Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a depus jurământul de învestitură

Redactor:
Sorina Ionașc
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a depus jurământul de învestitură
Fostul secretar de stat Iulian Matache a depus jurământul de învestitură și astfel este, oficial, noul Ministru al Transporturilor. La ceremonia de la Cotroceni a lipsit chiar premierul Victor Ponta.

Deși nu a fost prima opțiune a premierului Victor Ponta, Iulian Matache a devenit noul ministru al Transporturilor, după demisia lui Ioan Rus. La ceremonia de la Cotroceni, când Matache a depus jurământul de învestitură, au participat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, vicepreședintele Senatului, Vasile Nistor, iar din partea Guvernului a fost vicepremierul Gabriel Oprea. Prim-ministrul Victor Ponta și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire a lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, asta după ce prima opțiune a premierului, Mihai Fifor, a fost respinsă de șeful statului. 

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la Transporturi, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

„În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcția de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!”, a scris premierul pe contul său de Twitter.

Ioan Rus a demisionat de la conducerea Ministerului Transporturilor pe 11 iunie 2015, după ce a făcut o serie de declarații jignitoare la adresa românilor plecați în străinătate. 

El a declarat, într-un interviu la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că „de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. Ulterior, ministrul și-a prezentat scuzele: „Îmi cer scuze dacă, prin formularea aleasă, am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă”. 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide