• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Mesajul lui Băsescu către Jobbik: Oricine poate fi expulzat în plin sejur dacă nu respectă legile

Mesajul lui Băsescu către Jobbik: Oricine poate fi expulzat în plin sejur dacă nu respectă legile
Președintele Traian Băsescu le-a transmis, joi, un mesaj politicienilor maghiari care se anunță în număr mare în România în următoarele zile, că "oricine poate fi cu ușurință expulzat în plin sejur de pe teritoriul României, dacă nu respectă legile și Constituția".

Șeful statului i-a averizat pe politicienii maghiari „să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituției României”.

El a precizat că măsuri vor fi anunțate vineri de Ministerul de Interne.

„Obiectivul nostru este că oamenii politici maghiari să nu utilizeze perioadele de campanie electorală pentru a face declarații care contravin Constituției României, statului de drept și comportamentului unui oaspete pe teritoriul altor țări”, a mai spus Traian Băsescu.

El i-a transmis un mesaj și liderului Jobbik, Vona Gabor: „Să fie convins domnul președinte al Jobbik că îi știm foarte bine activitatea politică”.

Președintele Traian Băsescu a avut, joi, o ședință de lucru inclusiv pe tema „problemei maghiare”, cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, reprezentanții serviciilor de informații și ai Ministerului de Externe.

×
Inchide