Mazăre: Nu aș fi dezamăgit de Ponta dacă afirmațiile lui Băsescu ar fi adevărate

Mazăre: Nu aș fi dezamăgit de Ponta dacă afirmațiile lui Băsescu ar fi adevărate
Publicat: 14/10/2014, 15:58
Actualizat: 05/02/2019, 17:34

Întrebat de jurnaliști, marți, cum comentează declarațiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit, Radu Mazăre a spus că nu știe care este adevărul, dar știe cert că Traian Băsescu ar fi fost informator al Securității.

„Nu știu cum este cu Victor Ponta. Ce am văzut eu cu ochii mei, și am mai afirmat asta în câteva rânduri, acum 20 de ani am avut în mână și am publicat în ziarul Telegraf registrul cu membrii de partid informatori ai Securității. Și acolo era Băsescu Traian. Sursă. Că erau gazde, rezidenți și surse. Aia știu sigur că am văzut cu ochii mei. Registrul l-am avut în original, dar a dispărut între timp. Ce spune Băsescu despre Ponta n-am de unde să știu”, a declarat Radu Mazăre.

El a mai spus că șeful statului nu mai are credibilitate și că declarațiile acestuia despre Victor Ponta se înscriu în strategia de campanie a lui Traian Băsescu de a o susține pe Elena Udrea la Președinție.

„Nu știu. Dacă ar fi, dacă n-ar fi… La câte minciuni a spus Băsescu până acum, nu mai are credibilitate.(…) Mie mi-a plăcut răspunsul lui Ponta. Când a spus că o să se ducă și o să se roage pentru Băsescu că e tulburat… Și e tulburat”, a afirmat Mazăre.

Întrebat ce ar trebui să facă Victor Ponta în această situație, primarul Constanței a răspuns că mai întâi trebuie să se stabilească dacă este adevărat: „Nu știu ce ar trebui să facă Ponta. Deocamdată este o petardă trasă de Băsescu. Să vedem că lucrurile stau așa, după care o să-mi exprim un punct de vedere. Deocamdată nu mi-e clară treaba. În ’97, în 2000, când bunica era fată…”.

Primarul Constanței a mai spus că nu ar fi dezamăgit de Victor Ponta dacă afirmația președintelui Traian Băsescu ar fi adevărată, pentru că acesta a făcut lucruri bune ca premier.

„Nu știu dacă pot să-l judec pentru ce a făcut acum 14 sau 16 ani. Numai procurorii anchetează pentru ce ai făcut acum 14 ani. Cred că a trecut suficient de mult timp. Omul a demonstrat ce poate să facă. V-am spus că, din puctul meu de vedere, 80 la sută a făcut lucrurile bine ca și prim-ministru”, a adăugat Radu Mazăre.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituțională” și „o incompatibilitate”, potrivit Constituției vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost și ofițer acoperit și procuror nu este o ilegalitate, președintele Traian Băsescu a spus că este „o ilegalitate constituțională”.

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofițeri acoperiți în Executiv. „La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituția să-i numesc și n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofițer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Și chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofițer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezerviști acoperiți”, a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv.

„Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru”, a mai spus el.

Șeful statului a explicat că „neliniștea” i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofițer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns și pe urmă discuțiile din presă”, a mai spus Băsescu.

Marți dimineață, la Iași, unde a participat la slujba de Sfânta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reacție la declarațiile lui Traian Băsescu, spunând că sunt „numai minciuni” și că președintele este „extrem de tulburat și frământat” și că „România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”.

Premierul a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile de fiecare dată și și-a servit țara și va face acest lucru în continuare.

„În ce mă privește vă spun foarte clar și foarte sigur că după ce am terminat Facultatea de Drept, în anul 1995, și până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile țării, mi-am servit țara ca magistrat, ca deputat, ca ministru și voi face la fel ca președinte al României”, a afirmat Victor Ponta.

El a mai susținut că Traian Băsescu se exprimă „într-un mod total inacceptabil pentru un președinte”, folosind această funcție și instituțiile pentru a o susține pe Elena Udrea.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară președintele Băsescu, premierul a afirmat: „Nu, sunt numai minciuni”.

Întrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Băsescu la perioada 1997-2001, premierul a răspuns: „Nu știu, asta trebuie să-l întrebați pe dânsul”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Viața la bloc. Cum pot fi diminuate sumele plătite la întreținere
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?