Nicușor Dan: În 3 zile, aleșii au votat pensii speciale, l-au salvat pe Corlățean, au redus puterile Guvernului

Nicușor Dan: În 3 zile, aleșii au votat pensii speciale, l-au salvat pe Corlățean, au redus puterile Guvernului
Publicat: 22/06/2016, 15:34
Actualizat: 27/03/2019, 14:04

„În doar trei zile parlamentarii au decis că merită pensii speciale, că au voie să-și angajeze rudele în timp ce oameni competenți sunt în căutarea unui job. Au interzis guvernului să administreze țara, în timp ce ei se bucură de concedii și l-au apărat pe Titus Corlățean de Justiție în dosarul in care este cercetat pentru ca ar fi împiedicat românii din diaspora să voteze. Este datoria noastră să trimitem în Parlament oameni devotați (…) interesului public”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Liderul USB face astfel referire la decizia Senatului de marți privind pensiile speciale pentru aleșii locali. Tot marți, cu o majoritatea covârșitoare, senatorii au respins solicitarea DNA de începre a urmăririi penale față de fostul ministru de externe, senatorul PSD Titus Corlățean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

Miercuri, deputații și senatorii au decis că aleșii care și-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de august 2013 nu pot fi acuzați de conflict de interese, pe motiv că statutul parlamentarilor nu prevedea o astfel de interdicție.

De asemenea, legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanțe simple pe perioada vacanței parlamentare a fost respinsă de Senat, iar Camera Deputaților a aprobat proiectul miercuri, cu modificări substanțiale, interzicând Guvernului să dea ordonanțe în domeniile justiție, cultură și administrarea patrimoniului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase