Numărătoarea paralelă a PDL, după 97,93% din secții: PSD ia 37,5%, PDL pierde în București în favoarea PMP și câștigă primul loc la Alba. Unde a luat Mircea Diaconu cele mai multe voturi

Numărătoarea paralelă a PDL, după 97,93% din secții: PSD ia 37,5%, PDL pierde în București în favoarea PMP și câștigă primul loc la Alba. Unde a luat Mircea Diaconu cele mai multe voturi
Publicat: 26/05/2014, 09:43
Actualizat: 20/03/2015, 17:49

REZULTATELE ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE 2014. Datele din secțiile de votare arată, după primele numărători, că topul indicat de exit-poll-uri după alegerile europarlamentare se păstrează, dar rezultatele diferă. După numărarea voturilor din 97,93% dintre secții – atât la nivel național cât și în diaspora -, centralizarea făcută noaptea trecută de PDL dă PSD câștigător cert al alegerilor, cu un scor de 37,5%, sub cel estimat de exit-poll-uri care urcau partidul lui Victor Ponta la peste 41%.

Aceleași date arată că intrarea lui Mircea Diaconu în Parlamentul European se datorează în special electoraului din București, iar a Partidului Mișcarea Populară scorurilor obținute în Capitală, unde a trecut peste PDL și în Diaspora, unde a luat peste 31%. PDL a ieșit pe locul întâi la Alba, la mică diferență în fața PSD, și a obținut scoruri peste medie la Arad, la Suceava, la Dolj, la Dâmbovița, la Tulcea.

Diaconu – peste 15% în București, PMP – peste 11%

La București, acolo unde mobilizarea la vot a depășit-o pe cea din 2009, PSD a ieșit pe primul loc, PMP a depășit PDL în cinci sectoare din cele șase, iar Mircea Diaconu și-a obținut, ca independent, cele mai mari scoruri. Astfel, Diaconu a luat 14,7% în Sectorul 1, 16,8% în Sectorul 2, 15,7% în Sectorul 3, 15,8% în Sectorul 4, 15,3% în Sectorul 5 și 16,5% în sectorul 6.

Tot în Capitală a câștigat teren și partidul Elenei Udrea pe care PDL l-a depășit doar în Sectorul 2. Diferența PMP-PDL a fost astfel de 13%-9% în Sectorul 1, 10% – 9% în Sectorul 3, 10% – 9% în Sectorul 4, 10% – 8% în Sectorul 5 și de 12% – 9% în Sectorul 6.

Pentru prima dată anul 2000, PSD s-a clasat în București, chiar și fără PNL, pe locul 1 cu 25% la Sectorul 1, 30% la Sectorul 2, 32% la Sectorul 3, 34% lla Sectorul 4, 35% la Sectorul 5 și 31% la Sectorul 6.

Cum a votat diaspora. Efectele dublei campanii ale lui Boc, la Cluj

Un număr important de voturi a pus în dreptul PMP electoratul din diaspora, acolo unde partidul prezidențial a obținut scorul său record, de 31,3%. În secțiile din afara României, înclusiv în cele din Republica Moldova care au determinat rezultatul final, PMP are 31,3%, PDL – 16,4%, PSD 10,7%, PNL 7,8%, iar Mircea Diaconu – 5,7%, cu puțin în urma liberalilor.

Afișarea lui Emil Boc în campanie și cu PDL și cu PMP a făcut ca scorul final al celor două partide la Cluj să scadă mult sub cel pe care democrat-liberalii l-au obținut singuri în ultimii ani. Astfel, PSD a câștigat la Cluj cu 24,9%, PDL a căzut pe locul al doilea cu 16,1%, PNL a luat 13,7%, iar PMP a scos 7,5%, cu toate că se aștepta la peste 13%.

PDL a câștigat alegerile într-un singur județ, la Alba, acolo unde a depășit PSD cu câteva sutimi, scoruri peste media naațională obținând și la Arad, la Suceava, la Dâmbovița, la Tulcea, la Dolj.

Numărătoarea paralelă a voturilor a fost făcută de PDL noaptea trecută pe baza datelor din procesele verbale încheiate în fiecare secție de votare și transmise de reprezentanții PDL în secțiile de votare, prin SMS, filialelor județene și ulterior la sediul de caampanie din Modrogan 22, unde au fost centralizate. Datele reflectă scorurile partidelor după centralizarea informațiilor oficiale in 97,7% din secții, rămânând de introdus cifrele din aproximativ 300 de secții de votare care nu schimbă, semnificativ, rezultatele finale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna