Ministrul de Externe Titus Corlățean a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA Mark Gitenstein

Ministrul de Externe Titus Corlățean a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA Mark Gitenstein
Publicat: 14/09/2012, 13:07
Actualizat: 27/03/2019, 08:36

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut vineri o întrevedere cu Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, informează MAE.

Conform sursei citate, întâlnirea a oferit oportunitatea abordării unor teme de interes major de pe agenda bilaterală, prilejuind, totodată, și un schimb de opinii pe subiecte de actualitate de pe scena politică internațională, față de care cele două state au interese comune.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul principalelor proiecte bilaterale de cooperare în cadrul dimensiunii economice și de securitate a Parteneriatului Strategic româno-american, consacrat prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptată la Washington, exact în urmă cu un an, la 13 septembrie 2011, de către președinții Barack Obama și Traian Băsescu.

În cadrul întrevederii a fost realizată, de asemenea, o evaluare a evoluțiilor din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva regimurilor de sancțiuni, precum și a celor din spațiul estic. Au fost evocate, totodată, aspecte de interes comun, subsumate apropiatei sesiuni a Adunării Generale ONU, de la New York, se mai arată în comunicat.

Ministrul Titus Corlățean a folosit această ocazie pentru a reitera mesajul de condoleanțe adresat familiilor celor dispăruți în urma tragicelor evenimente care au avut loc la 12 septembrie 2012, la Consulatul american din Benghazi, și pentru a exprima deplina susținere față de poporul american în această nouă grea încercare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase