O nouă lovitură pentru Dragnea. Cererea de sesizare a CJUE în dosarul în care contestă conducerea PSD, respinsă

O nouă lovitură pentru Dragnea. Cererea de sesizare a CJUE în dosarul în care contestă conducerea PSD, respinsă
Publicat: 31/10/2019, 15:47

Magistrații Curții de Apel București au respins, în urma deliberării, cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum și de sesizare a CCR în dosarul în care fostul lider social democrat contestă noua conducere PSD stabilită la Congres.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului București prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenție depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel București, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive – statut – organe de conducere”.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formațiunii. Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, au încuviințat modificările de statut și au respins toate cererile de intervenție, printre acestea numărându-se și cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX, că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susținut, în cererea de intervenție depusă la Tribunalul București prin intermediul avocaților săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat și că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului București.

Cealaltă situație juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman și pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formațiunea politică se regăsește în ipoteza juridică în care conduita „PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman” între 7 iulie 2006 și 18 decembrie 2012, „ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”, au explicat pentru MEDIAFAX sursele citate, la acel moment.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.