Numărătoarea paralelă a PDL, după 97,93% din secții: PSD ia 37,5%, PDL pierde în București în favoarea PMP și câștigă primul loc la Alba. Unde a luat Mircea Diaconu cele mai multe voturi

Redactor:
Anca Simina
Numărătoarea paralelă a PDL, după 97,93% din secții: PSD ia 37,5%, PDL pierde în București în favoarea PMP și câștigă primul loc la Alba. Unde a luat Mircea Diaconu cele mai multe voturi
REZULTATELE ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE 2014. După numărarea paralelă de către PDL a voturilor din 97,93% dintre secțiile de votare, PSD are 37,5%, PNL ia 15%, PDL - 12,3%, UDMR - 6,4%, PMP -6,2% și Mircea Diaconu - 6,7%, mai mult decât PMP și respectiv UDMR.

REZULTATELE ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE 2014. Datele din secțiile de votare arată, după primele numărători, că topul indicat de exit-poll-uri după alegerile europarlamentare se păstrează, dar rezultatele diferă. După numărarea voturilor din 97,93% dintre secții – atât la nivel național cât și în diaspora -, centralizarea făcută noaptea trecută de PDL dă PSD câștigător cert al alegerilor, cu un scor de 37,5%, sub cel estimat de exit-poll-uri care urcau partidul lui Victor Ponta la peste 41%.

Aceleași date arată că intrarea lui Mircea Diaconu în Parlamentul European se datorează în special electoraului din București, iar a Partidului Mișcarea Populară scorurilor obținute în Capitală, unde a trecut peste PDL și în Diaspora, unde a luat peste 31%. PDL a ieșit pe locul întâi la Alba, la mică diferență în fața PSD, și a obținut scoruri peste medie la Arad, la Suceava, la Dolj, la Dâmbovița, la Tulcea.

Diaconu – peste 15% în București, PMP – peste 11%

La București, acolo unde mobilizarea la vot a depășit-o pe cea din 2009, PSD a ieșit pe primul loc, PMP a depășit PDL în cinci sectoare din cele șase, iar Mircea Diaconu și-a obținut, ca independent, cele mai mari scoruri. Astfel, Diaconu a luat  14,7% în Sectorul 1, 16,8% în Sectorul 2, 15,7% în Sectorul 3, 15,8% în Sectorul 4,  15,3% în Sectorul 5 și 16,5% în sectorul 6.

Tot în Capitală a câștigat teren și partidul Elenei Udrea pe care PDL l-a depășit doar în Sectorul 2. Diferența PMP-PDL a fost astfel de 13%-9% în Sectorul 1, 10% – 9% în Sectorul 3, 10% – 9% în Sectorul 4, 10% – 8% în Sectorul 5 și de 12% – 9% în Sectorul 6.

Pentru prima dată anul 2000, PSD s-a clasat în București, chiar și fără PNL, pe locul 1 cu 25% la Sectorul 1, 30% la Sectorul 2, 32% la Sectorul 3, 34% lla Sectorul 4, 35% la Sectorul 5 și  31% la Sectorul 6.

Cum a votat diaspora. Efectele dublei campanii ale lui Boc, la Cluj

Un număr important de voturi a pus în dreptul PMP electoratul din diaspora, acolo unde partidul prezidențial a obținut scorul său record, de 31,3%. În secțiile din afara României, înclusiv în cele din Republica Moldova care au determinat rezultatul final, PMP are 31,3%, PDL – 16,4%, PSD 10,7%, PNL 7,8%, iar Mircea Diaconu – 5,7%, cu puțin în urma liberalilor.

Afișarea lui Emil Boc în campanie și cu PDL și cu PMP a făcut ca scorul final al celor două partide la Cluj să scadă mult sub cel pe care democrat-liberalii l-au obținut singuri în ultimii ani. Astfel, PSD a câștigat la Cluj cu 24,9%, PDL a căzut pe locul al doilea cu 16,1%, PNL a luat 13,7%, iar PMP a scos 7,5%, cu toate că se aștepta la peste 13%.

PDL a câștigat alegerile într-un singur județ, la Alba, acolo unde a depășit PSD cu câteva sutimi, scoruri peste media naațională obținând și la Arad, la Suceava,  la Dâmbovița, la Tulcea, la Dolj.

Numărătoarea paralelă a voturilor a fost făcută de PDL noaptea trecută pe baza datelor din procesele verbale încheiate în fiecare secție de votare și transmise de reprezentanții PDL în secțiile de votare, prin SMS, filialelor județene și ulterior la sediul de caampanie din Modrogan 22, unde au fost centralizate. Datele reflectă scorurile partidelor după centralizarea informațiilor oficiale in 97,7% din secții, rămânând de introdus cifrele din aproximativ 300 de secții de votare care nu schimbă, semnificativ,  rezultatele finale.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Afacere uluitoare a lui Cristi Borcea. Din ce a putut să scoată 500.000 de dolari
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Inchide