Ordinul de la centru pe care liderii PSD îl așteaptă ca să iasă în stradă: „Cei 30.000 de oameni care au protestat nu pot domina cele câteva milioane care au ales PSD”

Ordinul de la centru pe care liderii PSD îl așteaptă ca să iasă în stradă: „Cei 30.000 de oameni care au protestat nu pot domina cele câteva milioane care au ales PSD
Publicat: 23/01/2017, 20:34
Actualizat: 31/03/2019, 04:38
După ce în seara în care zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de proiectele de ordonanță de urgență puse în dezbatere de ministrul Justiției, cele referitoare la grațiere și la modificarea Codurilor, secretatul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că PSD se gândește la organizarea unor mitinguri pentru a vedea exact susținerea de care se bucură, acesta a declarat luni, live laGândulcă nu e programată niciun fel de contramanifestație. Ștefănescu a invocat, în același timp, presiuni din partea liderilor din teritoriu, a primarilor și activiștilor social-democrați pentru organizarea unui miting de susținere al programului de guvernare PSD-ALDE:„Acest miting, dacă l-am face, cred că ar depăși ușor câteva sute de mii de oameni la București. Nu exagerez spre un milion, cum zic alții, dar știți foarte bine cât de organizați suntem și cât de multă susținere avem în acest moment. (…) Noi trebuie să ținem cont de oamenii care ne-au votat, de cei care au niște opinii. Că nu cei care au fost în stradă reprezintă marea majoritate, sunt alții, foarte mulți, care așteaptă și ei să-și exprime punctul de vedere”, a declarat Ștefănescu.
Codrin Ștefănescu a adăugat că PSD înțelege mesajul celor din stradă și că orice om are dreptul să se exprime oricum dorește, dar a menționat și că își rezervă dreptul de a le explica „unora care manifestează că sunt manipulați grosolan și că n-are nicio legătură nemulțumirea lor pe niște teme date pe care le vom rezolva, cu manipularea care se încearcă”.
La rândul său, președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu a solicitat organizarea unui miting ca răspuns la protestele celor care au ieșit duminică în stradă, însă așteaptă ca partidul să ia o decizie urgentă în acest sens în cadrul Comitetului Executiv.

„Eu nu am cerut contra-manifestații de stradă, decizia se va lua în Comitetul Executiv, care va avea loc curând după ultimele evenimente. Țara asta nu poate să fie lăsată așa, să-și bată oricine joc de ea. Cei 30.000 de oameni care au protestat nu pot domina cele câteva milioane care au ales PSD. Gafa făcută de președintele Iohannis este una mare de tot, cred că are sfătuitori foarte proști”, a spus Laurențiu Nistor.

Și președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost interpelat de susținători ai PSD și de primari care i-au cerut ca PSD să ia atiudine față de „încercarea de sabotare a acțiunilor Guvernului”.

„M-am întâlnit azi (luni – n.r.) cu primari, cu diverse persoane, am fost sunat de diverși cetățeni care mi-au spus că nu este normal ca acțiunile Guvernului să fie sabotate de unii. Se pare că în România trebuie să fie disensiuni, mișcări, ca să nu se poată face nimic în această țară”, a spus Stan.

Potrivit acestuia, „protestele de duminică au fost asumate de președintele Klaus Iohannis” care se poziționează, astfel, „împotriva voinței majorității populației care dorește punerea în aplicare a programului de guvernare.

„Se încearcă schimbarea agendei Guvernului care își propune să pună în aplicare programul de guvernare, gândit în favorea tuturor românilor”, a spus Stan.

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat că organizația pe care o conduce așteaptă o decizie de la București. „Ce se decide, ne aliniem, Dacă se va decide să se facă acest miting, vom participa activ. Eu reprezint niște oameni, aleși locali, membri de partid și ne supunem partidului. Nu pot vorbi în nume personal”, a spus Bogdan Toader.

La rândul său, Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș, a declarat că dacă la centru se va decide organizarea unei contra-manifestații, organizația pe care o reprezintă este pregătită să participe.

„Dar nu cred că asta e tocmai abordarea, putem discuta și de a prezenta mai concret, să înțeleagă toată lumea cele două ordonanțe și rolul celor două ordonanțe”, a spus Dobra.

Totodată, președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a declarat că social-democrații se pronunță pentru un cadru democratic de rezolvare a problemelor, el evitând să spună dacă PSD ar trebui să organizeze sau nu un protest la care să participe susținătorii Guvernului.

Horia Nasra a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că dreptul românilor la protest nu poate fi contestat de nimeni, însă prezența unor parlamentari USR și PNL la aceste evenimente nu a făcut decât să politizeze demersul civic.

„Dreptul românilor la protest nu poate fi contestat de nimeni, însă prezența unor parlamentari USR și PNL la aceste evenimente, în mai multe orașe din țară, nu a făcut decât să politizeze demersul civic. Rolul unui parlamentar nu este să instige, ci să-și desfășoare activitatea politică la tribuna Parlamentului, așa cun rolul președintelui Iohannis este de mediator, nu instigator. USR și Klaus Iohannis promovează umflatul de mușchi în stradă, politizând protestele. Nu consider potrivită această abordare. Avem legi, Constituție și Parlament pentru o bună dezbatere democratică. Noi suntem pentru un cadru democratic de rezolvare a problemelor”, a spus Nasra.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”