Mega-proiectul la nivel european pregătit de Violeta Alexandru! Ce categorie de români va fi ajutată. Ministrul Muncii, delir total pe Facebook!

Mega-proiectul la nivel european pregătit de Violeta Alexandru! Ce categorie de români va fi ajutată. Ministrul Muncii, delir total pe Facebook!
Mega-proiectul la nivel european pregătit de Violeta Alexandru! Ce categorie de români va fi ajutată. Ministrul Muncii, delir total pe Facebook! / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial
Publicat: 14/10/2020, 16:16
Actualizat: 14/10/2020, 16:16

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are de gând să prezinte colegilor din Uniunea Europeană un proiect revoluționar de protecție socială. Pe scurt, ar fi vorba despre un pachet minimal de măsuri similar cu cel referitor la salariul minim unic!

Într-o postare pe Facebook, Violeta Alexandru susține că intenţionează să genereze o dezbatere la nivel european pe acest subiect, fiind convinsă că planul ei va fi primit așa cum se cuvine de colegii europarlamentari.

Violeta Alexandru: „Miniștrii UE ca mă cunosc văd în mine un om rezonabil”

Totul este despre imagine, dă de înțeles Violeta Alexandru, care menționează că miniştrii Muncii din UE văd în ea „un om rezonabil”. În context, șefa Ministerului Muncii arată că ţinta sa este de a aduce o îmbunătăţire la nivelul condiţiilor de muncă ale muncitorilor străini (sezonieri) în toate ţările membre UE.

Cred că miniştrii muncii din UE care mă cunosc, de acum văd în mine că sunt un om rezonabil (a se înţelege şi insistent), că îmi asum faptul că trebuie să rezolvăm împreună problemele (unele ignorate de ani buni). Sigur că urgenţele se tratează imediat, cu fermitate, dar şi echilibru (nu prea cad în extreme!), dar îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru muncitorii sezonieri, de exemplu, se face pe baza unor consultări mai lungi la nivel european. Ceea ce fac”, dă asigurări Violeta Alexandru.

Cui îi este destinată protecția socială

Ca să nu-și facă românii planuri eronate, Violeta Alexandru recunoaște că ținta ei o reprezintăo îmbunătăţire la nivelul condiţiilor de muncă ale muncitorilor străini (sezonieri) în toate ţările membre UE. După cum se discută la nivel european despre perspectiva unui unic salariu minim (în timp, pentru că nu se pot lua decizii peste noapte care să închidă firme având consecinţa pierderii locurilor de muncă, cu totul) aşa vreau să generez şi o dezbatere despre un pachet minimal de măsuri de protecţie socială, valabil indiferent de ţara în care se lucrează”.

Potrivit acesteia, România este considerată lider în discuţiile reuniunilor miniştrilor Muncii din UE de câte ori se ajunge la subiectul muncitorilor sezonieri: „Eu nu sunt atentă la aceste aspecte, însă echipa mea îmi spune că se vede faptul că Ministerul Muncii din România este considerat lider în discuţiile reuniunilor miniştrilor muncii din UE de câte ori se ajunge la discuţii despre muncitorii sezonieri. Adevărul este că, dincolo de şedinţele festive, am fost foarte activă în comunicarea cu ceilalţi miniştri şi în special cu ministrul Muncii din Germania, Hubertus Heil. Ce a ţinut de mine am făcut pentru a putea avea rezultate imediate, dar şi pe termen mediu şi lung pentru românii noştri care lucrează în străinătate”.

În încheiere, delir total: Violeta Alexandru şi-a exprimat regretul că nu poate să se cloneze! „Ce nu pot să fac este să mă clonez ca să fiu în spatele fiecărui român care decide să plece în străinătate fără contract de muncă. Nu trebuie acceptat așa ceva. Oamenii se bucură pe moment, dar consecințele se vor vedea mereu, imediat și pe termen lung, până la vârsta pensionării”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?