Nicolicea despre clasarea dosarului „Noaptea Alegerilor”: Corect, nimeni nu mai poate să se eschiveze

Nicolicea despre clasarea dosarului „Noaptea Alegerilor: Corect, nimeni nu mai poate să se eschiveze
Publicat: 27/06/2017, 15:43
Actualizat: 29/03/2019, 10:03

„Până acum se insista că nu ai voie să continui o anchetă în Parlament dacă a început urmărirea penală sau dacă există o anchetă la Parchet. Nimeni nu a spus că dacă nu mai există o anchetă la Parchet, este afectată ancheta parlamentară. De asemenea, în decursul timpului am spus că atunci când Parchetul a anunțat că a început urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de abuz în serviciu, care, după cum îi spune numele, este o infracțiune de serviciu, trebuie să precizeze măcar în serviciul cărei instituții era persoana care a făcut acel abuz. Pentru că nu puteau să precizeze care era acea instituție, evident, că nu puteau să dea o începere a urmăririi penale in rem decât așa ca să facă o glumă. De aceea răspunsul dat acuma și anume că au clasat dosarul este cel correct”, a declarat președintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea a afirmat că, în acest context, nimeni nu se mai poate eschiva invocând o cercetare in rem.

„Obiectivele nu le putem schimba decât prin hotărâre a plenului reunit. Deci, ne încadrăm în acea hotărâre, dar, pe de altă parte, nimeni nu mai poate să invoce faptul că există o cercetare in rem și să se eschiveze”, a răspuns Nicolicea, întrebat dacă vor Parlamentul ar putea extinde aria de activitate a comisiei.

Nicolicea nu a putut preciza dacă vor fi persoane care vor fi rechemate la audieri în Comisia de anchetă, afirmând că se va lucra în comisie, inclusiv, în perioada vacanței parlamentare.

Dosarul privind alegerile prezidențiale din anul 2009 a fost închis de procurorii de la Parchetul General, stabilindu-se că „nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea că s-ar fi încercat acte/acțiuni” penale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase