VIDEO | Orban: Dacă îţi pierzi legitimitatea, automat îţi pierzi autoritatea indiferent că ocupi o funcţie în stat sau o funcţie de conducere în partid

Publicat: 30/08/2021, 22:24
Actualizat: 31/08/2021, 00:22
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, la TVR 1, că cel care va pierde alegerile pentru șefia PNL îşi va pierde legitimitatea și autoritatea, indiferent dacă acesta ocupă o funcție în stat sau o funcție de conducere în partid. De asemenea, Orban a afirmat că ia în calcul posibilitatea preluării funcției de premier, în cazul în care va fi desemnat câștigător în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie.
„În momentul în care te afli într-o astfel de poziţie, de prim-ministru, de preşedinte al Camerei Deputaţilor, sunt două dintre cele patru cele mai importante funcţii în stat, în funcţiile astea ajungi cu susţinerea PNL pe baza voturilor care au fost acordate de cetăţeni PNL. Dacă cei din PNL nu te susţin pentru poziţia de preşedinte, îţi pierzi legitimitatea pentru ocuparea acestei funcţii atât de importante în stat. Indiferent că e vorba de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, indiferent că e vorba de funcţia de premier”, a declarat Ludovic Orban.
Liderul PNL subliniază că autoritatea și credibilitatea atât în partidcât și în funcțiile în stat rămâne celui care câștigă șefia partidului.
„Odată ce îţi pierzi legitimitatea, conferită de votul oamenilor, pentru că singura sursă de legitimitate e votul oamenilor, indiferent că ocupi o funcţie în stat sau ocupi o funcţie de conducere în partid în urma alegerilor prin votul exprimat de membrii PNL. Aia e singura sursă de legitimitate. Dacă îţi pierzi legitimitatea, automat îţi pierzi autoritatea şi îţi pierzi practic posibilitatea de a exercita efectiv în mod eficare atribuţiile funcţiei  respective”, a mai precizat Orban.
Președintele PNL i-a în calcul posibilitatea preluării funcției de premier, în cazul în care va câștiga alegerile în PNL, însă acest lucru poate fi posibil după o consultare în prealabil cu partenerii de coaliție și de asemenea cu președintele Klaus Iohannis.
„Este posibil, sigur că orice decizie ulterioară Congresului va fi luată în forurile statutare ale PNL, va fi luată în discuţie cu partenerii de coaliţie şi cu consultarea preşedintelui României cu care PNL se află într-un parteneriat foarte strâns”, a afirmat Orban.
Orban a amintit că cei de la USR PLUS au fost cei care au decis ca Florin Cîțu să ocupe funcția de premier, dar este convins că în momentul de față, partenerii de coaliție și-au mai schimbat părerea după primele 9 luni de guvernare cu actualul premier.
„USR PLUS, între cei doi candidaţi, după ce în prima formulă de negocieri nu acceptase Florin Cîţu candidat, atunci când PNL a flexibilizat mandatul şi a venit cu două variante de premier, Ludovic Orban sau Florin Cîţu, cei care au decis persoana premierului au fost partenerii noştri din USR PLUS. Cred că acum m-au cunoscut mai bine toţi partenerii de coaliţie, au văzut ce fel de om sunt, au văzut că sunt un om care întotdeuna caut soluţiile care să poată să genereze consens, că sunt omul care susţine armonia, dialogul i mai ales sunt un om care mă ţin de cuvânt atunci când fac o înţelegere. Lucrurile astea cred că l-au văzut despte mine în relaţie directă. Ar fi trebuit să vadă lucrul acesta, dacă ar fi urmărit cariera politică”, a declarat Orban.
Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dacă va pierde alegerile, Ludovic Orban a răspuns: „Voi câştiga alegerile”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA