VIDEO | Orban: Nu cred că Iohannis l-ar fi contactat pe un președinte de organizație să îi spună pe cine să sprijine

Publicat: 20/09/2021, 22:00
Actualizat: 20/09/2021, 23:49

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că exista interese din afara partidului, dar nu crede ca președintele Klaus Iohannis s-ar fi implicat direct și să sune anumiți președinți de organizații ca să le indice pe cine să sprijine la Congresul PNL din 25 septembrie. Totodată, el spune că „există frică în partid”, referindu-se că anumiți membrii PNL susțin că au fost contactați direct de președintele României și ar fi primit indicații clare pentru a-l susține pe Florin Cîțu la șefia PNL.

„Unii au primit indicații special să nu aplaude la discursul președintelui. Există interese în afara partidului din partea unor actori externi. Pot fi din alte partide, din instituții. Președintele Klaus Iohannis nu a dat nicio declarație publică cu privire la susținerea unui candidat. Au fost niște apariții publice, dar pot fi justificate de un interes comun”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL susține că în interiorul partidului circula anumite informații precum că Iohannis își dorește ca Florin Cîțu să preia frâiele partidului și consideră că președintele României i-ar fi transmis un astfel de mesaj.

„Se transmit în interior de către unii președinți anumite informații, că așa vrea domul președinte Iohannis, că președintele îl vrea pe Cîțu. E greu de găsit argumente de ce să-l schimb pe Orban și au spus asta. Dacă dl președinte ar fi dorit să-mi transmită ceva, mi-ar fi transmis”, a spus Orban.

Șeful liberalilor a declarat că refuză să creadă că Iohannis s-ar fi implicat în campania internă din PNL, însă există o teamă, mai ales după informațiile apărute în presă, precum Huțuc ar fi fost contactat telefonic.

„Nu iese fum fără foc. Evident că sunt unii care au încercat să-și justifice poziționarea că așa vrea președintele. Mie nu-mi vine să cred că Iohannis a pus mâna pe telefon să sune un președinte de organizație să îi spună pe cine să sprijine. Am văzut în presă că Huțuc ar fi fost sunat de Iohanis – dacă eu îl întreb pe președintele PNL Constanța dacă l-a sunat Iohannis credeți că o să-mi spună: da, m-a sunat Iohannis?”, a afirmat Ludovic Orban.