Mesaj dur al lui Dragnea pentru UDMR: Nu există nicio șansă ca proiectul de autonomie să prindă viață vreodată

Mesaj dur al lui Dragnea pentru UDMR: Nu există nicio șansă ca proiectul de autonomie să prindă viață vreodată
Publicat: 12/09/2014, 09:13
Actualizat: 30/09/2018, 19:13

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, joi, la inaugurarea Drumului Județean 174A, care face legătura între Vatra Dornei și Borsec, scurtând distanta dintre cele două stațiuni cu aproximativ 100 de kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a declarat că nu crede în proiectul de autonomie propus de UDMR.

„Nu, nu cred în acest proiect, nu are nicio șansă de reușită, noi nu susținem acest proiect, nu susținem niciun fel de proiect de autonomie, suntem foarte fermi, Constituția este foarte clară. Nu știm ce finalitate crede UDMR că o să aibă, dar nu s-a discutat nici în coaliția de guvernare, nici în Guvern un asemenea proiect. Fiecare poate să aibă tot felul de dorințe, dar din punct de vedere instituțional sau al unor eventuale șanse de reușită, nu există nicio șansă ca acest proiect să prindă viață vreodată”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Întrebat dacă lansarea de către UDMR a proiectului este un motiv suficient pentru a încheia colaborarea cu partenerii de coaliție, Dragnea a afirmat că „nu este un demers care să întărească colaborarea”.

„Nu vreau să mă pronunț acum dacă este un motiv suficient pentru a încheia colaborarea, dar nu este un motiv care să întărească colaborarea. Cred, însă, că este un demers care putea să nu fie făcut, având în vedere că nu are nicio șansă de reușită. Este posibil să fie un demers electoral, având în vedere că sunt alegeri prezidențiale, dar nu este un demers care, repet, să întărească colaborarea dintre noi și care să mărească nivelul de încredere”, a precizat el.

Liviu Dragnea a povestit că s-a întâlnit, la Cozmeni, cu majoritatea primarilor UDMR din județele Covasna și Harghita, pentru a semna contracte de finanțare pentru dezvoltarea locală, iar în discuția „extrem de așezată și normală” cu aceștia nu s-a ridicat niciun moment problema unui astfel de proiect politic.

„Nu înțelegem de ce, este posibil să fie o ruptură între liderii politici ai UDMR și aleșii locali din această zonă, nu știm, dar acest demers nu are niciun fel de susținere sau șanse de reușită în colaiția de guvernare și nu numai. Nimeni, niciodată, partidele tradiționale din România nu vor susține un asemenea demers, atâta timp cât este și neconstituțional, iar în ceea ce privește vreo posibilitate de modificare a Constituției în sensul acesta, și anume România să nu mai fie stat unitar, șansele sunt zero”, a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a amintit că în Parlament mai există un proiect privind autonomia Ținutului Secuiesc și că, la fel ca acela, nici actualul nu va trece.

„Fiecare parlamentar are dreptul constituțional de a face inițiative legislative, însă proiectele de legi și inițiativele care sunt contrare legii nu au ce căuta. Suntem iarăși în campanie electorală, știu că de fiecare dată se readuce în discuție acest subiect, al autonomiei, provin din această zonă și sunt deputat în Parlamentul României. Nu va trece niciodată prin Parlament o asemenea lege, România este un stat unitar, acesta este un statut garantat prin Constituție și nu va vota nimeni niciodată un asemenea proiect de lege”, a conchis Mircea Dușa.

DJ 174A Vatra Dornei – Borsec a fost început în 2000 – 2001 și s-a finalizat în septembrie 2014, fiind o investiție de 4.363.852,77 de lei, la care Consiliul Județean Harghita a contribuit cu suma de 1.648.939,89 de lei, restul de 2.714.912,88 lei fiind acoperit din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