Paleologu: PNL se îndreaptă spre dezastru. Cine ar fi trebuit să candideze în locul lui Predoiu

Paleologu: PNL se îndreaptă spre dezastru. Cine ar fi trebuit să candideze în locul lui Predoiu
Publicat: 01/06/2016, 11:10

Principalul reproș al deputatului către colegii de partid este că nu îl respectă pe Nicușor Dan.

„Ce le reproșez colegilor din PNL este că nu îl respectă pe Nicușor Dan, îl tratează în discuții private mereu de pămpălău, de fraier, de iepuraș al PSD-ului și așa mai departe. Lucrul ăsta este foarte grav”, a declarat Paleologu miercuri dimineața la RFI.

El a subliniat că strategia PNL a fost greșită de la început, iar Cezar Preda și Alina Gorghiu l-au tras în jos pe Cătălin Predoiu.

„Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură foarte urâtă și regret acest lucru foarte mult, pentru că îi respect pe amândoi și pe Cătălin Predoiu și pe Nicușor Dan. Trebuie spus că din start, strategia PNL-ului de campanie a fost total greșită. Din păcate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil și total inept la adresa lui Nicușor Dan, spunând că Nicușor Dan
este iepurașul PSD-ului. Dacă spui așa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate (…). De fiecare dată când Preda (Cezar Preda, n.r.) sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde niște voturi”, a argumentat Paleologu.

În opinia sa, PNL ar fi trebuit să îl susțină pe Nicușor Dan.

„Din start, trebuia o cu totul altă abordare și eu mi-am făcut datoria ca membru al Partidului Național Liberal și am spus cum văd lucrurile și anume: un singur candidat, Nicușor Dan, la Primăria Generală și în schimb, retragerea tuturor candidaților USB de la primăriile de Sector, unde nu pot câștiga (…), cu excepția Sectorului 4, unde domnul Sava face campanie cu Piedone, deci nu mai are nici o legătură cu liberalismul și cu reînnoirea Bucureștiului și cu o administrație corectă”, a explicat deputatul PNL.

El a cerut un congres extraordinar al PNL, fiind de părere că partidul se îndreaptă ”spre un dezastru garantat”.

„Dacă nu se merge pe formula pe care am propus-o eu, s-ar putea să fie prea târziu, mergem spre un dezastru garantat și anume victoria doamnei Firea și de asemenea o situație foarte proastă și la sectoare (…). Problema va fi aceea a asumării responsabilității pentru acest dezastru. Cei care sunt responsabili de această situație trebuie să plece. E nevoie de un Congres extraordinar al Partidului Național Liberal și de un Congres extraordinar făcut cum trebuie, nu la repezeală, ca să manevreze Congresul cei care acum sunt în fruntea partidului. Este responsabilitatea lor. Această conducere este ilegitimă și total inaptă, și-a dovedit incapacitatea politică și ne conduce către un dezastru”, a concluzionat el.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat săptămâna trecută că nu crede că ar fi indicat ca PNL să organizeze un congres după alegerile locale, argumentând că partidul trebuie să se pregătească pentru parlamentare.

”Nu cred că ar fi bine, din punctul meu de vedere, împărtășit de mulți colegi. (…) Nu de Congres îi e frică cuiva, ferească Dumnezeu! Partidul are foarte mult de lucru în perioada următoare. E de discutat. Eu nu am nimic împotrivă, nici pentru, dar punctul meu de vedere este că nu cred că nu ar fi bine să avem congres înainte de alegerile generale, trebuie să ne pregătim așa cum trebuie să câștigăm”, a spus Blaga, într-o sesiune live pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase