MRU: Sunt unul din cei 19 milioane care se simte dator să-i creeze mici inconveniente lui Antonescu

MRU: Sunt unul din cei 19 milioane care se simte dator să-i creeze mici inconveniente lui Antonescu
Publicat: 17/08/2013, 19:14
Actualizat: 27/03/2019, 15:55

Președintele Partidului Forța Civică (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, la Beclean, că este unul dintre cei 19 milioane de locuitori ai României care „se simte dator să-i creeze mici inconveniente domnului Antonescu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost întrebat, sâmbătă, la Beclean, dacă va candida la prezidențiale, liderul Forței Civice spunând că „devine o datorie civică pentru 19 milioane de cetățeni să-l contracandideze pe Crin Antonescu”.

„M-ați vota? Eu vă răspund la întrebarea asta, dar s-a răsuflat bancul acesta de când îl spun: în condițiile în care candidează domnul Antonescu, devine o datorie civică pentru 19 milioane de cetățeni să-l contracandideze. Ce mi-aș dori să văd ar fi o inflație de contracandidați la domnul Antonescu. (…) Sunt unul dintre cei 19 milioane de locuitori, care se simte dator să-i creeze mici inconveniente domnului Antonescu”, a declarat liderul FC.

El a menționat că, în condițiile în care USL nu a găsit decât un singur candidat, „e dramatic pentru USL”.

„Se vede că USL nu are resursă umană calificată. Nu a existat guvern în țara românească atât de plin cu oameni cu probleme penale. E și mare guvernul și sunt mulți cei cu probleme. Își culeg demnitarii de pe acolo pe unde noi nu mergem nici noaptea”, a spus el.

Mihai Răzvan Ungureanu a comentat și declarațiile liderilor PDL referitoare la prezidențiabilul dreptei, despre care s-a discutat la Baia Mare.

„Eu nu sunt sensibil la întrebări de genul va fi domn, va fi doamnă, va fi înalt, va fi scund, va fi tânăr sau mai în vârstă. Eu cred în alegerea unui candidat unic al dreptei și mă bucur că vocea noastră nu a sunat în van. E adevărat că, de cinci luni nu mai vorbim despre altceva, că trebuie un singur candidat pentru dreapta. În momentul în care cădem de acord asupra principiului un candidat în dreapta, ceea ce trebuie să îndeplinească el ca model e o matrice de principii, nu doar faptul că nu trebuie să aibă probleme penale. Asta e de la sine înțeles, dar trebuie să fie capabil să își asume – pentru că poziția prezidențială este una în etajul executiv al organizării noastre statale -, trebuie să-și asume continuarea proceselor de reformă structurală a statului român”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că aceste reforme au fost începute de actualul președinte, Traian Băsescu, dar e foarte dificil, pentru că există „forțe concurente, există piedici, timpul e scurt”.

„Unele lucruri pot fi duse la bun sfârșit, altele nu apucă să iasă din laborator, să se transforme în realitate, dar reformele structurale ale statului român sunt absolut necesare și, pe seama căutării și a identificării compromisului politic capabil să ofere României viziunea de care are nevoie, reformele structurale pot fi continuate. Și mai este ceva. Cred că în portretul următorului președinte trebuie să intre obligatoriu disponibilitatea de a dezbate public problemele grave ale statului. Sunt foarte multe probleme pe care statul în sine le are și foarte multe problemele cărora nu le-am găsit soluție. Uneori am fost ipocriți, uneori, nu, dar avem nevoie, cred, ca președintele să pună în fața oricărui român oglinda care să îi arate românului, indiferent dacă e confortabil sau nu și pe ce risc politic, ce merge și ce nu merge și eventual care sunt soluțiile”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă el crede că președintele trebuie să fie în continuare „jucător”, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Nu am spus jucător. Trebuie să fie patriot și inteligent. Jucător? Nu-mi pun problema în felul acesta. Trebuie să fie vizionar. Eu judec în alți termeni. Dacă spunem că trebuie să existe un președinte-jucător, atunci, ar trebui să mă gândesc, în cel mai rău caz, că avem și președinte-spectator. Eu nu gândesc în termenii aceștia. Pentru mine politica nu e un joc, pentru mine politica este o artă. Cred că rezultatul politicii nu e un scor pe tabela de marcaj. Îl ținem minte zece minute și îl uităm acasă. Eu cred că rezultatul politicii e ce se întâmplă cu copiii noștri, cu copilul meu, peste 20 de ani de acum încolo. Cred că rezultatul politicii este cine ne va plăti nouă pensia peste 20 de ani”, a declarat el.

Întrebat dacă se regăsește în portretul prezidențiabilului făcut de Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Mă regăsesc în portretul de membru de partid al FC”.

Senatorul a declarat că dreapta are „din păcate și din fericire totodată”, mai mulți posibili candidați la prezidențiale decât USL.

„Sunt foarte multe nume care au calități. Președinte nu te naști, președinte ajungi. Pe de-o parte este votul, pe de altă parte e propria pregătire. Nu poți să pui chiar orice acolo chiar dacă tendința e să votezi aproape orice. Eu cred că trebuie să gândim și altfel. După dezastrul pe care îl lasă USL la guvernare fiind, nu se poate după 23 de ani să dorești să stai în aceeași mocirlă. Eu vreau să știu că, după 20 de ani, am toate motivele să fiu în continuare în țara mea și copilul meu muncește și plătește taxele în țara mea, nu în Elveția, în Germania sau peste Ocean. Pentru asta cred că e nevoie să avem un președinte din generația care în anii 1989-1990 avea la vreo 20-22 de ani, care nu a uitat ce-a însemnat România înainte de 1989, care în 1990 a crezut că se poate altfel și nu și-a uitat acel ideal, dar care a avut timp între 1990 și 2013 să muncească și să arate că poate fi bun în profesia pentru care și-a luat diploma și să spargă acest mare blestem al clasei politice românești, care are două mari defecte: mediocritatea și lenea”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că sunt oameni politici superficiali care ajung în poziții administrative importante ale statului și „nu își citesc dosarele, nu se informează”.

„Să fii demnitar e foarte greu dacă ești responsabil, să citești, să te informezi, să fii bun, să poți gândi creativ. O mare parte a oamenilor politici au eșuat în meseria lor. Încă o calitate a omului politic: să știe foarte bine limba română”, a declarat Ungureanu.

Întrebat dacă președintele Traian Băsescu va avea un cuvânt de spus în desemnarea candidatului dreptei, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „În semnarea candidatului dreptei cuvântul de spus îl va avea cetățeanul cu drept de vot, fiindcă el răspunde la sondaje. Se fac sondaje. Probabil că sunt în acele sondaje, dar să știți că nu le plătesc eu. Le plătesc adversarii noștri”, a încheiat el râzând.

Colegiul Director al PDL a stabilit, sâmbătă, la Baia Mare, profilul candidatului partidului pentru funcția de președinte, acesta trebuind să prezinte un proiect de țară, care să se bazeze pe valorile familiei politice populare și „să aibă dorința, voința, calitățile umane și profesionale implementării proiectului”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...