Mazăre, despre manechinele audiate: „Fetele sunt speriate. Ele au venit la mare ca să promoveze turismul”

Mazăre, despre manechinele audiate: Fetele sunt speriate. Ele au venit la mare ca să promoveze turismul
Publicat: 09/08/2012, 17:58
Actualizat: 03/02/2019, 01:34

Primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că deocamdată nu a fost audiat în cazul plângerii PDL privind încălcarea legea referendumului, după ce în 29 iulie a dus la vot 25 de manechine, precizând că o parte dintre tinere au fost audiate și că se așteaptă ca și el să fie chemat de anchetatori.

„Eu n-am fost chemat, dar eu de șapte ani vă spun că procurorii, în calitate de slugi ale lui Băsescu, fac orice la comandă și mă aștept să mă cheme și pe mine. Dacă în România am ajuns să anchetezi manechinele că de ce au votat, că în esență întrebarea asta este « de ce ați votat, v-a oferit ceva, v-a obligat, de ce ați votat?». Asta le întrebă pe fete. Haideți să ne lămurim. Ele sunt într-un contract de publicitate cu Fashion TV, sunt două luni cazate la Mamaia, numai festivalul Fashion durează trei săptămâni și le vedeți și voi pe carele alegorice de o lună. În rest, totul face parte din absurdistanul lui Băsescu”, a declarat, joi, Radu Mazăre.

El a explicat că o parte din fetele pe care le-a însoțit la vot în 29 iulie au fost audiate de oamenii legii și că anchetatorii intenționează să facă o comisie rogatorie pentru a putea audia manechinele în orașele lor de domiciliu.

„O parte din ele au fost audiate, iar avocații mei au cerut ca fetele să fie audiate în prezența lor, că așa prevede legea. Până acum au audiat câteva dintre ele, avocații pleacă în vacanță și le vor audia când se întorc avocații. Și am înțeles că vor să facă, atenție, comisie rogatorie, ca să meargă le ancheteze acasă, că fetele termină contractul aici, cele două luni, astfel că le vor ancheta care de pe unde sunt – Sibiu, Baia Mare, Cluj. O să meargă acolo o comisie să le ancheteze pe ele, eventual pe părinți, bunici, că de ce le-au dat voie să voteze”, a mai afirmat Radu Mazăre.

Primarul a susținut că tinerele au venit pe litoral pentru a participa la prezentări de modă și s-au trezit anchetate pentru că s-au prezentat la vot.

„Vă dați seama că fetele sunt speriate. Ele au venit la mare ca să promoveze turismul, au venit să apară în niște prezentări de modă și sunt târâite și anchetate de către polițiști că de ce au votat”, a mai spus Mazăre.

Întrebat cum le-a convins pe fete să meargă împreună cu el la secția de votare, Mazăre a explicat că este datoria lui ca politician să îndemne lumea să vină la vot: „Asta cu convinsul…stau și mă uit la voi, la televiziuni și toți ați făcut apel către populație să vină la vot, încercând să-i convingeți să vină la vot. Asta face parte din treaba mea, e o datorie, un drept, nu înțeleg, chiar nu înțeleg, e o nebunie ce se întâmplă, e de Kafka, de spital de nebuni. Cum le-am convins ? Treaba mea, am metodele mele”, le-a mai spus Mazăre jurnaliștilor, zâmbind.

Procurorii constănțeni fac cercetări în cazul primarului Constanței, Radu Mazăre, după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 iulie obligând să voteze 25 de tinere cu care a mers la o secție de votare din Mamaia.

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanței supreme, în perioada 29 iulie – 9 august, pe rolul Parchetului Judecătoriei Constanța au fost înregistrate 16 cauze penale vizând posibile infracțiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la Poliție, cercetările desfășurându-se sub supravegherea procurorilor.

Conform sursei citate, în cursul zilei de miercuri mai multe persoane au fost audiate în acest caz la Poliție.

„Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către organizația județeană Constanța a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva lui Mazăre Radu Ștefan, primarul municipiului Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus și nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri (miercurin.r.), 8 august, la sediul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, care efectuează cercetările în cauză”, se arată în comunicatul procurorilor.

În 29 iulie, PDL Constanța a sesizat Biroul Electoral Județean și Inspectoratul Județean de Poliție, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligând să voteze 25 de tinere cu care s-a prezentat la o secție de votare din Mamaia.

„Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, s-a prezentat însoțit de aproximativ 25 de persoane (fotomodele ale unei agenții de profil) la secția de votare 204 organizată în zona Cazino din stațiunea Mamaia. Cu această ocazie, domnul Radu Mazăre a făcut o serie de declarații de presă din al căror conținut rezultă că participarea la vot a persoanelor anterior menționate se realizează exclusiv urmare a inițiativei acestuia, manifestate inclusiv sub forma impunerii prezenței la vot, fiind, astfel, rezultatul lipsei liberului exercițiu al dreptului la vot. În acest sens, urmează să fie avut în vedere faptul că domnul Radu Mazăre a declarat presei că persoanele mai sus menționate sunt aduse la vot prin grija sa, că nu au venit singure la vot pentru că (…) «trebuie strunite puțin» (…), că «buletinele le țin eu că aici nu sunt de capul lor» (…) și că «după vot le dau liber»”, se arată într-un comunicat al PDL Constanța.

În ziua referendumului, primarul Constanței, Radu Mazăre, a adus la o secție de votare din centrul stațiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb și negru, spunându-le acestora: „Hai, fetele, alinierea și la vot!”, adăugând că după vot le dă „liber la plajă”.

Mazăre, care era îmbrăcat într-un maiou de culoare kaki, și cu o beretă roșie pe cap, a spus că se poate vota și cu „buletinul la bikini”, cele aproximativ 25 de fete îmbrăcate în costume de baie fiind fotomodele din întreaga țară care urmează să participe la prezentări de modă pe litoral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...