MINERIADĂ. C.P Tăriceanu: „Avem nevoie de o nouă Golaniadă” / Fotografie în premieră cu liderul ALDE de acum 30 de ani

MINERIADĂ. C.P Tăriceanu: „Avem nevoie de o nouă Golaniadă” / Fotografie în premieră cu liderul ALDE de acum 30 de ani
POZIȚIE. Tăriceanu: Am anunțat de acum două săptămâni că nu vom vota prelungirea stării de alertă / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 13/06/2020, 11:07

Fenomenul Piaţa Universităţii a reprezentat actul de naştere al societăţii civile româneşti, iar astăzi, la 30 de ani de la acele evenimente, „este nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în toată România”, a  scris sâmbătă pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

„Fenomenul Piaţa Universităţii a fost actul de naştere al societăţii civile româneşti! Un certificat de naştere semnat cu sângele celor care, exact acum 30 de ani, erau vânaţi pe străzile Bucureştiului de către mineri. Am petrecut multe zile atunci şi în Piaţă, dar şi în sediul PNL de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, aflat la doar câţiva metri de Piaţa Universităţii.

Am fost unul dintre cei care au încercat să mai recupereze ceva din calculatoarele şi imprimantele pe care minerii cu epoleţi pe dedesubt le-au făcut bucăţi, bănuindu-le că sunt tiparniţe de dolari. La câteva sute de metri, colegii de la PNŢCD încercau să-şi pună în ordine sediul devastat de către aceiaşi actori în căutare de droguri, cum spuneau oficioasele partidului de la putere”, a afirmat Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Postarea liderului ALDE este însoțită și de o fotografie cu fostul premier de acum 30 de ani.

C.P. Tăriceanu: „Datoria noastră este să nu uităm niciun moment ce s-a întâmplat atunci”

Potrivit acestuia, „Golaniada” nu a murit în zilele sângeroase din 13-15 iunie.

„Golaniada” a fost concluzia de care era nevoie ca să putem spune că Revoluţia din Decembrie nu a fost o doar o revoltă anti-ceauşistă, ci o rupere de trecutul comunist şi o reîntoarcere cu faţa spre Vest. „Golaniada” nu a murit în zilele sângeroase din 13-15 iunie. Ea a continuat în sufletele a milioane de români care voiau să fie cu adevărat liberi şi a fost fundamentul primei schimbări democratice de putere din România, cea din 1996.

tariceanu la mineriada
Călin Popescu Tăriceanu acum 30 de ani / Foto : Facebook”

Au trecut 30 de ani de la acele zile eroice, iar datoria noastră este să nu uităm niciun moment ce s-a întâmplat atunci, să nu uităm pentru ce am ieşit în stradă şi pentru ce am luptat. Am făcut-o pentru democraţie, pentru drepturile şi libertăţile noastre, pentru ca noi şi copiii noştri să trăim într-o lume liberă!”, a arătat liderul ALDE.

C.P. Tăriceanu: „Golaniada” care să pună capăt călcării în picioare a drepturilor şi libertăţilor noastre

Potrivit acestuia, astăzi, la 30 de ani de la acele zile, „e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în toată România”.

„Golaniadă” care să pună capăt călcării în picioare a drepturilor şi libertăţilor noastre; să pună capăt manipulării la care suntem supuşi şi mai ales să apere democraţia, cea care din nou este în pericol. Pentru că ce se întâmplă la umbra luptei cu coronavirusul, nu este o luptă pentru sănătate, ci pretextul pentru un Preşedinte şi „Guvernul Său” să mai strângă puţin şurubul şi să îndese şi mai adânc căluşul în gura democraţiei.

Azi trebuie să ne reamintim, noi, cei care am fost prezenţi în stradă în 1990, şi să le spunem celor mai tineri, pentru ce am luptat atunci şi să nu acceptăm din partea nimănui să încerce să ne tragă înapoi de la idealurile şi principiile pentru care „Golaniada” a existat. Să nu uităm!” a mai precizat Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase