MARIUS TUCĂ SHOW | Sociologul Mirel Palada dezvăluie momentul când va avea loc marea TRĂDARE a PNL: „Va înfige cuțitul în spate PSD-ului”

Publicat: 22/02/2024, 15:02
Actualizat: 22/02/2024, 15:23

Sociologul Mirel Palada și fostul premier Victor Ponta au făcut, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” de miercuri seara, o analiză  și o radiografie a scenei politice din România, după anunțul coaliției PSD-PNL, privind comasarea alegerilor și listele comune pentru europarlamentare. Cei doi au explicat ce înseamnă și ce miză uriașă are votul din acest an, în contextul acestor schimbări politice. Sociologul Mirel Palada a vorbit și despre marea trădare a pnl-iștilor, apreciind că momentul va avea loc după ce vor trece europarlamentarele. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Da, este o înțelegere să fie Ciolacu candidat la prezidențiale”

„De ce s-au pus prezidențialele înainte de generale? Pentru că ei au căzut la pace să aibă candidat comun la prezidențiale. Marea trădare… Momentul în care PNL va înfige cuțitul în spate PSD-ului va fi după alegerile europarlamentare, atunci când vor veni liberalii cu o față senină și vor zice cum să aibă PSD-ul candidat la prezidnțiale? (…)

Da, este o înțelegere să fie Ciolacu candidat la prezidențiale. Primul lucru pe care-l vor face pnl-iștii după ce trec europarlamentarele și se văd cu sacii în căruță, scoși din catastrofa lui 15% și cu Ciucă salvat, va fi să conteste înțelegerea și să înceapă scandalul”, a explicat sociologul.

„PSD-ul nu câștigă din chestia asta și este a nu știu câta oară când PSD-ul salvează PNL-ul”

Mirel Palada a explicat care sunt consecințele acestei alianțe dintre PSD și PNL, concluzionând că social democrații i-au salvat, din nou, pe liberali, fără ca ei să aibă prea multe de câștigat.

„Consecințele vor fi amestecate. PSD-ul și PNL-ul au venit și au gândit o chestie de genul următor: domnule, noi avem o armată foarte puternică, eficientă de administrație locală și PSD risca să scadă sub 30%, PNL era deja sub 20%. Și te trezeai că ar fi obținut unii  27% și alții 17%. Și au zis băgăm primarii, crește participarea la vot de la 30% la 40%.

În plus, participarea din străinătate – care oricum este mică – va însemna și mai puțin în economia generală va înseamna și mai puțin în economia generală a procentelor, prin creșterea de participare. Ce se întâmplă? În diapora, este acest vot anti-sistem pentru partidele noi, USR și acum mai nou AUR.

Și atunci AUR va primi niște sute de mii de voturi din străinătate, care nu mai înseamnă atât de mult la o participare de 40%. PSD-ul nu câștigă din chestia asta (n.r. – alianța cu PNL) și este a nu știu câta oară când PSD-ul salvează PNL-ul, ca tura următoare PNL -ul să înjunghie PSD-ul de la spinare. Au făcut-o de atâta ori”, a conchis sociologul.

O discuție despre un prezidențiabil comun, abia după 10 iunie

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au evitat să răspundă clar despre un prezidențiabil comun în septembrie, susținând că o discuție după cum se vor poziționa cele două partide se va lua după alegerile europarlamentare și locale.

„Mă interesează foarte mult să văd decizia românilor la votul pe 9 iunie şi sunt ferm convins, ca şi acum, venim în faţa dumneavoastră pe 10 iunie şi să spunem ce am decis. Cel mai important este ca până atunci cele două mari partide să aibă acel program de ţară pregătit să îl prezentăm românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat oficial deciziile din Coaliție

Alegeri europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie, liste comune PSD-PNL pentru Parlamentul European, prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie. PSD și PNL au convenit asupra calendarului electoral al anului 2024.

Chiar dacă Nicolae Ciucă avea mandat de la PNL doar pentru comasarea localelor cu europarlamentarele și liste comune pentru alegerile pentru Parlamentul European, Marcel Ciolacu a anunțat și devansarea prezidențialelor care ar urma să aibă loc în septembrie.

Ciucă a explicat că a discutat această variantă cu Ciolacu și va merge și în fața liberalilor să ceară un vot.

Care este calendarul electoral și strategia prezentate de Ciucă și Ciolacu:

  • alegerile europarlamentare și locale vor fi comasate și se desfășoară pe 9 iunie
  • PSD și PNL vor candida pe liste comune la alegerile europarlamentare fiecare partid va avea candidați proprii la alegerile locale, nefiind excluse alianțe punctuale în teritoriu
  • alegeri prezidențiale în septembrie – date avansate: 1-15 septembrie sau 8-22 septembrie
    alegeri parlamentare în decembrie

În privința unei alianțe și după europarlamentare și un candidat comun PSD-PNL pentru prezidențiale, Ciolacu și Ciucă au spus că aceste decizii se vor lua abia după alegerile europarlamentare.

CITIȚI ȘI:

COALIȚIA a decis comasare și liste comune / Ciolacu: Comasarea este un vot în plus pentru democrație / Ciucă: Românii își doresc liniște

Ședința PSD înaintea coaliției /Vot unanim pentru comasare / Marcel Ciolacu: Lista europarlamentarelor va fi deschisă de o femeie

Ședința PNL înaintea coaliției / Vot pentru liste comune PSD / STENOGRAME. Ce le-a spus Ciucă liberalilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?