Oltean: PDL va organiza proteste în benzinării față de majorarea accizei la carburant

Oltean: PDL va organiza proteste în benzinării față de majorarea accizei la carburant
Publicat: 28/03/2014, 13:49

Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că PDL pregătește proteste în benzinării prin care vrea să le transmită oamenilor că începând cu 1 aprilie „acciza nu e o minciună, ci o realitate crudă pe care o va trăi fiecare”.

„Într-o societate în care economia duduie și realizează o creștere economică de 3,5%, cea mai mare din UE, după cum se pronunță premierul, este inadminisibil ca Guvernul să vină și să majoreze taxele și impozitele, birurile pe cetățean. Ori nu există creștere economică, și atunci aduni bani la buget cu taxe și impozite noi, ori există creștere economică și atunci poverile trebuie eliminate de pe spatele cetățeanului. PDL crede cu adevărat că există resurse financiare care să permită Guvernului să-și realizeze programul fără ca acciza pe combustibil să fie introdusă de la 1 aprilie. Dacă Guvernul nu va face acest lucru, PDL își rezervă dreptul de a organiza, în zilele respective, diverse activități de stradă, în stațiile peco, pentru a sensibiliza populația și a o determina să aibă reacții într-un fel democratic, în ultimă instanță, față de acest nou bir pe care Guvernul Ponta îl introduce”, a spus Oltean.

Întrebat dacă vor fi organizate proteste în benzinării, vicepreședintele PDL a răspuns: „O să cerem aprobările necesare și în peco vom merge cu pancarte să informăm cetățeanul. Vom încerca marți, să vedem cum vom reuși, ca în stațiile peco să fim prezenți prin pancarte, prin informații corecte aduse cetățeanului legat de acest bir pe care Guvernul Ponta îl introduce, această acciză mare pe combustibil care va fi o povară geu de suportat de transportatori, de către mediul de afaceri, de către cetățean. Cetățeanul va cheltui cu cel puțin 50 de lei în plus în fiecare lună din cauza accizei. Încă nu am stabilit exact cum vom proceda”.

De asemenea, întrebat cum își explică lipsa de reacție a șoferilor care, în timpul guvernării PDL au plătit cu mărunțiș la pompă, nemulțumiți de creșterea prețului la carburant, Ioan Oltean a spus că „astăzi poporul se teme”.

„Din păcate, deși e cea mai evidentă majorare a prețului la combustibil – majorare absolut nejustificată – reacția oamenilor lipsește. Când noi eram la guvernare, lumea era liberă să țipe, astăzi poporul se teme. De aceea nu avem reacții la creșteri de impozite, de taxe, nu avem reacții la nedreptățile care se fac, la minciunile care se spun. Populația preferă să tacă fiindcă știe că reacția celor de la conducere e mai mult decât violentă la adresa celor care ar avea curajul să aibă o asemenea reacție. Cei ce dețin puterea se cred stăptâni”, a afirmat Oltean, care a adăugat că speră ca protestele din benzinării să fie la nivel național.

Premierul Victor Ponta declara în ședința de guvern de miercuri că acciza la carburanți va fi aplicată din luna aprilie, iar Executivul va introduce și un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecți, neimplicați în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize.

Președintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care a reluat cererea privind renunțarea la creșterea anunțată a accizei la carburant, șeful statului menționând că măsura ar genera o presiune mult prea mare și inutilă asupra mediului economic și asupra consumatorului.

Potrivit președintelui, în cazul transportatorilor, creșterea accizei cu 7 eurocenți pe litru va conduce la pierderea competitivității la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar în plan intern, această majorare va forța societățile de transport să transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generând, astfel, o creștere a prețurilor.

Miercuri dimineață, premierul Ponta afirma că președintele Traian Băsescu trebuie să indice și sursa prin care poate fi acoperite veniturile lipsă care ar rezulta din renunțarea accizei la carburanți, dacă nu vrea să fie doar un demagog pe final de mandat, pregătit de pensie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”