MESAJE DE PAȘTE. „Dau 3.600 de SMS-uri de Paște” – EXCLUSIV: URĂRI de PAȘTE de la parlamentarii care fac spam de sărbători

MESAJE DE PAȘTE. Dau 3.600 de SMS-uri de Paște - EXCLUSIV: URĂRI de PAȘTE de la parlamentarii care fac spam de sărbători
Publicat: 05/05/2013, 11:12
Actualizat: 31/07/2014, 14:25

Mesajele de Paște sau URĂRILE DE PAȘTE, prin mail sau prin intermediul Facebook, SMS-urile de Paște sau felicitările în lanț reprezintă cea mai bună metodă de a interacționa și de a le ura tuturor sărbători fericite. Febra sărbătorilor pascale i-a cuprins și pe parlamentari. Dacă în timpul ședințelor și a campaniei electorale se ceartă la cuțite, de Paște își urează „din suflet” toate cele bune. Și nu doar între ei.

Cu toate acestea, există o problemă. Mesajele identice trimise la toate contactele din telefon fie prea seci, fie prea romantice reprezintă adevărate spamuri. Câte mesaje trimit deputații și senatorii de Paște? Nimeni nu are un răspuns clar, dar calculul pornește de la câteva zeci și ajunge la aproape 4.000 de mesaje. Câți or fi în agenda telefonului.

Dacă le compun ei sau le preiau de pe internet, aici este partea a doua. Concluzia: avem un Parlament de scriitori, cărora le place să-și compună singuri urările de sărbători, dar preferă să fie „cât mai scurte și la obiect”.

MESAJE DE PAȘTE. CÂTEVA SMS-URI TRIMISE DE PARLAMENTARI:

– De exemplu, mesajul de Paște 2013 al deputatului PDL Gheorghe Ialomițianu este ca românii să aibă parte de sărbători fericite și să aibă încredere. „Sărbători fericite, sănătate, speranță că lucrurile se vor îndrepta, încredere în viitor”, spune el.

– Mai scurt decât atât este deputatul Chirvăsuță. „Paște fericit alături de familie!”, este mesajul de Paște al pesedistului.

– Nici noul senator PDL Ciprian Rogojan nu lasă ca Paștele să treacă fără să le transmită un mesaj românilor: „Sărbători liniștite tuturor creștinilor”.

MESAJE DE PAȘTE. „Campionul” SMS-urilor de Paște

De departe, deputatul PPDD Daniel Oajdea va avea cea mai mare factură la telefon pentru că, spune el, trimite în jur de 3.600 de SMS-uri de Paște, la toți din agenda telefonului.

„De trimis mesaje, trimit mereu, nu e vorba că sunt parlamentar, dar trebui să țin legătura cu toți cei pe care îi cunosc. Dau de obicei la toată agenda, am 3.600 de contacte, deși unele numere de telefon nu sunt actualizate. Îmi plac mesajele scurte, ce se spune în mod obișnuit. Le compun eu, doar n-o să le copii!”, a declarat el, contactat de gândul.

Deși Oajdea este greu de învins la capitolul mesaje trimise, mai sunt câțiva parlamentari care vor profita de tehnologia telefoanelor mobile pentru a trimite tuturor mesaje de Paște.

Viceliderul grupului parlamentar PSD, Laurențiu Chirvăsuță, vrea să-i împace pe toți. Spune că va petrece sărbătorile acasă, cu familia, apoi se va întâlni cu apropiații și colegii. Săptămâna viitoare a rezervat-o prietenilor care sunt acum în post. „În noaptea de Înviere mergem la biserică, la slubă, ca tot omul. Apoi am plănuit și săptămâna viitoare să mă întâlnesc cu unii, să ciocnesc un pahar și cu cei care acum țin post, să ne urăm cele bune”, spune el. Referitor la mesajele trimise, pesedistul nu va bifa „decât” 600-1.000. „În fiecare an trimit mesaje pe telefon, cam 600-1.000 de sms-uri, în primul rând la rude, la prieteni, la colegi și la diverse instituții, dar dau din astea scurte, din suflet, nu-mi plac cele pompoase”, a precizat Chirvăsuță, pentru gândul.

Ceva mai organizat, deputatul PSD Eugen Nicolicea are mai multe liste de persoane cărora le va transmite urările prin intermediul telefonului mobil. Astfel, va ajunge tot ca câteva sute de SMS-uri.

„Nu trimit la toată agenda pentru că eu am mai multe liste, pe prieteni, pe colegi, pe colaboratori etc. Trimit câteva sute de mesaje, și la jurnaliști dacă am numărul lor în telefon. Păi ce să trimit, din astea tradiționale, nu caut să inventez. Pe unele le personalizez, pe altele nu, îți dai seama cât mi-ar lua să le scriu eu pe toate? Eu nu mă joc cu mesajele”, a zis Nicolicea, contactat de gândul.

MESAJE DE PAȘTE. Ialomițianu: „De obicei preiau un anumit text, dar mai bag o frază și de la mine”

Deși atinge și el un număr consistent de abonați, fostul ministru al Finanțelor, deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, recunoaște că se mai inspiră și de pe internet atunci când scrie un mesaj.

„Mai trimit și mesaje de pe telefon, vreo 50-60, maxim 100. Le compun eu, dar mă mai inspir și din alte mesaje de pe internet. De obicei preiau un anumit text, dar mai bag o frază și de la mine, care să fie pornită din suflet, trebuie să fie o legătură cu persoana căruia îi trimiți”, a mărturisit Ialomițianu.

Totodată, pedelistul a schițat și un portret-robot al mesajului ideal: nici prea lung, nici prea scurt, cu urările clasice.

„Nu trebuie să fie un mesaj lung, maxim 4-5 propoziții scurte sunt suficiente pentru o persoană apropiată. Nu e bine nici prea scurt, gen La mulți ani sau Paște fericit. Oricum, eu le trimit chiar și celor care gândesc rău despre mine, și celor de la putere”, a adăugat el, contactat de gândul.

Spune că înainte trimitea mesaje la toată agenda telefonică, dar acum, de când e senator, le-a mai rărit.

100 de SMS-uri de Paște. „În ultima vreme le-am rărit”

Liderul pepedediștilor din Senat, Haralambie Vochițoiu, consideră că e cam „fără rost” să trimți la toți, mai ales când ai responsabilități de parlamentar.

„De obicei trimit multe MESAJE DE PAȘTE, dar în ultima vreme le-am cam rărit. Mi se pare un pic așa, fără rost, să trimiți la toată agenda. Am maxim 100 de persoane în agenda telefonului la care o să trimit SMS de Paște. Acuma nici să te superi pe ăia de trimit la toți același lucru, că la urma urmei a făcut un efort de ți-a trimis acel SMS, ori că te-a avut în gând, ori că a dat 0,05 cenți sau cât mai costă un mesaj, asta compensează”, a precizat Vochițoiu, pentru gândul.

Nici deputata liberală Raluca Surdu, aflată tot la primul mandat, nu crede în puterea SMS-ului trimis la comun, mai ales când vine vorba despre conducerea partidului.

„Eu nu sunt genul care să trimită la toată agenda, deși tot trimit multe mesaje. Vă dați seama, la prieteni, la rude, la familia politică, primari, consilieri. La conducerea partidului nu prea, nu m-am omorât eu cu asta și nici de acum n-o s-o fac, trimit doar la cei cu care mă cunosc. Nu este cazuri de politețuri fără rost. Pentru mine, mesajul trebuie să fie cât mai scurt și cuprinzător, trebuie să spui ce este în sufletul tău”, a declarat ea, contactată de gândul.

MESAJE DE PAȘTE. Nostalgia felicitărilor

Deși SMS-ul de Paște este cea mai rapidă și comodă variantă de a transmite urările cu ocazia sărbătorilor, există și deputați care preferă alte variante.

Probabil mai nostalgic, visând la vremurile de acum 20 de ani, deputatul PC Liviu Ciucă susține că merge pe varianta felicitărilor. Nu cele online, ci chiar prin poștă.

Mesaje de Paște de pe telefon nu trimit, prefer să trimit felicitări prin poștă, pe care le iau de la orice magazin. Care-mi plac, p-alea le iau. Nu știu câte cumpăr exact, de ordinul zecilor, că trimit la familie, la colaboratori”, spune el.

Acum, dacă tot el este și compozitorul mesajului din interiorul felicitării, rămâne de văzut. „În general scriu eu mesajul pe felicitare, cu mâna mea, dar acuma dacă îmi place un model mult, dar are și poezioară, o iau așa”, a mai spus Ciucă, pentru gândul.

Felicitările le preferă și deputatul Adrian Gurzău. Dar nu le trimite în plic, cu timbru, ci online, cu adrese de email. „Ca să nu mai risipim atâta hârtie”, explică el.

„Eu nu prea trimit MESAJE DE PAȘTE pe telefon, nu e genul meu. În fiecare an primesc și o sută de mesaje. Unele sunt drăguțe, altele sunt copiate, dar contează gestul. Eu voi trimite felicitări online, mă voi consulta cu cei de la cabinetul meu să vedem ce alegem, ori le dau email-uri, ori pe Facebook”, precizează el.

Un MESAJ DE PAȘTE de la senatorul Cici de la Sistem: Facebook-ul e cea mai bună soluție

Tot pe varianta online o adoptă și Ciprian Rogojan, senatorul cunoscut drept Cici de la Sistem, însă suflul tânăr își spune cuvântul. Facebook este cea mai bună soluție, de aceea va trimite același mesaj tuturor prietenilor internauți. Pentru ceilalți mai apropiați, există butonul de apel de la telefon.

„Eu nu trimit MESAJE DE PAȘTE pe telefon decât foarte rar, aș rămâne fără baterie dacă aș trimite la cele aproape 1.000 de numere. Prefer să-i sun pe cei foarte apropiați sau să trimit urări pe rețelele de socializare. Poate ați observat și până acum, de fiecare dată transmit pe Facebook un mesaj tuturor, să fie mai buni, mai iubitori, mai aproape de credință. Nu-mi plac mesajele standard, prefer să le compun eu”, a conchis el, pentru gândul.

ROMÂNII AU TALENT. Cine sunt cei trei câștigători ai ultimei semifinale de la ROMÂNII AU TALENT

URĂRI DE PAȘTE la români. Un MESAJ DE PAȘTE misterios rostit doar de „junii bătrâni” din Brașov

MESAJE DE PAȘTE. Câteva exemple de MESAJE și URĂRI DE PAȘTE care pot fi folosite pentru SMS-uri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului