Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

EXCLUSIV | Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei? Dan Barna a explicat pe cine susține USR-PLUS

EXCLUSIV | Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei? Dan Barna a explicat pe cine susține USR-PLUS

Dan Barna, invitatul Emmei Zeicescu la emisiunea Gândul LIVE de miercuri, a făcut precizări despre strategia USR-PLUS cu privire la alegerile locale pe București. „Trebuie să găsim cea mai bună soluție ca să o trimitem pe Gabriela Firea acasă”, a spus liderul USR.

„La Capitală îl susținem pe Nicușor Dan sau pe Vlad Voiculescu, pe acela dintre ei care are cea mai bun suport al bucureștenilor.  Chiar ieri m-am întâlnit cu cei doi, au stat de vorbă și ei doi între ei, tocmai pentru a ajunge la o variantă cu o soluție câștigătoare, ca Gabriela Firea să fie trimisă acasă. O soluție pe care să o susțină și colegii de la PNL”, a spus Dan Barna la Gândul LIVE.

Potrivit liderului USR, toate cifrele arată că doar cei doi – Vlad Voiculescu și Nicușor Dan – sunt candidații cu șanse reale de a o învinge pe Gabriela Firea, dar „nu amândoi deodată”.

„Dacă existau alegeri în două tururi, se putea explora un astfel de scenariu (să se meargă cu doi candidați, un tandem – n.red), dar altfel alianța se va concentra pe alegerea unui singur candidat. Asta facem chiar acum. Eu sper ca acest candidat să devină candidatul Opoziției”, a precizat șeful USR.

Dan Barna, la Gândul LIVE: PNL încearcă să ia locul PSD. Se va ajunge la logica „ciocul mic, facem ce vrem

Dan Barna a refuzat să precizeze care dintre cei doi candidați stă mai bune în sondaje până acum. „Așteptăm sondajele și în 8-10 martie o să avem rezultate foarte clare în privința Primăriei Bucureștiului”, a spus Barna. Liderul USR a făcut o scurtă analiză comparativă a celor doi candidați:

Plusuri Nicușor Dan: Are componenta de istorie, la ceea ce înseamnă administrarea Bucureștiului, de management urban, e un om cunoscut în zona aceasta.

Plusuri Vlad Voiculescu: Are proiectele Magic Camp și altele, are notorietate comparabilă la nivel de București.

Nicușor Dan este candidatul susținut de USR, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS. ”Protocolul presupune un candidat unic. Nu mergem cu ambii candidați, nu este realist. Câștigătorul, candidatul comun, va fi cel care are cea mai bună susținere a electoratului”, a explicat Barna.

Inchide