Membrii USR-PLUS, nemulțumiți de modul în care Dan Barna și Dacian Cioloș poartă negocierile cu PNL: „Să folosească structurile interne alese democratic”

Membrii USR-PLUS, nemulțumiți de modul în care Dan Barna și Dacian Cioloș poartă negocierile cu PNL: „Să folosească structurile interne alese democratic”
ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 17/12/2020, 10:49

Dacian Ciolos, copresedintele USRPLUS nu este singurul nemultumit de negocierile cu PNL pentru  formarea noii coaliții de guvernare. Membrii USRPLUS se plâng de modul în care liderii alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș poarta discutiile cu PNL si UDMR si spun  acum că cei doi ignoră total statutul și structura largă de conducere a formațiunii, aleasă în mod democratic.

Potrivit B1. pe grupul Tribuna USR PLUS, deputatul Alin Arsu a subliniat că scorul pe care l-a obținut la alegerile parlamentare este mult sub așteptări.

Arsu a spus că el însuși a decis, acum ceva vreme, să facă un pas în spate pentru a putea acționa noii săi colegi, care manifestau „un apetit foarte ridicat pentru a deveni forța reformatoare de care țara noastră are nevoie”, însă obiectivul alianței ar fi acapararea unor funcții.

 „În această logică, trebuie să solicităm colegilor care se află în fruntea acestui partid un moment de luciditate și nutresc speranța că și ei pot face pasul în spate atunci când este pentru binele acestei țări”.

Arsu a insistat că e absolut necesar ca USR să se raporteze la membrii săi și la statut.  În timp ce președintele liberalilor, Ludovic Orban, are mandatul Biroului Politic Național al partidului, se pare că Barna și Cioloș  ignoră total statutul și structura largă de conducere a formațiunii.

Deputatul Alin Arsu: Dacă vor să păstreze o fărâmă de credibilitate, trebuie să respecte statutul USR!

„În acest spirit, cred că trebuie să solicităm cu toată blândețea lui Dan Barna și lui Dacian Cioloș să respecte această lege fundamentală a partidului. Dacă vor să păstreze o fărâmă de credibilitate, trebuie să respecte statutul USR! Trebuie să-i cerem PNL ului, să solicite lui Dan Barna și lui Dacian Cioloș dovada scrisă a mandatului pe care îl au din partea organelor de conducere statutare ale USR, precum Comitetul Politic, pentru orice negociere. (…) Hai să-i rugăm să folosească structurile interne alese democratic”, a mai scris Arsu, pe grupul Tribuna USR PLUS.

Miercuri, Ludovic Orban a anunțat variantele în care partidul pe care îl conduce va continua negocierile cu USR-PLUS și UDMR. Una dintre ele este ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier, iar Orban, candidat pentru șefia Camerei Deputaților, iar cealaltă ca Orban să fie propunerea de premier, iar Cîțu, candidat pentru președinția Senatului.

USR-PLUS ar avea alte două variante: Cîţu – premier, PNL să aibă şefia Senatului iar Barna – şefia Camerei, respectiv Cioloş – premier şi PNL să aibă conducerea Camerei şi Senatului.