Mesajul lui Antonescu pentru Ponta: „Liberalii nu au datorii față de PSD. Asta cu Antonescu – președinte putem s-o facem și singuri”

Mesajul lui Antonescu pentru Ponta: Liberalii nu au datorii față de PSD. Asta cu Antonescu - președinte putem s-o facem și singuri
Publicat: 10/11/2013, 09:30
Actualizat: 29/07/2014, 21:37

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a vorbit liberalilor din Teleorman despre viitorul USL, spunându-le că „speră să nu fie nevoie”, dar poate ajunge președinte și fără sprijinul celor de la PSD, care vorbesc din ce în ce mai des despre un candidat social-democrat la prezidențiale. Liberalul a ținut să precizeze că atunci când social-democrații vorbesc de susținerea unui candidat la președinție, trebuie să se gândească la faptul că își țin sau nu cuvântul dat.

„O să vă spun și dumneavoastră ce le-am spus și prietenilor din PSD și sper să nu vă supărați nici dumneavoastră: sunt lucruri mai mari de făcut și mai grele, pentru acelea e nevoie de toți. Asta cu Antonescu președinte, sper să nu fie nevoie, dar putem s-o facem și singuri”, a fost mesajul transmis de Antonescu.

Discursul său a venit la câteva ore după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta pentru câteva minute în biroul său de la Senat. Premierul a trecut în vizită la președintele Senatului pentru a arăta presei că nu sunt supărați.

Antonescu le-a mai spus liberalilor că sunt tensiuni și frământări în USL, și că „nu este un moment foarte liniștit pentru USL”.

Liderul PNL le-a mai spus colegilor de partid, că PNL are obligația ca USL să-și atingă toate obiectivele.

„Suntem datori cu acest lucru nu partenerilor noștri, cei din PSD. Noi nu avem datorii față de PSD, toate obligațiile asumate de noi în raport cu partenerii din PSD au fost respectate întru totul până în acest moment, am avut și avem și avem de gând în continuare să avem un comportament ireproșabil ca parteneri în această coaliție”, a afirmat Antonescu.

Liberalul a vorbit și despre obiectivele USL, care nu au fost doar ca Ponta să ajungă premier și Antonescu președinte.

„Astăzi, când de o bună bucată de vreme vedem o întreagă discuție generată de afirmații, declarații, tot felul de alte lucruri, că PSD-ul e un partid așa de mare încât nu poate să aibă președinte, că PSD-ul s-a supărat că nu știu ce am spus eu, că PSD-ul ar putea să facă guvern și singur, că PSD-ul e..PSD-ul. Știm ce este PSD-ul și știam ce este PSD-ul în momentul în care am încheiat această alianță. Nu cred că eventual, cu excepția celor foarte tinei dintre noi, nu știam că ne înhămăm la o treabă grea. Știam foarte bine că ne aliem cu un partid foarte complicat de ținut într-o alianță și cu care este dificil și de negociat și de urmărit respectarea negocierilor, un partid puternic, un partid ambițios, un partid cu fel și fel de oameni. Așadar, aceasta nu e o scuză și, în momentul în care repet, apar asemenea discuții din ce în ce mai complicate, din ce în ce mai grave, eu cred că noi, Partidul Național Liberal avem de făcut aceleași lucruri pentru că o spun clar, dragii mei…și dacă Uniunea Social Liberală rezistă acestor tensiuni, acestor provocări, acestor amenințări, acestor intrigi și dacă doamne ferește nu rezistă, Partidul Național Liberal rămâne Partidul Național Liberal. Același”, a subliniat Antonescu.

El a ținut să precizeze că PNL nu depinde de USL și de PSD.

„Astăzi, România este mai respectată în lumea asta. Suntem acolo? Nu. Am ajuns acolo? Nu. Aceasta este ținta noastră, așa încât atunci când discuția se poartă dacă PSD o să-l susțină pe Crin Antonescu la Președinție sau nu, ceea ce înseamnă, nu știu de ce unii lideri PSD spun acest lucru, poate nu-și dau seama, dar asta înseamnă să discutăm dacă PSD are sau nu are cuvânt. Nu în fața noastră, în fața României”, a afirmat liberalul.

Replica PSD transmisă prin Dragnea

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a spus aleșilor locali ai social-democraților că anul viitor urmează două alegeri foarte importante: europarlamentare și prezidențiale și că acestea trebuie câștigate pentru PSD. Declarația sa vine la doar câteva ore după ce președintele PSD, Crin Antonescu, a transmis de la Teleorman că PSD trebuie să-și respecte cuvântul dat în fața PNL în privința USL și că dacă acest lucru nu se întâmplă, Antonescu poate ajunge președintele țării și fără ajutorul PSD.

„Anul viitor vom avea doua alegeri importante în România, alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. Sunt absolut convins că așa cum ați făcut mereu, primarii PSD ne vor face să câștigăm și alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale pentru PSD”, a fost replica lui Dragnea în fața tuturor aleșilor locali, dar și în fața premierului Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?