Oprea: România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea premierului

Oprea: România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea premierului
Publicat: 06/06/2015, 15:58
Actualizat: 14/06/2015, 13:43

Vicepremierul și ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că nu dorește să comenteze deciziile justiției în ceea ce-l privește pe primul-ministru Victor Ponta, însă el consideră că în România este nevoie de stabilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează situația politică a premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost audiat la DNA și este urmărit penal, Gabriel Oprea a spus că România nu trebuie să intre într-o criză politică din acest motiv.

„Niciodată, sunt și eu ofițer de justiție militară la bază, nu am comentat niciodată deciziile justiției în România și nu trebuie să le comentăm. Eu am încredere în justiție. Cred că în ultimul timp instituțiile statului s-au întărit, foarte bine că este așa. Pe de altă parte, suntem parteneri în Guvern, întotdeauna am sprijinit guvernele din care facem parte, am sprijinit și pe președintele României, credem că acest lucru aduce, mai ales într-o perioadă în care este un climat sensibil, aș putea spune complex și complicat de securitate regională mai ales cu ce se întâmplă în Ucraina, cu ce se întâmplă în Franța, eu cred că România nu trebuie să intre într-o criză politică și cred că acest lucru, continuarea guvernării, aduce continuitate și stabilitate politică României”, a spus Gabriel Oprea.

Ministrul a mai spus că susține întărirea instituțiilor statului și că DNA este „un etalon” în Europa.

„România este un stat sigur în momentul de față, este un stat care generează securitate și stabilitate în regiune și este respectată de partenerii noștri internaționali. Suntem stat menbru NATO și al UE și este foarte important acest lucru. Da, sunt pentru întărirea instituțiilor statului, printre care și DNA, despre care am spus că este un exemplu și un etalon în momentul de față în Europa”, a mai declarat Oprea.

Întrebat cum va vota UNPR, în Parlament, când se va discuta moțiunea depusă de PNL și intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”, Oprea a spus că va susține actuala guvernare.

„Considerăm că dacă vom continua actuala guvernare ne va aduce stabilitate în România”, a răspuns vicepremierul.

Întrebat, de asemenea, dacă se va duce, luni, la consultările de la Cotroceni, Oprea a răspuns afirmativ.

„Luni, la ora 18.00 voi merge cu domnul Ion Răducanu (deputat și președintele UNPR Timiș – n.r.), mai ales că ne interesează tot ce înseamnă securitatea națională. Am salutat faptul că domnul Iohannis și-a început primul proiect cu 2% pentru armata română, spuneam de acest context de securitate, cu predictibilitate pe zece ani, ceea ce e important pentru securitatea națională”, a mai spus Oprea.

Gabriel Oprea, care este și președintele UNPR, a participat, sâmbătă, la Timișoara la o ședință a partidului unde au participat lideri și membrii ai partidului din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. În cadrul ședinței a fost adoptată o rezoluție privind susținerea obiectivelor de interes național cuprinse în programul UNPR pentru perioada 2015-2016.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o „situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunțat că respectă poziția publică a președintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament și numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcția de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moțiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

De asemenea, PNL a depus, vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”. Moțiunea este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO și 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputați și senatori PNL.

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat, luni, la ora 18.00, la Cotroceni, pe liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare, pentru discuții pe tema Strategiei Naționale de Apărare a Țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...