Mihai Tudose, discuții la Guvern cu oameni-cheie din PSD înainte de CEx. Oprișan: E nevoie de o restructurare totală a administrației centrale și implicit a Guvernului

Publicat: 08/01/2018, 15:00
Actualizat: 26/03/2019, 18:26

Primul care a ajuns la sediul Guvernului a fost premierul Mihai Tudose, în jurul orei 9.15.

Două ore mai târziu, la Palatul Victoria a venit Marian Oprișan, fiind urmat de fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, de miniștrii Felix Stroe (ministrul Transporturilor și președinte PSD Constanța) și Gheorghe Șimon (ministrul Economiei).

Întâlnirea are loc în contextul ședinței Consiliului Executiv Național al PSD care are loc de la ora 14.00.

Membrii CEx urmează să decidă cine va fi înlocuitorul Doinei Pană la Ministerul Apelor și Pădurilor, dar ar urma să tranșeze și o eventuală restructurare a Guvernului.

Adrian Țuțuianu a declarat, în urmă cu o zi, că plecarea sa din Guvern a fost cauzată probabil de faptul că vizibilitatea sa a deranjat conducerea partidului.

„Probabil că am deranjat pe anumiți colegi, foarte mulți sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv președintele partidului. Probabil că a avut anumite nemulțumiri față de faptul că eram foarte vizibil, apreciat și de cei cu care lucram în minister, dar și de presa națională, unde n-ați auzit critici la adresa mea legate de minister. Este o etapa, este o școală. În două luni am făcut un master pe apărare națională și e foarte utilă în conturarea profilului meu de lider politic și de administrație. Este o etapă în care am învățat ca in politica nu conteaza numai munca serioasă, ci uneori contează mai mult să relaționezi cu ceilalți, să aloci mai mult timp relațiilor umane”, a declarat Adrian Țuțuianu, la ColumnaTV.

Oprișan: E nevoie de o restructurare totală a administrației centrale și implicit a Guvernului

Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, a declarat luni, înainte de ședința Consiliului Național Executiv al PSD, că este nevoie de o restructurare totală a administrației centrale și a Guvernului, deoarece acum aparatul central este foarte încărcat.

„PSD are guvernarea și are mari responsabilități. Trebuie să facem spitale, trebuie să facem autostrăzi, trebuie asigurate pensiile, salariile românilor și pentru asta trebuie discutat. (…)Vă spun că să ducem la capăt programul de guvernare este nevoie de o retructurare totală a administrației centrale și implicit a Guvernului. Aparatul central este foarte încărcat și trebuie eficientizat astfel încât să ne ținem promisiunile în fața românilor”, a declarat Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, înainte de ședința CEx al PSD.

Legat de discuțiile cu premierul Mihai Tudose, pe care le-a avut luni dimineața la sediul Guvernului, Oprișan a afirmat că acestea sunt legate de unele probleme din Vrancea.

„Am niște probleme guvernamentale la Vrancea pe care trebuie să le discut cu premierul”, a spus Oprișan.

Țuțuianu: Cred că e utilă restructurarea. Liderul deputaților PSD: E tardiv

Opinii împărțite la sediul PSD, înainte de ședința Comitetului Național Executiv, unii membri susținând că este nevoie de o restrucutrare a Executivului, subiect ce trebuie pus pe ordinea de zi, în timp ce alții au declarat că trebuie găsit doar înlocuitor pentru Doina Pană la ministerul Apelor.

„Cred că e utilă restructurarea”, a declarat Adrian Țuțuianu, fost ministru, la intrarea la ședința CEx al PSD. Țuțuianu discutase anterior cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, Florin Iordache anunță că se va discuta un singur subiect în ședința de luni.

„Cred că azi ar trebui să discutăm un singur punct. O nominalizare la Ministerul Apelor si cred că asta e singurul subiect, nu cred că avem nevoie decât să arătăm oamenilor că putem continua lucrurile bune începute”, a spus Florin Iordache.

Tot legat de restructurare, Ioan Muntean, liderul deputaților PSD a spus că „e tardiv”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase