Noul secretar de stat de la Digitalizare: „Nu l-am văzut în viața mea pe Sebastian Ghiță!” Ce acuzații i-a adus Clotilde Armand lui George Nicolaie

Noul secretar de stat de la Digitalizare: „Nu l-am văzut în viața mea pe Sebastian Ghiță!” Ce acuzații i-a adus Clotilde Armand lui George Nicolaie
Priamarul Sectorului 1, Clotilde Armand / FOTO - Mediafax Foto
Publicat: 01/09/2021, 14:42
Actualizat: 01/09/2021, 14:59

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand (USR-PLUS) i-a cerut, miercuri, premierului Florin Cîțu să revizuiască numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării a lui George Nicolaie, pe motiv că acesta ar fi acționar al Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiță. Pe de altă parte, cel acuzat de edil că ar face jocurile firmelor Asesoft sau TeamNet spune că nu l-a văzut în viața lui pe Sebastian Ghiță.

„Ce competențe are respectivul în domeniul Digitalizării: Asesoft sau Team Net?!”, scrie Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, făcând aluzie la cele două firme controlate de fugarul Sebastian Ghiță.

Redăm integral postarea lui Clotilde Armand:

„La capitolul digitalizare România este pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, iar Ministerul Digitalizării ar trebui să aibă un rol extrem de activ în această perioadă, în special pentru a susține administrațiile locale în vederea transformării digitale. În schimb, prioritatea principală pare să fie «cui dăm titlul de secretar de stat»?! De ce scriu asta? Pentru că am aflat surprinsă despre recenta decizie a premierului de numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării – un acționar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiță și consilier general la PMB. Dle. prim-ministru, dle. ministru… sper să revizuiți această numire. Ce competențe are respectivul în domeniul Digitalizării: Asesoft sau Team Net?! PS: Respectivul este și membru în Consiliul de Administrație ALPAB. Asta în cazul în care v-ați întrebat ce a făcut pentru parcurile Cișmigiu și Herăstrău și de ce au ajuns o ruină…”, a fost mesajul postat pe Facebook de Clotilde Armand.

Secretar de stat: „Nu l-am văzut în viața mea pe Sebastian Ghiță!”

Contactat de HotNews.ro, George Nicolaie a precizat că nu-l cunoaște pe Sebastian Ghiță și că în plus, în ultimul an i-a făcut campanie și Simonei Spătaru, colega de partid a lui Clotilde Armand:

„Nu înțeleg de unde această poziție a dnei primar, nu-l cunosc pe Sebastian Ghiță și nu l-am văzut niciodată. Atacurile doamnei Clotilde Armand, colega noastră de Coaliție, la adresa premierului Cîțu și a PNL sunt inadecvate unei relații de parteneriat. Ba mai mult, în ultimul an am fost zi de zi în stradă de dimineață până seara pentru a-i face campanie colegei de partid a doamnei Clotilde, Simona Spataru la Primăria Sectorului 4. În ceea ce privește poziția de membru în CA ALPAB, nu sunt si nu am fost membru al consiliului de administrație ALPAB și nici nu aș putea fi, nici un consilier general nu poate fi, pentru că este o funcție incompatibilă cu aceea de consilier general””, a declarat George Nicolaie pentru sursa citată.

Ministrul Digitalizării: „Numirea este responsabilitatea PNL”

Tot miercuri a reacționat și Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman (USR-PLUS), pe pagina sa de Facebook:

„Numirea domnului George Nicolaie ca Secretar de Stat la MCID, conform acordului asupra coaliției de guvernare, este responsabilitatea PNL. Cu privire la informațiile apărute în spațiul public privitoare la noul Secretar de Stat, PNL ar trebui să ofere publicului explicațiile necesare cu privire la decizia luată. După nouă luni de zile, ADR nu are încă un Președinte numit, al doilea post de Secretar de Stat care îi revine PNL este în continuare neocupat. În ceea ce mă privește, vă asigur că la MCID proiectele se vor desfășura în condiții de transparență și integritate. Delegarea atribuțiilor către secretarii de stat îi revine ministrului”, a spus Teleman.

Premierul Florin Cîțu a decis marți eliberarea lui Alexandru Bologan, membru al PNL Sector 4, din funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării, după 5 luni de la numirea în funcție, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. În locul său a fost numit George Nicolaie, vicepreședinte PNL Sector 4, care este acționar al firmei de panotaj Euromedia Group și consilier general în Primăria Capitalei.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani