Opoziția SE ÎNCAIERĂ! Cioloș: PNL refuză să se reformeze. Orban: M-au mirat întotdeauna carierele politice CIUDATE

Opoziția SE ÎNCAIERĂ! Cioloș: PNL refuză să se reformeze. Orban: M-au mirat întotdeauna carierele politice CIUDATE
Publicat: 05/11/2018, 00:17
Actualizat: 25/03/2019, 23:28

Liniștea de weekend din politică a fost tulburată de Dacian Cioloș, care scrie duminică un mesaj pe Facebook, în care împarte clasa politică românească în două: una veche, din care face parte PSD și – surpriză! – PNL și una nouă, cu USR și desigur, MRÎ.

„Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în această zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești,” scrie Cioloș pe Facebook. „Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model.”

Coldea îl caută pe Soros să-l facă președinte pe Cioloș

Un prim atac la adresa lui Cioloș a apărut – interesant! – din partea fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, foarte vocal în diverse chestiuni publice în ultima perioadă. Folosind aceeași rețea de socializare, Dragomir anunță dezvăluiri din propria cutie cu surprize despre caracatița economică a Statului Paralel. Fără a face o legătură directă cu Dacian Cioloș, Dragomir mai amintește cu un aer întâmplător că fostul său coleg de birou Florian Coldea s-ar afla zilele acestea în Elveția unde încearcă dă ia legătura cu fiul lui George Soros, căruia să-i propună să facă lobby pentru ca fostul premier să ajungă președinte în 2019. Desigur, conspirațiile despre influența guvernului mondial în politica internațională atrag în mod deosebit un anume gen de public, însă rareori sunt luate în serios. Totuși, alăturarea numelui lui Cioloș de intens diabolizatul Soros din ultima perioadă îi poate dăuna la imagine, în opinia unora.

Orban amintește ciudățeniile carierei politice a lui Cioloș

Seara se încheie apoteotic la B1 TV, unde Ludovic Orban, jignit de afirmațiile lui Cioloș de pe Facebook, se dezlănțuie împotriva fostului premier.

„Pe mine m-au mirat întotdeauna carierele politice ciudate. Urmăresc cu mare atenție diferite cariere extrem de ciudate. Și aici am să vă spun despre Cioloș faptul că a apărut din neant. A fost pus de Tăriceanu ministru al Agriculturii. Nici azi nu am reușit să înțeleg de ce. După ce a picat guvernul PNL, s-a dus consilier la Băsescu, care era principal adversar al PNL și care l-a propus comisar european. După ce și-a terminat mandatul de comisar european la alegerile din 2014, cine credeți că l-a propus pentru un al doilea mandat de comisar european? Președintele PSD, premierul din acea perioadă Victor Ponta,” reamintește Orban.

Președintele PNL a păstrat hârtia trimisă de Victor Ponta către Jean Claude Juncker cu nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de comisar european, însă acesta nu a reușit să obțină un al doilea mandat deoarece CE voia o pondere mai mare de femei în aceste posturi. Astfel funcția a revenit Corinei Crețu.

„Eu am hârtia trimisă de Ponta lui Juncker, în care domnul Ponta îl nominalizează comisar european pentru portofoliul agricultură sau dezvoltare regională pe domnul Cioloș, fiind și o a doua candidatură, a Corinei Crețu, pentru orice portofoliu. Pentru că Corina era de umplutură. Ghinionul lui Cioloș că nu a ajuns comisar european propus de Ponta a fost că, în componența Comisiei, nu erau destule doamne. Și există o anumită cutumă, ca minim o treime din membrii Comisie Europene să fie de sex feminin și atunci candidatura doamnei Crețu a venit să rezolve această problemă. De aia nu a ajuns Cioloș comisar propus de Ponta,” a explicat Orban, care a apelat și la încurcatele ițe ale politicii de pe holurile de la bruxelles, pentru a-i mai strica imaginea lui Cioloș.

„Și astăzi, fără să aibă un partid, Dacian Cioloș s-a dus la sponsorul său politic, domnul Macron, aflat în prăbușire dramatică, cu o cotă de încredere în jur la 20-21%, să participe la o construcție europeană. Dar Dacian Cioloș a fost comisar european din partea PPE. Sigur că, propus de Ponta, ar fi trebuit să se ducă la partidul socialist. Acum merge la un Macron care Macron nici nu e de fapt ALDE. Numai vrea să reformeze ALDE. Are câțiva: Guy Verhofstadt (liderul grupului Liberalilor și Democraților pentru Europa – n.r.), dar îl are și pe Matteo Renzi care e de stânga, fostul prieten al lui Ponta. E un soi de ciorbă lipsită complet de orice fel de substanță. Macron are probleme la el acasă și el face politică la nivel european,” îi ironizează Orban.

Liderul liberal a amintit și despre vremea în care PNL l-a susținut pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, perioadă în care acesta a condiționat venirea în partid de obținerea funcției de președinte al formațiunii.

„Am spus atunci clar că Cioloș poate fi sprijinit ca premier cu două condiții. Unu, doar dacă își dă demisia din funcția de prim-ministru și doi, dacă se înscrie în PNL, pentru că partidul nu poate susține pe cineva care nu e membru PNL. Mi-aduc aminte. Îi plăcea mult domnului Cioloș PNL, dacă a vrut să devină președinte PNL, fără alegeri și punând și condiție să vină în PNL, dacă îl punem președinte”.

Cioloș nu a strâmbat din nas când PNL l-a susținut premier

„Adevărul e că nu prea are cu cine să lupte în PSD, pentru că dumnealui a trăit foarte bine în perioada PSD. Noi am avut o înțelegere, pe care domnul Cioloș nu a respectat-o. De exemplu, să curețe administrația publică de PSD. L-a avut acolo pe domnul Dîncu. Secretarii de stat, prefecții, președinții de agenții, aproape toți manageri de compani puși de PSD au fost lăsați în funcție, în timp ce PSD era perceput ca fiind în Opoziție, dar de fapt era la putere. Din cauza aceste percepții false induse, practic, PSD și-a menținut puterea, și nerealizările Guvernului Cioloș au fost trecute în contul PNL,” a acuzat Ludovic Orban, în interviul de la B1 TV.

În opinia liderului liberal, acțiunile lui Cioloș dovedesc că nu înțelege politica.

„Sunt acuzații izvorâte din senin. Activitatea domnului Cioloș este în special pe Facebook. Mi se pare foarte ciudat acest atac. PNL duce greul bătăliei cu PSD, suntem într-o luptă la baionetă cu majoritatatea parlamentară. Eu cred că sunt mai importante acțiunile, decât niște vorbe care sunt aruncate probabil dintr-o lipsă de înțelegere a fenomenului politic. Cineva care spune că face Opoziție PSD și atacă principalul partid care face Opoziție, face servicii coaliției de guvernare și PSD,” a completat Orban.

El a reamintit că, atunci când PNL l-a susținut pentru funcția de premier, Dacian Cioloș nu a strâmbat din nas.

„Nu a strâmbat din nas când l-a susținut PNL la funcția de premier. S-a trezit acunm brusc, în condițiile în care PNL și Iohannis suntem într-un război extrem de dificil, cu o putere care nu e sensibilă la niciun fel de principiu democratic, care nu acceptă dezbaterea. Să îl ataci pe Klaus Iohannis, care e practic, ultima baricadă în apărarea democrație, care cât de cât menține echilibrul, salvează imaginea externă a României și e pe aceeași linie de luptă împotriva PSD, mi se pare un gest ciudat, care arată o politică ascunsă, care e greu de descifrat astăzi. În lupta asta te trezești tam-nesam cu unul care se trezește să te lovească pe nedrept. Suntem cel mai vechi partid, suntem un partid care a făcut istorie și care a dus tradițiile mai departe”, a conchis Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?