Mișcarea Populară face sondaj pentru a decide dacă se transformă în partid

Mișcarea Populară face sondaj pentru a decide dacă se transformă în partid
Publicat: 20/05/2013, 17:25
Actualizat: 25/06/2013, 14:01

Fundația Mișcarea Populară informează că a inițiat consultarea aderenților cu privire la oportunitatea înființării unui partid politic care să susțină proiectele lansate de fundație și care să preia numele acesteia.

„Fundația Mișcarea Populară a lansat astăzi, 20 mai 2013, un sondaj de opinie adresat aderenților, cu scopul de a afla dacă Fundația Mișcarea Populară ar trebui să susțină sau nu înființarea unui nou partid politic care să sprijine proiectele lansate de Fundație”, se afirmă într-un comunicat de presă transmis de Fundație.

Aderenții sunt invitați să trimită răspunsurile lor până vineri, 24 mai, la miezul nopții, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Mișcării Populare.

„În cadrul dezbaterilor Fundației Mișcarea Populară la constituirea filialelor județene a apărut de multe ori întrebarea dacă Fundația Mișcarea Populară ar trebui să susțină sau nu înființarea unui unui nou partid politic care să sprijine proiectele lansate de fundație. În acest sens lansăm un sondaj de opinie prin care vrem să aflăm care sunt opțiunile membrilor Fundației Mișcarea Populară. Așadar, care este opțiunea dumneavoastră pentru viitorul apropiat: ar trebui să existe doar Fundația Mișcarea Populară?; ar trebui să existe Fundația Mișcarea Populară și un nou partid cu același nume «Mișcarea Populară»?; ar trebui să existe doar un partid cu numele «Mișcarea Populară»?”, este anunțul postat pe site-ul organizației.

Fundația anunța săptămâna trecută că nu face niciun demers pentru transformarea în partid politic, menționând că face precizarea „în urma apariției în presă a unor informații false” pe acest subiect.

„În urma apariției în presă a unor informații false privind transformarea Fundației «Mișcarea Populară» într-un partid politic, echipa Fundației face următoarele precizări: «Fundația Mișcarea Populară» nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenți cu intențiile din momentul constituirii, și anume: crearea unei platforme a societății civile destinate atât dezbaterilor de idei cât și de analiză și soluții la problemele din societatea românească”, se afirma într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a declarat, sâmbătă, la Iași, că este posibil să apară în perioada următoare un grup parlamentar desprins din PDL, existând discuții în acest sens în interiorul PDL, dar că nu știe „câți oameni sunt și cine face parte”.

„Posibil să apară un grup parlamentar nou, format din aleși care să se desprindă de PDL. Nu știu câți sunt și nici cine face parte. Probabil va fi un nou vehicul politic, dar noi, cei de la Fundația «Mișcarea Populară», nu avem legătură cu ei. Dar știu că există o astfel de discuție în PDL”, a spus Sebastian Lăzăroiu, unul dintre fondatorii Fundației.

Consilierul prezidențial Gabriel Berca a declarat săptămâna trecută că Partidul Popular, care va aduna nemulțumiții din PDL, va apărea „foarte repede”, fiind necesară și constituirea unui grup parlamentar al noii formațiuni.

Presa a relatat, în ultimele zile, că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai și că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar și membrii Forței Civice și cei ai Fundației Mișcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid.

Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat și pe Florin Popescu și Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formațiuni.

Președintele Traian Băsescu declara pe 8 mai că Fundația „Mișcarea Populară” va trebui să își înființeze și un partid de centru-dreapta, cu filiale pe tot teritoriul țării, dacă va avea succes în obiectivul său de promovare de idei și soluții pentru reformarea clasei politice.

„Dacă va avea succes, fundația va trebui să-și creeze și un vehicul de punere în aplicare a soluțiilor, iar acest vehicul nu poate fi decât un partid de centru-dreapta așezat pe filiale distribuite pe tot teritoriul țării. Etapa în care se află acum Fundația «Mișcarea Populară» este aceea de selectare a liderilor și înființarea de filiale în fiecare județ”, afirma Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?