Patru variante de posibil viitor premier, pe masa PNL! Ciucă, Bolojan, Cîțu și Hellvig, luați în calcul / Cum va arăta noul guvern (SURSE)

Patru variante de posibil viitor premier, pe masa PNL! Ciucă, Bolojan, Cîțu și Hellvig, luați în calcul / Cum va arăta noul guvern (SURSE)
Patru variante de posibil viitor premier, pe masa PNL! Ciucă, Bolojan, Cîțu și Hellvig, luați în calcul / Cum va arăta noul guvern (SURSE) (FOTO: Alexandra Pandrea / Gândul)
Publicat: 08/12/2020, 13:38

Ședință de foc pentru liderii PNL! Ludovic Orban și colegii liberali au discutat în jurul a PATRU variante de premier.

Variantele de premier propuse în ședința PNL sunt Nicolae CIUCĂ, actualul premier interimar, Ilie BOLOJAN, Florin CÎȚU și Eduard HELLVIG, șeful SRI, scrie G4Media.ro (SURSE).

În viitorul Cabinet ar rămâne Lucian BODE (Transporturi), Virgul POPESCU (Economie) și Florin CÎȚU (Finanțe).

„Ceilalți nu prea au șanse să mai fie miniștri”, au precizat sursele citate.

După cum a declarat Alina Gorghiu la GÂNDUL LIVE, viitorul guvern trebuie investit până la Crăciun, pentru a fi adoptat bugetul pentru anul 2021.

Nu s-a pus însă în discuție rămânerea lui Ludovic Orban la șefia Partidului Național Liberal, au declarat sursele liberale.

Cum ar putea arăta viitorul guvern

Guvernul nu va rămâne în forma actuală, iar noul Executiv ar urma să aibă cel puțin 20 de ministere! Celor 20 de miniștri li se vor adăuga și doi vicepremieri, potrivit unor surse citate de Antena 3.

PNL: 8 ministere, USR: 5, UDMR: 3

Posibila structură a noului guvern

Prim-ministru – PNL
2 viceprim-miniştri (USR + UDMR?)

Ministerul Justiţiei
Ministerul Administraţiei şi Internelor
Ministerul Apărării
Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Transporturilor
Ministerul Finanţelor Publice
Ministerul Turismului
Ministerul Energiei
Ministerul Economiei + Mediu de Afaceri?
Ministerul Comunicaţiilor
Ministerul Transporturilor
Ministerul Educaţiei şi Cercetării
Ministerul Fondurilor Europene
Ministerul Muncii
Ministerul Lucrărilor Publice
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Ministerul Agriculturii
Ministerul Sănătăţii
Ministerul Culturii
Ministerul Tineretului şi Sportului

Președintele Klaus Iohannis l-ar fi sunat pe liderul USR, Dan Barna, pentru a discuta despre formarea unei majorități parlamentare. Iohannis a discutat și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor și la finele săptămânii va sta la masa tratativelor cu liderii USR-PLUS.

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă l-a forțat de Klaus Iohannis să demisioneze din funcția de premier

Ludovic Orban susține că nu a fost forțat de Klaus Iohannis să demisioneze din funcția de premier, precizând că decizia i-a aparținut în totalitate.

“Obiectivul nostru este să construim o majoritate politică fără PSD. Există această posibilitate politică și PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară. Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate să fac acest gest. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot. Demisia se dă prin decizie personală. Este o decizie personală, pe care am luat-o eu. Aici nu este vorba de susținere sau nesusținere, este o decizie pe care am luat-o eu. Decizia a fost luată înainte de a merge la Cotroceni”, a spus Ludovic Orban.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult