Mihai Tudose, ironii la adresa lui Florin Cîțu: ”Ce ne facem dacă ne întâlnim cu el pe stradă exact atunci când el aude voci?”

Mihai Tudose, ironii la adresa lui Florin Cîțu: ”Ce ne facem dacă ne întâlnim cu el pe stradă exact atunci când el aude voci?”
Publicat: 16/06/2022, 17:24
Actualizat: 16/06/2022, 17:26

Fostul premier Florin Cîțu a criticat PSD, acuzându-i pe social-democrați că ar fi responsabili pentru creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. În replică, europarlamentarul PSD Mihai Tudose este de părere că Florin Cîțu ”aude voci” și uită greșelile pe care le-a făcut în trecut.

Florin Cîțu a scris, în mediul online, că Institutul Național de Statistică (INS) a calculat prețul gazelor și al energiei – pentru lunile februarie și martie – în baza OUG 118/2021.

Ulterior, mai scrie fostul premier al României în postarea de pe pagina sa de socializare, social-democrații au ”impus” O.U.G. nr. 27/2022, care a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar prețurile au crescut.

”INS a calculat, în februarie și martie, prețul gazelor și al energiei electrice în baza OUG 118/2021. PSD a criticat vehement ordonanța 119/2021 și nu a vrut să o prelungească și după luna martie 2022. A impus O.U.G. nr. 27/2022 privind masurile aplicabile clienților finali din piața de energie și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023. Ordonanța PSD a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar prețul gazelor a CRESCUT în aprilie cu 26% și al energiei electrice cu 28%. Marcel Ciolacu trebuie să le explice românilor de ce pe noua legislație prețurile la energie și gaze au crescut brusc cu aproape 30%”, a acuzat Florin Cîțu.

Mihai Tudose: ”Cîțu urla peste tot că nu se poate interveni cu o schemă de plafonare a prețurilor”

Replica social-democraților nu s-a lăsat mult timp așteptată, ea fiind trimisă către Florin Cîțu în stilul acid al lui Mihai Tudose.

Acesta a scris, tot pe Facebook, că postarea lui Cîțu s-ar fi vrut ”devastatoare”, iar acesta se arată ”indignat”, numai că nu se poate trece peste ”ridicolul situației”. Pornind de la ideea că există ceea ce s-ar putea numi ”lumea văzută prin ochii lu` Cîțu”, europarlamentarul PSD îi transmite acestuia că arată vinovați acolo unde nu ar fi cazul și ar trebui să fie mai atent la greșelile trecutului.

”Lumea văzută prin ochii lu’ Cîțu… Printr-o postare care se vrea a fi devastatoare la adresa PSD, Cîțu (da, acel Cîțu) se arată indignat că PSD a crescut prețul la energie!!! Trecând peste ridicolul situației, trecând peste faptul că el ca prim-ministru a închis centrala de la Mintia, trecând peste faptul că Ministrul Energiei de atunci este și acum același Popescu-PNL, trecând peste faptul că el Cîțu urla peste tot că nu se poate interveni cu o schemă de plafonare a prețurilor și că acum spune că PSD s-a opus și el a vrut, trecând peste toate acestea și peste multe altele, rămâne totuși o întrebare: ce ne facem dacă ne întâlnim cu el pe stradă exact atunci când el aude voci?”, se întreabă Mihai Tudose.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult