Nelu Tătaru, acuzat că aranjează voturile la congresul PNL

Nelu Tătaru, acuzat că aranjează voturile la congresul PNL
Publicat: 23/09/2021, 17:08
Actualizat: 23/09/2021, 19:42

Nelu Tătaru, devenit șef al PNL Vaslui, e acuzat că a eliminat mai mulți primari de pe lista delegaților la Congres, pe motiv că nu și-au manifestat fidelitatea față de Florin Cîțu. De altfel, Tătaru este acuzat că s-a transformat într-un ”satrap” al județului, mai multe rude ale sale primind funcții în administrația locală.

”Ești primar PNL într-un județ ”roșu” ca Vaslui și vrei să ajungi la Congres, să votezi președintele PNL? Acest lucru nu este posibil dacă îl susții pe Ludovic Orban”, susțin surse din PNL.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este ”denunțat” cu privire la faptul că ar fi triat cu grijă delegații la Congres. Corneliu Stîngă, primarul comunei Vetrișoara, este la al doilea mandat, fiind reales cu 85% din voturi. Iar presa locală a scris despre el că ar fi valorificat la timp oportunitățile de finanțare, accesând fonduri europene și guvernamentale pentru modernizarea comunei. Primarul ar fi pus accent pe asfaltarea rețelei locale de drumuri, pe dezvoltarea infrastructurii educaționale, dar și pe utilități. Însă, nu a prins un loc printre delegații la Congres, din cauză că nu ar fi susținător al lui Florin Cîțu.

La fel s-ar fi întâmplat și cu Dănuț Cojocaru, primarul comunei Alexandru Vlahuță, care a câștigat alegerile cu 69% și se află la al patrulea mandat. Nu este pe lista delegaților nici Alina Iuliana Munteanu, primarul comunei Grivița, care a câștigat alegerile cu 63,6% și se află la al patrulea mandat. În aceeași situație se află Radu Beligan, primarul comunei Văleni, ales cu 54%, pentru al doilea mandat și Lascăr Popa, care a câștigat cu 44% primul său mandat în fruntea comunei Costești. Toți aceștia ar fi ”victimele” lui Nelu Tătaru.

Actualul șef al PNL Vaslui i-ar fi promis lui Florin Cîțu că Ludovic Orban va obține maximum 5 voturi din filiala județeană. Și asta în ciuda statutului PNL, potrivit căruia conducerea județeană nu poate da mandat imperativ delegaților la Congres pentru a vota sau nu o anumită moțiune. ”Ei sunt liberi să voteze cum le dictează conștiința – o noțiune străină lui Nelu Tătaru. Acesta crede că dacă va ieși Cîțu va redeveni ministru al Sănătății în viitorul guvern PNL, sprijinit de PSD”, au adăugat sursele din partid.

Până la visata revenire în postul de ministru, Tătaru ar fi avut grijă de rudele și apropiații săi, care au primit sau urmează să primească posturi în administrația județeană. Fratele său, Niculae Tătaru, a fost, de altfel, numit șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Niculae Tătaru are drept colegi doi veri de-ai săi, Gheorghe Papuc și Nicu Papuc, amândoi angajați în cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui. De asemenea, Gheorghe Papuc are și fiul angajat în aceeași structură. Și nu ar fi tot, pentru că Niculae Tătaru ar mai avea un cumătru în subordine, subofițerul Ionel Rusu.

Sursele din PNL mai arată că finul lui Nelu Tătaru, Mircea Gologan, este prefectul interimar, după demiterea prefectului de la USR-PLUS. iar Lucian Timofticiuc, fostul consilier al lui Nelu Tătaru, a fost numit președinte CA la Antibiotice. Lista este completată de verișoara Mihaela Vlada, director al DSP, dar și de soțul acesteia, Robert Vlada, pregătit pentru postul de director la CJAS. În fine, un alt cumătru al lui Nelu Tătaru, Manuel Nacu, este șeful IPJ Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii