• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Mesajul lui Ponta către pesediști: „USL a murit, faceți alte alianțe în teritoriu”

Mesajul lui Ponta către pesediști: „USL a murit, faceți alte alianțe în teritoriu”
Mesajul lui Ponta către pesediști: "USL a murit, faceți alte alianțe în teritoriu"

Premierul Victor Ponta le-a transmis colegilor de partid că se renunță la mesajul „USL trăiește” și că începând de săptămâna viitoare au libertatea să facă alianțe locale și județene. Surse din PSD au declarat pentru gândul că s-a decis că „USL a murit”, în perioada următoare cei din PSD având libertatea să atragă și alți parlamentari în partid pentru consolidarea majorității guvernamentale.

Întrebat dacă, în contextul în care Crin Antonescu a anunțat că PNL va fuziona cu PDL, USL mai trăiește, Victor Ponta a spus că liderul PNL „l-a sufocat de tot”.

„L-a omorât domnul Antonescu de tot, s-a sufocat. N-are cum să fie și alianța DA, și USL, e cam complicat. După mariajul PNL-PDL sigur că USL nu mai există. Dacă la congresul PNL se va decide altfel, în sensul de a se reface USL, suntem disponibil. Dar acum la modul serios e greu de crezut”, a declarat premierul, la ieșirea din ședință.

Referitor la alianțele din teritoriu, primul ministru a spus că și PSD are libertatea de a crea noi majorități.

„Am auzit și eu că domnul Antonescu nu mai vrea să mai păstrăm alianțele în teritoriu, așa că sigur că fiecare trebuie să încerce să-și facă o majoritate pentru a pune în aplicare programul”, a adăugat Ponta.

Congresul PSD pentru stabilirea candidatului la președinție va fi organizat în prima săptămână din luna septembrie, până atunci urmând să fie comandat un amplu sondaj de opinie. „Nu vreau să aud discuții în partid despre cine va fi succesorul meu la partid. Până în toamnă merg în fiecare județ cu Liviu Dragnea”, le-a spus Ponta pesediștilor.

Inchide