Nicolicea: Prostia aceea că parlamentarul nu e ca un simplu cetățean este chiar prostie

Redactor:
Liviu Dadacus
Nicolicea: Prostia aceea că parlamentarul nu e ca un simplu cetățean este chiar prostie
Detalii pe Gândul.

„Am constatat că reprezentanții grupurilor nu au furnizat nici un argument juridic ‘pentru’ sau ‘împotriva’ cererii de urmărire penală. Dar ceea ce este mai grav – am observat și la parlamentari cu mai multe mandate că nu cunosc Constituția pe care au jurat să o respecte. Astfel, o gravă confuzie care nu e făcută prima dată de acea persoană – se confundă imunitatea parlamentară cu protecția ministrului sau fostului ministru pentru faptele făcute în calitate de ministru”, a spus Nicolicea de la tribuna Camerei.

El a arătat că deputații nu au imunitate decât pentru voturi și pentru declarații politice.

„Ați văzut cumva acuma să se vorbească de vreo acuzație cu privire la voturi sau declarații politice? Ci de acuzații cu privire la activitatea de fost membru al Guvernului. Imunitatea parlamentară este prevăzută la art. 72 nu la art. 109 și acolo se spune că deputatul și senatorul poate fi urmărit și trimis în judecată pentru fapte care n-au legătură cu voturile. Adică prostia aceea că nu ești ca un simplu cetățean este chiar prostie”, a susținut Nicolicea.

Nicolicea a mai spus că deputatul este trimis în judecată și urmărit penal ca un simplu cetățean și că singura protecția pe care o are este pentru fapte pe care nu le poate face simplul cetățean, și anume declarații în fața Camerei și voturi în Cameră.

„Când simplul cetățean va fi ales și va ajunge să dea voturi în Cameră sau va face declarații politice în calitate de deputat va beneficia de același tratament. Repet pentru toată lumea, că ne-am săturat să arunce cu noroi asupra Parlamentului: parlamentarii n-au imunitate decât pentru voturi și declarații, ceea ce nu este cazul. Ne-am săturat de aceste prostii rostite de la acest microfon și perpetuate și multiplicate în spațiul public”, a adăugat Nicolicea.

Inchide