MESAJUL tăios al lui Victor Ponta pentru Stelian Tănase, la o zi după ce șeful TVR declara pentru Gândul că este supus la „presiuni enorme din partea cercurilor înalte din PSD”

MESAJUL tăios al lui Victor Ponta pentru Stelian Tănase, la o zi după ce șeful TVR declara pentru Gândul că este supus la „presiuni enorme din partea cercurilor înalte din PSD
Publicat: 20/09/2014, 16:59
Actualizat: 20/09/2014, 17:02

„Nu am discutat niciodată cu domnul Stelian Tănase de la momentul în care a fost numit de Parlament. Atunci era bun PSD că l-a votat, de atunci nu am discutat niciodată cu domnia sa, că se supune Parlamentului, nu Guvernului. Cu mine a discutat despre situația financiară, care este dezastruoasă și care se înrăutățește pe zi ce trece”, a afirmat Ponta, într-un interviu pentru Adevărul Live.

Premierul a spus că nu a călcat la TVR de când este Stelian Tănase în funcție.

„Eu nu am călcat la TVR de când este domnul Tănase președinte-director general. Mi se pare normal să meargă și domnul Băsescu și domnul Iohannis și toată lumea. Eu nu am fost, deci nu știu cum folosesc TVR. Eu cred că problema principală este că televiziunea publică are nevoie de o regândire: 2.500 de salariați, 800 milioane datorii, aduci oameni din afară, nu-i folosești pe cei din interior, pe cei din interior îi plătești cu 300 euro, pe cei din afară cu 3.000 de euro”, a mai spus Ponta.

El a adăugat că nu crede că în acest moment televiziunea publică poate să influențeze din punct de vedere politic. „Nu cred că în acest moment televiziunea publică poate să influențeze din punct de vedere politic, dincolo de faptul că în fiecare seară sunt acolo adversarii Guvernului, nu cred că influențează. Știu că domnul Iohannis a fost acolo de două ori într-o săptămână, eu am fost de zero ori în 4 luni”, a mai spus Ponta.

El a arătat că Tănase i-a promis că face curățenie la TVR, dar sunt mai multe datorii de când a venit acesta acolo.

„Problema rămâne că din bani publici se realizează un serviciu de proastă calitate, în schimb avem scandaluri. Cineva tot va trebui să facă curățenie acolo, eu speram că va fi domnul Tănase, așa mi-a promis. Așa curățenie, că au mai multe datorii de când a venit domnul Tănase”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta a mai arătat că are o mare dezamăgire față de persoana lui Stelian Tănase, arătând că „se pare că valoarea personală nu are legătură cu caracterul”. „Strict personal, am o mare dezamăgire față de personana domnului Tănase, pe care nu l-am deranjat nici măcar cu o telefon (…)”, a spus premierul.

Președintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a vorbit, într-un interviu acordat „Gândul”, despre faptul că „presiunile au venit din cercuri foarte înalte, de la PSD” în ceea ce privește activitatea TVR și difuzarea unor emisiuni.

„Să fii șeful TVR în an electoral este o experiență foarte proastă, foarte proastă, pentru că sunt presiuni enorme, telefoane peste telefoane, rugăminți, suspiciuni (…) Un ministru e un ministru, un senator e un senator, un șef de partid e un șef de partid, un candidat e un candidat și de la nivelul ăsta exercită niște presiuni. (…) Foarte greu, foarte greu să știți și nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea”, a pus Stelian Tănase.

În afară de vulnerabilitățile politice, Televiziunea Română are și vulnerabilități economice uriașe. Datoriile istorice ale TVR se ridică în acest moment la 800 de milioane de lei, din care 543 de milioane de lei sunt datorii la bugetul de stat, pentru care șeful TVR i-a cerut premierului Victor Ponta amnistia fiscală. O altă măsură, înspre care înclină șeful TVR este închiderea postului și redeschiderea lui, după câteva luni. „Este o soluție radicală, dar ea reflectă situația dramatică a televiziunii, adică nu mai putem cu jumătăți de măsură. Asta vreau să vă spun (…) Am avut această discuție cu premierul Ponta și a fost sensibil, adică i s-a părut scenariul plauzibil, mai ales că există și alte exemple, nu inventăm noi roata”.

Raportul Curții de Conturi pe 2012, dar publicității la începutul acestui an, a arătat că SRTv a plătit, ilegal, în 2012, indemnizații pentru deplasări în străinătate în valoare de 23.000 de lei și nu a făcut toate demersurile pentru recuperarea a 24,8 milioane de lei de la regia Splendid Media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Cea mai urmărită televiziune din România. PRO TV, învinsă de un post de știri
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?