nu comentează.

Marius Tucă: Absolut lamentabil. Eu sunt vecin cu Dăncilă și am o rugăminte ați făcut-o și proastă.

Ion Cristoiu: N-am zis, am zis imagine cu P mare în ghilimele.

Marius Tucă: A, ca imagine, da, e vecina mea și nu aș vrea să o jigniți la modul acesta.

Ion Cristoiu: (…) prost cum îl știi pe Dragneași dacă nu-l știi.

Marius Tucă: Dar ce ziceți dacă vine într-adevăr Gabi Firea și candidează pentru președinția Partidului Social Democrat și devine președintele PSD și candidatul PSD la Președinția României?

Nu se convoacă niciodată congresul. fi un interimat care va dura până la prezidențiale, când să convoace.

Ion Cristoiu: Păi nu avem pe Dăncilă? Domnul Tucă potrivit statului…

Marius Tucă: Păi se convoacă congresul PSD.

Ion Cristoiu: Nu se convoacă niciodată congresul.

Marius Tucă: A, deci nu se va convoca.

Ion Cristoiu: Nu.Va fi un interimat care va dura până la prezidențiale, când să convoace.

Marius Tucă: Sunt câțiva tineri care ne urmăresc, sunt mesaje chiar foarte bune, de mult așteptau o astfel de discuție între noi chiar dacă la început eram un pic anesteziat de la fusul orar în România s-a schimbat acum e pe alt fus orar.

Ion Cristoiu: Da cum a zis domnul Barna „Ne-am întors în Europa”, auzi domnule ce prostie, dar unde dracu eram?

Marius Tucă: A spus „domne, a câștigat România europeană”, a spus Iohannis, omul dumneavoastră.

Ion Cristoiu: După hârtie. Care Uniunea Europeană a zis cineva că e împotriva Uniunii Europene. Domnule, l-am citit pe domnul Dragnea, nici pe Balzac nu l-am citit așa, am citit pe domnul Dragnea cu creionul în mână ca pe Marquez, eram așa cu tableta am pus toate fișierele și am citit cele 100 de file, toate cuvântările lui.

Marius Tucă: Pentru un veac de singurătate.

Ion Cristoiu: Al lui, nu am întâlnit nicăieri vă jur, vă pariez, credeți-mă pe cuvânt o chestie despre Uniunea Europeană.

Marius Tucă: Sunteți drăguț, omul a intrat în închisoare și încercați să-l…

Ion Cristoiu: Nu, am spus în sensul că nu a fost împotriva Uniunii Europene.

Marius Tucă: Mesajele toate sunt de bine, adică în sfârșit suntem și noi pe piață și de abia aștept să fim cu Smart TV pe cablu ca să ne putem să ne desfășurăm în toată independența noastră că asta ne reprezintă, independența din toate punctele de vedere. Oamenii spun, tineri, ei nu au mers să voteze din ură față de PSD, ci au mers să voteze oameni noi, asta spun, sunt vreo 2-3 mesaje.

Ion Cristoiu: Care oameni noi, întrebați-i pe ei dacă știu cine conduce (…) dar ce Dacian Cioloș este om nou?

Marius Tucă: E un răspuns foarte bun. O discuție foarte mișto, explicați ura transmisă temeinic pe Facebook, mesajul televiziunilor nu mai ajunge direct la cei care au votat tineri, ci tot prin intermediul rețelelor de socializare. PSD nu a avut nici o strategie pentru media digitală, ci doar niște intervenții extrem de hilare, întrebare: cu ce ar trebui să greșească Iohannis și PNL ca USR să o prezinte pe Kovesi candidata la prezidențiale? Dumneavoastră ați susținut multă vreme că ar putea fi Kovesi candidată.

Ion Cristoiu: Nu am spus eu, așa e în sondaj.

Marius Tucă: E adevărat. Felicitări pentru emisiune, invitați ne laudă. O părere despre Liviu Pleșoianu, ar putea fi candidatul PSD? Nu, exclus.

Ion Cristoiu: Hai să ne întoarcem, se pare că am vorbit degeaba, de partea aialaltă presa aialaltă este la pământ, la pământ ca bătălie, eu am dus bătălii cu ei, eu știu ce înseamnă bătălii. Mai țineți minte cu Emil Constantinescu?

