Nicușor Dan: Nu mi-aș dori o candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Alianța Negoiță-Ponta mi-ar putea crește șansele

Nicușor Dan: Nu mi-aș dori o candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Alianța Negoiță-Ponta mi-ar putea crește șansele
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Diferența devine irecuperabilă! Nicușor Dan, 41,82% din voturi, Gabriela Firea, 37,4%. Traian Băsescu, pe locul trei, cu 10,81%
Publicat: 27/07/2020, 12:01

Candidatul dreptei pentru alegerile pentru Primăria Municipiului București, Nicușor Dan, a declarat că neînțelegerile dintre PNL, USR-PLUS și PMP ar putea pune în pericol candidatura sa pentru funcția de primar general al Capitalei.

El a mai declarat, pentru RFI, că nu și-ar dori ca fostul președinte al României, Traian Băsescu, să candideze în cadrul scrutinului din toamnă, dar a adăugat că alianța anunțată de Victor Ponta și Robert Negoiță ar putea să îl avantajeze în cursa electorală.

„În ceea ce privește candidatura la Primăria Generală, în ipoteza în care nu se va ajunge la o alianță între această alianță deja formată și PSD, evident, candidatul acestei alianțe între partidul lui Victor Ponta și partidul lui Robert Negoiță va lua cele mai multe voturi de pe partea stângă. Pentru mine, esențial este că există peste 60% dintre bucureșteni care spun că orașul merge într-o direcție greșită, e esențial că peste 60% dintre bucureșteni și categoria e cumva aceeași, spun că votează partidele de dreapta”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a adăugat că el ar putea să fie avantajat în cazul în care ruptura dintre Ponta și Negoiță și PSD se va confirma.

„Dacă această ruptură între PSD și aceste două partide reprezentate de Victor Ponta și Robert Negoiță se confirmă, sigur că da, șansele mele cresc, însă esențială este relația cu electoratul, care spune în acest moment că vrea să mă voteze, asta este miza campaniei mele”, a adăugat acesta.

Nicușor Dan: Nu îmi doresc o candidatură a lui Traian Băsescu la PMB

Nicușor Dan a mai declarat că o eventuală candidatură la Primăria Generală a fostului președinte al României, Traian Băsescu, l-ar putea dezavantaja.

„Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (…). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său și ar fi mai bine pentru toți oamenii de dreapta sau cei care consideră că orașul merge într-o direcție greșită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înțelegere, mișcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”, a spus Nicușor Dan.

Dan a mai adăugat că speră ca partidele de dreapta să ajungă la o înțelegere și să desemneze candidați unici la primăriile de sector.

„Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeași discuție cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei și la începutul lui martie a fost anunțul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile și pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorințe firești de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne dă un semn de speranță (…). Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD”, a spus Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”