Olosz Gergely a demisionat din Senat

Olosz Gergely a demisionat din Senat
Publicat: 13/05/2013, 17:26
Actualizat: 25/03/2019, 22:28

Senatorul UDMR de Covasna Olosz Gergely a anunțat, luni, în plen, că renunță la mandatul de parlamentar, invocând campania de compromitere purtate împotriva sa în ultima perioadă.

„În ultimele săptămâni și luni, a început o campanie la nivel național împotriva UDMR și a persoanei mele, în legătură cu o investiție din județul Covasna. Sunt atacat pentru că fac ceea ce m-au însărcinat să fac locuitorii din acea zonă, să creăm industrie și locuri de muncă. În realitate, cei care mă atacă nu vor să lovească în mine, ci urmăresc să facă rău UDMR. Din acest motiv, după o profundă cumpănire, am hotărât să demisionez astăzi, renunțând la mandatul de senator. Sunt convins că procedând astfel, limpezesc situația. Uniunea nu va mai putea fi atacată pentru că unui senator al ei i se aduce acuzația că și-a dorit să creeze locuri de muncă”, a spus Olosz Gergely, conform unui comunicat al UDMR.

El a adăugat că i-a informat de decizia sa pe președintele Uniunii, pe președintele organizației județene și pe liderul grupului parlamentar, și că s-a întâlnit cu primarii localităților din circumscripția sa electorală, cărora le-a adus la cunoștință situația creată și motivele deciziei luate.

Conform sursei citate, la rândul său, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat: „Olosz Gergely, senator UDMR de Covasna, mi-a adus la cunoștință că dorește să renunțe la mandatul său. I-am ascultat argumentele și le-am acceptat. Sunt de acord cu afirmația că atacurile împotriva sa țintesc și UDMR, aducând prejudicii Uniunii. De aceea, aprob decizia pe care a luat-o. În ultimii ani, Olosz Gergely a făcut mult pentru prosperitatea economică a zonei Covasna, pentru a atrage acolo noi investitori, pentru crearea de locuri de muncă. Intenția sa este de a continua această activitate de acum înainte în calitate de om de afaceri, iar eu îi doresc mult succes în aceste eforturi”.

Olosz Gergely este vicepreședinte al CRU al UDMR, formațiune din partea căreia a ajuns în Parlament, în octombrie 2008. Atunci, el l-a înlocuit pe Antal Arpad, care fusese ales primar la Sfântu Gheorghe. Validarea lui Olosz ca deputat avea loc la mai puțin de două luni de alegerile parlamentare din 2008, când, de altfel, el a fost ales deputat de Covasna.

Tot în octombrie 2008, Olosz a demisionat din funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), invocând noua calitate de deputat, dar și dorința de a nu decredibiliza instituția prin informațiile legate de salariul său.

El preciza atunci însă că demisia era și „o chestiune de onoare” în urma unei serii de zvonuri și speculații care, „în mod ciudat”, au coincis cu decizia Autorității de a menține neschimbat prețul gazelor în această perioadă.
Olosz arăta totodată că se simțea obligat să puncteze câteva lucruri, deoarece în ultimele zile fuseseră vehiculate zvonuri aberante despre salariile din ANRE, considerând că este total incorect ca opinia publică să rămână cu această impresie.

„Precizez că nici eu și nici colegii mei nu am avut venituri de 50.000 euro pe lună, așa cum au susținut unele televiziuni și ziare, mai ales că am dovedit cu acte că veniturile respective, inclusiv sporurile, primele și indemnizațiile, sunt de aproape 20 de ori mai mici decât sumele vehiculate. Am transmis în aceste zile comunicate din partea Autorității în care am atras atenția că veniturile conducerii sunt publice și afișate pe site-ul instituției. Sper că aceste precizări să fie luate în seamă de mass-media, căreia îi mulțumesc pentru colaborarea din cei doi ani, cât am condus Autoritatea”, spunea atunci Olosz.

În 2012, Olosz Gergely, deputat UDMR la acea vreme, fost președinte al ANRE în perioada 2007-2008, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, alături de patru reprezentanți ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat să obțină contracte oneroase, cerând în schimb peste 500.000 de euro și 400.000 de lei.

În același dosar vor fi judecați Ion Bîrcină și Costin Iliescu, reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, pe care procurorii anticorupție îi acuză de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență și cumpărare de influență, în formă continuată.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Olosz Gergely, Ion Bîrcină, Costin Iliescu și Cătălin Stan, precum și părții responsabile civilmente SC Power Plus SRL.

Olosz Gergely a susținut că trimiterea lui în judecată pentru trafic de influență nu este altceva decât „un balon de săpun umflat la comandă, o găselniță politică pentru denigrarea lui, o gafă profesională inacceptabilă pentru DNA”. Potrivit acestuia, cei care „au fabricat” acest caz nu urmăresc decât un singur scop, acela de a-l împiedica să-și reprezinte comunitatea și să-și facă datoria.

„În UDMR au mai existat și probabil vor mai fi situații similare celei în care mă găsesc eu acum. Și alți colegi au fost, fără vină, ținta celor care vor să slăbească potențialul Uniunii de a reprezenta comunitatea maghiară, ultimul caz de acest gen fiind cazul «Miko» (cazul retrocedării Colegiului «Szekely Miko» din Sfântu Gheorghe – n.r.)”, arăta Olosz.

Totodată, el spunea că va sta la dispoziția justiției și că are încredere în justiție. „Asemenea acțiuni nu mă sperie și nici nu mă intimidează. Rămân fidel comunității mele și voi continua să îmi fac datoria față de cei pe care îi reprezint”, susținea Olosz Gergely.

Olosz Gergely este, probabil, cel mai înstărit parlamentar din Covasna, el deținând mai multe terenuri și imobile pe care le-a moștenit sau cumpărat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...