Marius Tucă: Ce era cu el? era prăpăd.

Ion Cristoiu: Păi eram director la AS, ca să fac o dezvăluire, iar cei din PSD care erau în opoziție îmi dădeau în fiecare zi documente, eu nu am nici un document, care bătălie? Talk show-rile obosite de la Antene pro PSD, sunt obosite toate, toate sunt obosite, aceeași invitați le-am zis și eu, m-am săturat, aceeași în fiecare seară vin la Antenă și la România TV și bat câmpii. Nu a venit nici unul tânăr, nici unu cu o perspectivă…

Marius Tucă: Domnule Cristoiu, dar pe de altă parte trebuie să spunem, șeful SRI al președintelui, procuror general cât de curând pus de președinte, șefa DNA până anul trecut pus de președinte.

Toți acești politicieni în frunte cu Dragnea și cu Victor Ponta și cu toți au impresia că se poate negocia. După părerea mea, Dragnea a fost convins că e achitat, jur

Ion Cristoiu: Păi șeful SRI depinde de Parlament, a făcut ceva domnul Dragnea?

Marius Tucă: Păi eu încerc să vin cu lucruri și tocmai să contra argumentați.

Ion Cristoiu: Contraargumentez în felul următor: toți acești politicieni în frunte cu Dragnea și cu Victor Ponta și cu toți au impresia că se poate negocia. După părerea mea, fac o ipoteză…

Marius Tucă: Păi toți au trăit cu impresia asta și au și negociat.

Ion Cristoiu: După părerea mea Dragnea a fost convins că nu… că e achitat, jur. S-a mai întâmplat o dată, fac o dezvăluire, cu referendumul. Deci domnul Dragnea mi-a spus următorul lucru, el, personal, că era pe vremea că fiind în opoziție mai și stătea de vorbă și cu muritori ca mine, următorul lucru: în ziua în care urma să se pronunțe cu referendumul, s-a dus la … Klaus Iohannis, iubitul dumneavoastră, ăștia cu „dragii mei”, Klaus Iohannis are un gest ca și cu dragii mei îți pune mâna pe genunchi, mă rog eu nu aș putea permite că nu… și i-a pus mâna pe genunchi și i-a zis: Liviu, nici o problemă. Liviu paralizat de mâna pe genunchiul lui, era un gest de mare tandrețe, s-a dus acasă și când s-a dus acasă a aflat că a fost condamnat.

Marius Tucă: Cu suspendare.

Ion Cristoiu: Da, dar a fost condamnat și achitat, dar nu numai atât, nu au trecut 5 minute și același tip care îi pusese mâna pe genunchi…

Marius Tucă: I-a înfipt cuțitul în spate. Păi și Băsescu era exact genul ăsta.

Ion Cristoiu: Jur, că el era liniștit că altfel el anunța aseară demisia, da” domne gata demisionez…

Marius Tucă: Bun și de ce nu a făcut astăzi în drum spre penitenciar, sau de acolo să trimită o scrisoare că poate să o scrie și să o trimită că nu mai suntem, nu mai există asta și să spună că „din punctul meu de vedere” exact ce spuneați dumneavoastră, PSD trebuie să plece de la guvernare, trebuie și așa mai departe.

Ion Cristoiu: Păi de unde știți că nu mai speră? Vă spun eu ce speră că va fi decizia CCR și …

Marius Tucă: A, speră, păi așa au sperat toți, începând cu Năstase și terminând acum cu Dragnea.

Ion Cristoiu: Da, păi eu ce spuneam mai înainte?

Marius Tucă: Dar pentru România totuși sunt doi șefi de partid care au intrat la închisoare, de la același partid, că de dincolo de la PNL nu e nici un șef de partid care să fi intrat la închisoare și primii-miniștrii Năstase și a mai intrat cineva? Nu.

Ion Cristoiu: Nu, dar e suficient, prim-ministru.

Marius Tucă: Da, un prim-ministru, toți de la PSD.

