OFICIAL. Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată! Ministrul de Interne, înainte de vot: „A fost începută cu un fake news, iar textul e plin de ură”

OFICIAL. Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată! Ministrul de Interne, înainte de vot: „A fost începută cu un fake news, iar textul e plin de ură”
Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”/ Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 26/05/2020, 18:25
Actualizat: 26/05/2020, 19:44

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a susținut o declarație marți, 26 mai, în Senat, în contextul în care este dezbătută și votată moțiunea simplă depusă împotriva lui. De asemenea, acesta a precizat că moțiunea, care se „deschide printr-o știre dovedită a fi falsă”, are un text „plin de ură”, și a subliniat că „virusul nu alege între dreapta și stânga, între PNL și PSD”.

Senatul a adoptat moțiunea

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au votat 65 „pentru”, 25 „împotriva”. Din punct de vedere juridic, adoptarea Moțiunii simple nu obligă Executivul să ia măsuri – este doar un vor de blam dat de Senat la adresa ministrului și activității lui. Premierul poate decide propunerea revocării sale din funcție, dar îi poate cere și să își continue activitatea.

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela

„Departe de mine acest gând, deși în vremuri de luptă aprigă fiecare secundă contează pentru a bloca impactul negativ și pentru a fi alături de cetățeni, prin acțiuni concrete. Am primit cu un profund sentiment – încă nu îmi dau seama cum să îl definesc – titlul acestei moțiuni semnate de dumneavoastră. «Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă în timp de pandemie». Spun semnată, și nu scrisă de dumneavoastră, pentru că am auzit ca tabelele de susținere le-ați semnat în alb pentru toate moțiunile simple la adresa miniștrilor liberali”, a declarat Marcel Vela.

De asemenea, acesta a adresat și o întrebare politicienilor prezenți: „Înainte de a vorbi despre cele redactate de consilierul din staff-ul tehnic de la grupul PSD, vreau să vă adresez o întrebare și să îmi răspundeți (…) care credeți dumneavoastră că este imaginea Parlamentului, astăzi, în ochii românilor?”.

„Cum apreciază românii această dezbatere, această întâlnire a noastră? Care este imaginea Senatului în ochii românilor, când văd că textul unei moțiuni se deschide printr-o știre dovedită a fi falsă, rostogolită în presă, astfel încât să aducă doza senzaționalului și a panicii. Ca să vă luminați, urmăriți interviul respectiv și o să vedeți că ați început moțiunea cu un fake news. Așa cu minciună este și afirmația că există jurnaliști care au dosare penale.

Dacă știți dumneavoastră pe cineva, domnule Oprea, vă rog să îmi spuneți și mie, nu să citiți, fără să verificați, ce v-au dat consilierii de la grup. Oare noi mai avem credibilitate în fața românilor când venim cu minciuni de la acest microfon, acuzând miniștrii, acuzând Guvernul, care în această perioadă grea se luptă cu un inamic invizibil și agresiv pentru sănătatea românilor? Oare consideră dânșii că un astfel de text demn de un grup al unor senatori care se respectă și care reprezintă și apără sănătatea cetățenilor ce i-au votat în județele lor este un text care reprezintă inclusiv cetățenii?”, a mai adăugat Marcel Vela.

„Virusul nu alege între stânga și dreapta, între PNL și PSD”

Ministrul Afacerilor Interne a explicat și faptul că „virusul, doamnelor și domnilor senatori de la PSD, să știți că nu alege între stânga și dreapta, între PNL și PSD. Văd că vorbiți despre ură, despre o așa-zisă ură a mea la adresa bătrânilor, cum spuneți dumneavoastră și numiți în moțiune. Această ură a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază din textul moțiunii este plină de ură. Nu mi-am creat alte așteptări, dar am sperat într-o perspectivă optimistă”.

„Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, formulată de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, este dezbătută marţi în Senat.

Semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (…), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

Senatorii PSD asociază numele ministrului cu „haosul”, îl acuză că „a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români” şi că a făcut din amenzi „o taxă mascată pe coronavirus”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari