PDL, PNȚCD și FC au semnat protocolul ARD. Blaga: Nu vom avea probleme în a stabili candidații. În ce calitate a parafat MRU înțelegerea și cine a lipsit de la eveniment

PDL, PNȚCD și Forța Civică și-au oficializat astăzi colaborarea politică, liderii celor trei partide, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu și Aurelian Pavelescu, semnând protocolul Alianței România Dreaptă(ARD). Documentul a fost  depus la Biroul Electoral Central tot astăzi, când expiră termenul de înregistrare a partidelor și alianțelor care participă la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

„E un moment important pentru cele trei partide. Am trecut de la vorbe la fapte. constituim adevăratul pol de centru dreapta de care România are nevoie pentru a se opune stâgii socialiste. În urtmătoarele zile vom finaliza platforma program și programul de guvernare. Am fost împreună în toate aceste ultime luni pentru a apăra statul de drept. Avem convingerea că nu vom avea probleme în a stabili candidații care să reprezinte cetățenii. Vom veni cu oameni noi care și-au dovedit competența”, a declarat președintele PDL, Vasile Blaga.

Liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a spus, la rândul său, că scopul Alianței România Dreaptă este de câștiga. „Prezența noastră la aceeași masă dovedește că se poate trece peste orice asperități când scopul este înalt. Nu-mi doresc decât ca acest parteneriat să câștige”, a spus Ungureanu.

MRU, doar reprezentant al Forței Civice

Mihai Răzvan Ungureanu nu apare în protocolul ARD ca președinte al Forței Civice. Potrivit documentului Forța Civică este „reprezentată” de MRU, în vreme ce în dreptul numelor lui Vasile Blaga și Aurelian Pavelescu se precizează că aceștia semnează în calitate de președinți ai PDL, respectiv PNȚCD.

Situația se datorează faptului că, deși Ungureanu a fost ales președinte al FC în urmă cu două săptămâni, parcurgerea procedurilor legale nu s-a încheiat încă, ceea ce ar fi putea atrage o invalidare aprotocolului dacă acesta era semnat de MRU ca președinte.

Neamțu n-a mai ajuns la semnare

Mihail Neamțu, liderul Noii Republici, partid partener ARD, dar care nu a putut semna protocolul deoarece, din cauza a două contestații, nu are personalitate juridică nu a participat la eveniment.

Mihai Neamțu a declarat, pentru gândul, că nu a putut ajunge „fizic” la eveniment deoarece ieri a participat în Maramureș la sărbătorirea unui an de la înființarea NR și a ajuns cu întârziere mare în București.

„Am încercat să ajung, am călătorit toată noaptea. Astăzi Noua Republică împlinește un an de existență și am fost în Maramureș. Am avut de ales să fiu între oamenii mei sau să apar cu presa la televizor”, a spus liderul PNR, precizând acesta este singurul motiv pentru care nu a participat la ceremonai de semnare a protocolului ARD.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Ștefania a ajuns la spital! Vedeta a suferit o operație complicată: “Mi-a fost puțin frică”
Inchide