Ion Cristoiu: Și, atenție și un fost președinte trimis în judecată pentru crime împotriva umanității, tot de la PSD. Și? PSD a câștigat alegerile cu 60% și…

Marius Tucă: Și a câștigat de ce?

Ion Cristoiu: Pentru că în momentul în care…

Marius Tucă: Păi nu, și ce a făcut cu faptul ăsta și la ce le-a folosit?

Ion Cristoiu: Nu le-a folosit la nimic.

Marius Tucă: Pentru că în Europa este o democrație de tip nou, asta a spus și anume domne votează poporul dar să controlăm noi, chiar dacă a votat poporul.

Ion Cristoiu: Da, dar pentru că și dincoace am avut de a face cu pâș-pâșismul. Adică am avut de a face cu cineva care a zis…

Marius Tucă: Dumneavoastră ați fi vrut ca Dragnea să fie un fel de Orban, da?

Ion Cristoiu: Dar v-am dat exemplu cu referendumul.

Marius Tucă: Dar eu v-am dat exemplu ordonanța 13, începutul sfârșitului. Adică tu câștigi cu 60% și te duci cu un prim-ministru și Iohannis îți spune că nu și atunci ce faci te duci și vii cu a doua propunere.

Ion Cristoiu: Spuneam nu, pune tu prim ministru de la guvernare, plec. Înțelegeți dacă îi dai peste cap planul moare.

Marius Tucă: Și întotdeauna mișcările lor au fost previzibile, au fost moi, nu au avut decizie, nu au avut forță, în momentul în care au dat ordonanța 13 nu au dus-o până la capăt…

Ion Cristoiu: Nu numai asta, de la nomenclaturiști, în momentul în care dai trebuie să dai OUG da? În momentul în care tu vii Dragnea, vin niște tipi și „domnule Dragnea noi o dăm dar dacă ies în stradă?” Dacă ies în stradă noi cântăm, sau dacă ies în stradă… ei nu au calculat nici o decizie, ce vom face dacă, ce vom face dacă președintele ne respinge…

Marius Tucă: Da, nu au avut niciodată un răspuns.

Ion Cristoiu: Nu au avut niciodată planul B și atunci…

Marius Tucă: Mai ales la nivelul ăsta trebuie să ai un plan B.

Ion Cristoiu: Și spune așa da mă și un milion și două milioane, trei milioane. Anunțăm dacă sunt 5 milioane plecăm și spunem domnul Iohannis poftim guvernul și Iohannis era mort.

Marius Tucă: Nu, că ei aveau 60% în Parlament.

Ion Cristoiu: Dar cei care i-au manipulat, există la servicii o disciplină numită profile și zice, care e slăbiciunea lu ăla? Păi femeile, puterea și atunci…

Marius Tucă: Nu ziceați că Helvig e de partea poporului?

Ion Cristoiu: Nu am dat un exemplu de … la sărmana de vecină a dumneavoastră s-a întâmplat un lucru omenește simplu, ea se numește Viorica Dăncilă, ăia de la Bruxelles, Timmermans și băieții au zis, „bă care e slăbiciunea fetei ăsteia?” „Păi slăbiciunea e să spunem că e mare, pentru că acolo o”… și au început și a venit Timmermans și a ținut-o de mână…

Marius Tucă: Nu rezistăm la o laudă de felul ăsta, adică… chiar dacă suntem mai hârșâiți așa. Domnule Cristoiu dar de ce nu vine CEX-ul PSD…

Ion Cristoiu: Acum dacă dumneavoastră trimiteți, ați lucra la servicii și îmi trimiteți mie o tânără intelectuală și zice: „Domnule Cristoiu am citit cărțile dumneavoastră”, zic „hopa!” eu nu cred că a citit o carte de a mea, am dat un exemplu deci… nu ați înțeles.

Marius Tucă: Am înțeles foarte bine, când s-a înțeles…

Ion Cristoiu: Să nu vină cineva să zică „domnule Cristoiu am urmărit emisiunile voastre”, leșina…

Marius Tucă: Domnule Cristoiu, oamenii vin și acuma zice i-am văzut, extraordinar ce emisiune, eu nu mai fac de 15 ani, așa că nu îmi e foarte greu…

Ion Cristoiu: Ăștia vin la mine și zic „sunteți și acuma la Evenimentul zilei?” Da mă întâlnesc cu vreunul în piața Amzei, „domn”e am citit, domn”e știți că bine conduceți Evenimentul Zilei”.

Marius Tucă: Am fost recent la Londra, felicitări pentru emisiuni domnule Tucă, extraordinare și eu nu mai fac emisiuni că nu au apucat să le vadă pe astea din epoca asta, de 13 ani. În ce an s-a întâmplat când domnul Liviu Dragnea s-a dus la domnul Klaus Iohannis la Cotroceni și i-a pus mâna pe genunchi și i-a zis că nu? În ce an era asta?

Ion Cristoiu: Nu știu, întrebați pe cei din regie, în 2015. Sau în 2016?

Marius Tucă: Păi nu în 2015 nu avea cum că au fost alegeri, ba da că e din 2014 președinte, în 2015. Am trăit și eu cu Traian Băsescu dar mai avem puțin să vorbim, o chestie de genul ăsta că nu știu ce, nu știu cum și de fapt nu a putut să se abțină. Și aici e la fel. Dar dacă îi spuseseră și lui Iohannis asta?

Ion Cristoiu: E, când a ieșit acum el știa, hai să fim serioși.

Marius Tucă: A, când a ieșit astăzi? Era clar, că în mesaj era că hoții trebuie să stea la pușcărie, nu în fruntea țării. Păi mâine la aceeași oră.

Ion Cristoiu: Păi o să îi vină și lui rândul, dar dumneavoastră mai apucați că sunteți tânăr.

Marius Tucă: Domne sper că nu îi vine așa târziu, cică dumneavoastră apucați că sunteți tânăr, dar nu o să se întâmple peste 20 de ani.

Ion Cristoiu: Cei care urmăresc serialul Urzeala Tronurilor, ce spunea, roata?

Marius Tucă: Să știți că eu nu am văzut nici măcar un episod din Urzeala Tronurilor. O să vină momentul să răsară soarele și pe strada mea să…

Ion Cristoiu: Uitați-vă… gândiți-vă că am scris…

Marea problemă a lui Iohannis e că numai Rareș Bogdan face chimie cu PNL.

Marius Tucă: Deci mâine e CEX-ul, sau când e, da? Cu Oprișan ăla care el a luat cele mai puține voturi în… și cerea demisia lui Dragnea săracul, vecinul dumneavoastră Oprișan. Păi vine CEX-ul și spune, în urma votului populației, vot care a ales USR – PNL și nouă ne lipsește un milion de voturi, noi împreună cu guvernul și nu știu ce ne retragem de la, cu Dăncilă, ne retragem de la guvernare. Și lăsăm pe PNL, pe Rareș Bogdan prim-ministru, că el va fi prim-ministru, da?

Ion Cristoiu: Nu am nici o îndoială, este singurul din PNL, marea problemă a lui Iohannis e că numai Rareș face chimie cu PNL.

Marius Tucă: E adevărat, că el a și fost trimis acolo, doar nu era să facă cu Blaga, s-a plimbat cu el prin țară în 2014, păi nu ascultați-mă că știu din interior și nu au vorbit două cuvine înțelegi? Și ăla era șef de campanie și el era candidatul. Și ce rămâne aici, rămâneți voi la guvernare, veniți la guvernare și băgați-ne în Schengen că domne nu intrăm în Schengen deși îndeplinim toate condițiile, să bage Rareș Bogdan și PNL în Schengen, România.

Ion Cristoiu: Cine să zică asta că deja mă doare capul? Cine să zică asta?

Marius Tucă: Ăștia PNL…

Ion Cristoiu: Cine domnu…?

Marius Tucă: Vecina mea domnule, vecina mea.

Ion Cristoiu: Cine? Robert Negoiță? Păi nu a ajuns luptător împotriva corupției Rober Negoiță?

Marius Tucă: Nu, dar asta arată… știți cum e acum PSD? Exact cum e curcanul ăla, cocoșul ăla căruia i s-a tăiat capul și acum este în zbateri până pierde tot sângele, dacă nu vine cineva să spună „eu sunt…”

Ion Cristoiu: Cine, vecina noastră?

Marius Tucă: De ce mă jigniți domnu? E vecina mea, sunt vecinii mei…

Ion Cristoiu: Așa și eu cu PMP, nu am nici o vină că sunt peste drum de mine.

Marius Tucă: Și cu PMP sunteți vecin, vestea proastă e că sunt și cu Băsescu.

Ion Cristoiu: A, dumneavoastră sunteți cu persoane, eu sunt cu Partidul Mișcarea Populară.

Marius Tucă: Nu, eu stau … eu sunt vecin cu Băsescu, știți că nimeni nu a scris asta, apropo de presă, du-te și fă un reportaj, față în față sunt 2 case, una vis a vis de cealaltă Dăncilă și Băsescu, cum să nu faci un reportaj? Și un pic mai încolo alt vecin de al meu știți cine e, Iohannis.

Ion Cristoiu: Nu cred…

Marius Tucă: Eu nu sunt întâmplător acolo, nu sunt prost, adică am fost și eu plantat la rândul meu. Va veni momentul în care voi face dezvăluirile. Nu serios, m-aș duce și aș sta de dimineață până seara pe strada aia, pentru că e într-adevăr, pleacă Viorica Dăncilă, vin două mașini înainte, vine aia, pleacă… vine Băsescu, au și o curte în spate acolo că se iese, e o stradă închisă și uneori ies pe acolo.

Ion Cristoiu: Ca să fac o paranteză, e o carte foarte bună a unui istoric, Caraman, apropo de recrutare, trebuie să recruteze pe unu, marea problemă la recrutare și a descoperit că un funcționar de acolo de la NATO, în timpul lui liber făcea gem de piersici, pe care e vindea. Și atunci s-a dus la el și s-a dat drept un mare admirator, „știți dar eu aș vrea gem…” după ce s-au împrietenit, aduceți-ne și nouă… și la un moment dat vine momentul ăla, băi stați un pic că eu nu sunt gem cutare, eu sunt cutare ofițer la ambasadă. I-a zis inițial în felul următor, domnule eu am o iubită și iubita aia colecționează afișe din sediul NATO… și ăla a zis nici o problemă câte afișe vreți? Și i-a adus vreo 10, la următoarea întâlnire știți că eu … păi și ce dacă ești, păi da domne matale între timp ți-am făcut poze, vrei să ajungă la băieții de la NATO că te-ai întâlnit cu mine?

Marius Tucă: A început să îl șantajeze.

Ion Cristoiu: Păi nu că… te-ai întâlnit cu mine, păi domne stai puțin că nu mi-au spus, ce spui?

Marius Tucă: Eu i-aș ruga pe șefii de campanie și pe cei care se ocupă cu advertising și asta să facă această scenă care mi se pare de o tandrețe nesfârșită. În birou la Iohannis, la președinția României, Dragnea stând probabil față în față pe două scaune fotolii și Klaus Iohannis bătându-l ușor pe genunchi, „stai liniștit, nu vei fi condamnat”, mi se pare de o tandrețe nesfârșită…

Ion Cristoiu: De film.

Marius Tucă: Să vină vecina mea și să spună faceți voi…

Ion Cristoiu: Dar nu poate să îi pună mâna pe genunchi…

Marius Tucă: De ce să nu poată pună mâna pe genunchi?

Ion Cristoiu: Nu faceți nimic rău, faceți un plan…

Marius Tucă: Eu spun ce ar putea să facă.

Ion Cristoiu: Vrei să facem un pariu? Nu se va întâmpla nimic

Marius Tucă: Eu vreau să fac pariu că nu o să facă, dar eu spun ce ar putea, veniți voi băgați-ne în Schengen, ridicați MCV-ul, construiți autostrăzi, spitale, ce au mai zis ei că fac? Faceți voi legea cu votul prin corespondență de parcă au majoritate în Parlament și așa mai departe.

Ion Cristoiu: Corect, da.

Marius Tucă: Da, trăim vremuri interesante, Iohannis sau Cioloș?

Ion Cristoiu: Ajungem și acolo, deci 1, când e ședința?

Marius Tucă: Mâine e ședința.

Ion Cristoiu: Deci având în vedere că se bat între ei, vor fi de acord cu doamna. Doamna va rămâne interimar, nu se va face nici un congres, doamna va candida la președinție în numele PSD punct. O să spuneți Cum adică dar ea nu știe limitele? Păi ea nu are nici o limită că i-au zis deja cât e de mare ea.

Marius Tucă: 1, 2. Spuneți 2 mai departe? Condamnare referendum 15 mai 2015, deci acum exact 4 ani. Cioloș sau… întreabă cineva dar hai să terminăm cu asta de globalizare, Rusia are vreun…?

Ion Cristoiu: Nu, nu asociați greșit. Iohannis sau altcineva care poate… nu Cioloș, depinde de cum stă el în sondajele lor…

Marius Tucă: Deci PSD nu intră în turul doi la prezidențiale?

Ion Cristoiu: În condițiile astea, nu.

Marius Tucă: Tăriceanu mai poate fi candidat?

Ion Cristoiu: Nu, pentru că ideea unui guvern de uniune națională scoate și ALDE. Acum au terminat.

Marius Tucă: A, scoateți ALDE?

Ion Cristoiu: Păi nu dar la eșecul ăsta nici nu ști ce de…

Marius Tucă: Deci nu va mai fi candidat Tăriceanu la prezidențiale.

Ion Cristoiu: Nu, o să fie doamna Dăncilă care la început…

Marius Tucă: Deci vor fi Iohannis, Dăncilă și cineva de la USR?

Ion Cristoiu: Nu, depinde de… deci dacă sondajele îl dau bine pe Iohannis, nu va mai fi nimeni nici de la USR că știți cuvintele mari, că „noi trebuie să ne unim, să câștigăm”…

Marius Tucă: Păi nu domne, ei au anunțat acum foarte clar că vor avea candidatul lor, nu îl vor avea da?

Ion Cristoiu: Și dacă au anunțat ce? Multe lucruri anunță ei.

Marius Tucă: Nu știți… chiar dumneavoastră sunteți adeptul întrebărilor fără rost, vă aduceți aminte când discutam noapte de noapte și(…) …

Ion Cristoiu: Când am vorbit cu dumneavoastră aseară la telefon nu fusese ofițerul de caz, după părerea mea.

Marius Tucă: A, deci și el are un ofițer de caz? Dar totuși există cineva în România care nu are un ofițer de caz? Din politică, că noi sigur nu avem.

Ion Cristoiu: Nu, nu există, dar nu ofițerul de caz, ei se duc uitați-vă la Victor Ponta, era să leșin, cum poți să spui tu că serviciile când până mai ieri și eu ca idiotul l-am apărat… și acum el spune că justiția e bună, că serviciilor…

Marius Tucă: Dragnea la pușcărie…

Ion Cristoiu: Da, și el nu știe că îi vine și lui rândul, dacă nu intră…

Marius Tucă: Dar Ponta ar putea fi un candidat la președinție? Nu vă uitați la ceas că terminăm.

Ion Cristoiu: Dar nu mă uit la ceas, mă sună cred că vreo fătucă…. vreo fătucă probabil să intru în direct.

Marius Tucă: Fac un anunț aici intrați după ora 7.

Ion Cristoiu: Nici nu recunosc cine, că nu știu de la ce televiziune e.

Marius Tucă: Dar vor așa nici nu mai întreabă de unde de, cine e, spune intrați în direct.

Ion Cristoiu: Dar nici măcar nu își spune numele, sunt cutare vrem să intrați în direct, dar unde să intru în direct?

Marius Tucă: Ponta ar putea fi candidat la președinție?

Ion Cristoiu: Domnu Marius Tucă, domnul Victor Ponta și-a făcut … îndeplinit misiunea, nu se va întoarce în PSD în veci. Gata, partidul lui s-a terminat deoarece Dragnea a fost condamnat. Și care e programul lui în perioada următoare?

Marius Tucă: Bun, să presupunem că vine PNL la guvernare, care e programul PNL?

Ion Cristoiu: Un guvern de uniune națională.

Marius Tucă: Să presupunem că vine PNL, care e programul PNL?

Ion Cristoiu: Nu știu, întrebați-l pe Rareș Bogdan, programul PNL bănuiesc că va fi să ne întoarcem în Europa în sfârșit și noi nu am plecat niciodată.

Marius Tucă: Ne întoarcem în Europa, adică să…

Ion Cristoiu: A anunțat aseară domnul Cioloș, noul guvern va trebui să asigure prezidențialele în bune condițiuni, da?

Marius Tucă: Am înțeles, asta ar fi. Întreabă cineva dacă Rusia are vreo legătură cu tot ce se întâmplă în România?

Ion Cristoiu: Nu are. O fi vând, fac o precizare, v-am atras atenția, apropo de recrutare, de mult, eu când îi aud pe ăștia, cică ăla e agent rus, pentru că laudă Rusia, nu e adevărat, cei mai mari dușmani ai Rusiei sunt agenți ruși pentru că tâmpiții ăia… ăia sunt buni, nu și după părerea mea sunt două categorii de oameni ruși, ăia care înjură rușii pe rupte și ăia care sunt occidentali, pentru că ei de mult nu mai acționează, adică o să vină la dumneavoastră cineva și domne sunt de la CIA și chiar vă arată și legitimația, dar de fapt el e de mult la KGB. Nu, e complicat, nu are nici un rus.

PSD va intra într-o lungă iarnă, cum ar spune în Games of Thrones

Marius Tucă: Bun, schimbarea asta care are foarte radicală în momentul acesta cât ține, pentru că la anul, chiar peste un an avem alegeri locale, se vor reașeza forțele, va fi o bătălie, nu va fi, va fi același tren, se vor schimba lucrurile?

Ion Cristoiu: Se vor schimba domnul Marius, deci PSD va intra într-o lungă iarnă cum ar spune în Games of Thrones, va veni o iarnă lungă pentru PSD, necesară, vă atrag atenția că ei sunt la guvernare din 2012, degeaba nu a fost, tot ei erau. Și că a venit momentul, vorba domnișoarei… mai țineți minte când a venit domnul Emil Constantinescu, speranța mea nu a dumneavoastră și au fost la televiziune și era o domnișoară și a zis 7 ani voi, 7 ani noi, așa și dincoace.

Marius Tucă: Și aia de la PDL „ciocul mic că acum noi suntem la putere”.

Ion Cristoiu: Vine Rareș Bogdan și o să zică, 7 ani voi, 7 ani noi. Ei nu au cum, nu mai au cum… li s-a terminat.

Marius Tucă: Nu se schimbă nimic până la alegerile locale de la anul și nici la parlamentare.

Ion Cristoiu: Nu, se schimbă în sensul că iese PSD din joc, deci va crește PNL, trebuie să le dăm și lor dreptul, sunteți de acord, să conducă și ei.

Marius Tucă: Așa că va conduce PNL.

Ion Cristoiu: Da. Nu știu dacă și USR pentru că la locale contează foarte mult structurile.

Marius Tucă: Chiar dacă va ajunge la putere într-un guvern de uniune națională?

Ion Cristoiu: Nu se poate fără guvern uniune națională că nu ai cum, pentru că vei avea o majoritate PSD-istă care nu lasă și nici nu ai temă și v-am mai spus în momentul în care Klaus Iohannis își face guvernul, al lui, ia în piept totul. E de uniune națională…

Marius Tucă: De asta vă întrebam dacă va fi un guvern al lui cu PNL?

Ion Cristoiu: Nu are cum să fie, e vorba de aritmetică parlamentară, nu are cum, asta e o poveste. USR nu are votul de acum, are tot 15%.

Marius Tucă: PSD poate să aibă soarta PNȚCD-ului?

Ion Cristoiu: E posibil, nu exclud, depinde de ce partide vin în loc, poate să vină Victor Ponta. Oricum partidul s-a degradat, nu mai e ăla de pe vremea lui Iliescu, lui Năstase, acum a ajuns

Marius Tucă: Păi în 2016 a luat cel mai mare scor la alegerile parlamentare, din totdeauna.

Ion Cristoiu: Domnule Marius Tucă pe bună dreptate ați mai trăit, dumneavoastră mai cunoașteți pe cineva din…

Marius Tucă: Pe absolut nimeni.

Ion Cristoiu: Da păi eu…

Marius Tucă: În afară de Oprișan care apare de 30 de ani, nu știu pe nimeni.

Ion Cristoiu: Când mă duc uneori pe la Antenă în hol acolo e trecerea, știți cum e. Eu intru și vine câte una care mă pupă și zice și întreb personalul „dar asta cine e?” „Asta e ministra”. „Care ministră?” „Păi, nu o știți?” „Nu știu domn”e, nu am văzut-o în viața mea”. Și zic o fi ministru o zi, că mâine nu mai e.

Marius Tucă: Care e șansa se supraviețuire a PSD, ce ar trebui să facă?

Ion Cristoiu: Trebuie să treacă printr-o lungă opoziție, numai atunci poate să supraviețuiască.

Marius Tucă: Dar dacă ar pleca mâine de la guvernare? Că nu pleacă e clar, dar dacă ar pleca?

Ion Cristoiu: Au șanse să câștige și prezidențialele, au șanse foarte mari pentru că…

Marius Tucă: Deci e un partid la dispoziția Vioricăi Dăncilă în momentul acesta cu ghilimele de rigoare. Că ea la rândul ei cu ofițerul de caz.

Ion Cristoiu: Ca să fac o comparație că e o discuție, un taifas (…) motanul (…)

Marius Tucă: Maestrul și Margareta?

Ion Cristoiu: În Maestrul și Margareta, că mie îmi place mult și la un moment joacă teatru Behemot și zice și începe să plângă și zice mă duc să iau 360 de picături de valeriană. Când a zis asta, domnule Tucă închei, mă duc să iau 360 de picături de valeriană, atât de înduioșat sunt de ce ați zis dumneavoastră despre Viorica Dăncilă.

Marius Tucă: Mulțumesc domnule Cristoiu, ne întâlnim pentru că sunt vremuri în mișcare și cred că are loc o revoluție în fiecare zi, condamnarea lui Dragnea…

Ion Cristoiu: Adică o lovitură de stat.

Marius Tucă: Condamnarea lui Dragnea astăzi înseamnă…

Ion Cristoiu: Vă imaginați ce consecințe are…

Marius Tucă: Incredibil și în România și cred că și la nivel european, apropo de… totuși e vorba de președintele Camerei Deputaților, nu numai de președintele PSD, e vorba de…

Ion Cristoiu: Ce monstru făcuse presa occidentală, foarte interesant. Când citeai, erai prin Franța și ziceai e unu Dragnea…

Marius Tucă: A, inclusiv în presa străină era peste tot prezent.

Ion Cristoiu: Era o preocupare pentru ei, mai ceva decât Trump, ca să vedeți ai dracului nu aveau ce face discutau despre România.

Marius Tucă: Mulțumesc mult, ne mai vedem pentru că fiecare zi avem parte de istorie cum a fost și cea de astăzi, cum au fost și alegerile de ieri, cum au fost și rezultatul ăsta încă nu s-a dat, s-au numărat doar 40%, poate că mai au un pic.

Ion Cristoiu: Cum adică 40%, e 80% și ceva, mai e un pic din Diaspora, dar asta e posibilitatea să treacă USR peste PSD, a trecut?

Marius Tucă: Nu, eu ce am primit acum numărarea până la ora 16:00 40%, 18:23 43,5%…

Ion Cristoiu: Nu, poate e procentajul, nu e adevărat s-au numărat nu știu 92%, dar a rămas o mare parte din Diaspora.

Marius Tucă: Astea sunt, contează mai puțin, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat, mulțumesc mult, suntem la Marius Tucă Show…

Ion Cristoiu: Totul a fost scris, cum zicea Iisus Hristos.

Marius Tucă: Suntem la Marius Tucă Show la Smart TV, ne întâlnim curând, fie live, fie așa cum v-am obișnuit până acum, mulțumesc mult, numai bine, țineți aproape!

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?