Oltean îl acuză pe Ion Iliescu de comportament duplicitar

Oltean îl acuză pe Ion Iliescu de comportament duplicitar
Publicat: 25/07/2012, 14:35
Actualizat: 10/12/2013, 22:05

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că fostul președinte al României Ion Iliescu dă dovadă de un comportament duplicitar atunci când acuză PDL că decizia de a boicota referendumul este „nedemocratică, nelegală, neconstituțională”.

„M-a surprins extrem de negativ reacția unor oameni politici legat de decizia PDL (de a boicota referendumul – n.r.). Au existat evenimente similare în anii precedenți, când aceiași oameni politici au avut cu totul și cu totul altă atitudine și mă refer aici la Ion Iliescu, care, în 2007, când s-a organizat referendum pentru vot uninominal, a spus că nu va participa la referendum și chiar a îndemnat la boicotarea acestuia. Atunci, poziția domnului fost președinte a fost una care i-a convenit. L-am văzut aseară (marți – n.r.) exprimându-și nemulțumirea că PDL a luat o decizie, spune el, nedemocratică, nelegală, neconstituțională”, a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că aceeași reacție a auzit-o și de la premierul Victor Ponta, care era „foarte surprins” de „atitudinea nedemocratică” pe care a luat-o PDL prin decizia de a nu participa la vot.

„Nu e o decizie ilegală, nu e o decizie nedemocratică. E o decizie absolut corectă care are în vedere un șir de evenimente politice care au avut loc în ultimul timp și care au un singur obiectiv, acela de a acapara puterea politică. Un singur bastion a rămas necontrolat de USL și acela este Președinția. Prin toate măsurile care au fost luate, evident se dorește și acapararea acestui ultim bastion al puterii democratice din România”, a spus Oltean.

El a adăugat că modul în care s-a manifestat USL în ultimul timp, modul în care a încălcat legislația și toate procedurile prealabile referendumului conduc la o asemenea concluzie.

„Au neglijat toate recomandările și criticile pe care liderii politici europeni, opinia publică europeană, le-au adus Guvernului Ponta, criticile societății civile din România i-au lăsat nepăsători pe cei care guvernează astăzi România fiindcă singurul lor obiectiv este demiterea președintelui Traian Băsescu și așezarea în Palatul Cotroceni a unui om al USL pentru a asigura controlul tuturor puterilor în stat. A mai rămas doar controlul puterii judecătorești pe care îl vor obține dacă referendumul de duminică va fi validat”, a declarat Oltean.

El a spus că PDL nu participă la vot fiindcă referendumul este al USL: „Ei l-au declanșat, ei l-au provocat, ei au datoria să convingă populația să iasă la vot. E referendumul lor și nu al nostru. În consecință, nu avem nicio obligație față de prezența la urnele referendumului”.

Întrebat dacă nu e periculos îndemnul de neprezentare la vot venit din partea unui partid politic, el a declarat: „Nu este periculos pentru că trăim într-un moment în care acțiunea politică a USL este nedemocratică. Nu este un referendum construit pe legalitate, pe constituționalitate. Dacă referendumul acesta ar fi justificat, nu am avea motive să îndemnăm poporul să nu voteze. Dacă ar fi un referendum legal, moral, oportun, nu am avea niciun element care să justifice atitudinea noastră. Din păcate, nici legalitatea, nici oportunitatea și nici moralitatea nu sunt îndeplinite. Toate trei sunt încălcate de actuala putere și, în consecință, poziția noastră este mai mult decât justificată și motivată”.

Colegiul Director al PDL a decis, marți, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marți, că neprezentarea la vot la referendum „poate fi mai valoroasă” decât un vot împotriva demiterii sale, el susținând că prin această atitudine nu este laș, ci acționează pentru interesul național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...