UPDATE. Viorica Dăncilă despre presupusele percheziții la biroul soțului său: Fake News/ IPJ Argeș confirmă că s-au făcut cercetări, dar acestea vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafaţă de teren

UPDATE. Viorica Dăncilă despre presupusele percheziții la biroul soțului său: Fake News/ IPJ Argeș confirmă că s-au făcut cercetări, dar acestea vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafaţă de teren
Sursă FOTO: Mediafax Foto - Eduard Vînătoru
Publicat: 14/10/2020, 19:20
Actualizat: 14/10/2020, 19:26

Procurorii din Topoloveni împreună cu polițiști de la Investigații Economice ar fi descins miercuri la biroul soțului fostului premier Viorica Dăncilă. Oamenii legii fac cercetări într-o ancheta în care sunt puși sub învinuire funcționari din cadrul Primăriei Topoloveni privind anumite tranzacții imobiliare în care beneficiar ar fi fost compania la care lucrează Cristinel Dăncilă, au precizat surse locale pentru G4Media.ro.

Precizări ale IPJ Argeș privind perchezițiile la „o societate care activează în domeniu petrolier”
Poliţia Judeţeană Argeş confirmă că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au făcut o percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti, pentru administrarea probatoriului într-un dosar de fals.
„În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale, situat în municipiul Piteşti. Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activităţii de percheziţie, au fost ridicate mai multe documente. La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafaţă de teren, pentru care ulterior a avut o relaţie contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, informează, miercuri după-amiază, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.
Gheorghiţă Botârcă, primarul orașului Topoloveni: NU am auzit de nicio anchetă
Primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Botârcă, a declarat pentru GÂNDUL.RO că municipalitatea are două contracte perfect legale cu OMV Petrom și că nu a auzit de nicio anchetă care să vizeze concesiunile companiei în zonă. „Dacă era ceva, auzeam de la poliția locală”, spune Botârcă.
Viorica Dăncilă spune că nu a avut loc nicio percheziție la biroul soțului său
Viorica Dăncilă susține, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că nu a avut loc nicio percheziție la biroul soțului său și că „documentele respective” nu au nicio legătură cu Cristinel Dăncilă. Fostul premier a mai precizat că: „Suntem o familie integră, care nu a avut legătură niciodată cu corupția.”
”Nu există nicio percheziție la biroul soțului meu, nu există nicio acuzație la adresa soțului meu. Soțul meu nu a făcut nicio tranzacție imobiliară. Documentele la care faceți referire nu au legătură cu soțul meu. Știrea apărută în spațiul public este falsă. Soțul meu nu are nicio calitate, nu este nici martor, nu are nicio legătură. Nimic din ceea ce apare în spațiul public despre soțul meu nu este adevărat. Este încă un atac la familia mea, m-am obișnuit”, a spus fostul premier.

Soțul Vioricăi Dăncilă nu are, deocamdată, vreo calitate în dosar, spun sursele citate.

Procurorii au cerut documente privind tranzacțiile imobiliare, dar soțul Vioricăi Dăncilă nu ar fi răspuns solicitării

Perchezițiile vin în contextul în care oamenii legii au cerut anterior punerea la dispoziție a unor documente legate de tranzacțiile care sunt cercetate, însă compania nu a răspuns solicitării, conform surselor, soțul Vioricăi Dăncilă fiind cel care avea în atribuție această sarcină. Cristinel Dăncilă este momentan în concediu și va fi chemat la audieri zilele următoare, au mai precizat surse locale pentru G4Media.ro.

Cristinel Dăncilă a avut un venit total de 325.949 lei în 2018, potrivit declarației de avere a fostului premier Viorica Dăncilă

În 2018, Cristinel Dăncilă a avut un venit total de 325.949 lei, echivalentul a 69.350 euro. Ceea ce s-ar putea traduce printr-un venit lunar mediu de 27.163 lei sau 5.780 euro. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a avut venituri de 142.519 lei, de la Guvern, dar și 32.628 euro, de la Parlamentul European. În medie, premierul României a câștigat aproximativ 24.780 lei – 5.270 de euro. Totalul câștigurilor, pentru fiecare luna a lui 2018, a fost de 51.943 lei, adică peste 11.000 de euro.

Fragment din declarația de avere a fostului premier Viorica Dăncilă

Ce scrie în declarația de avere a Vioricăi Dăncilă

Fostul premier a mai scris în declarația sa de avere din 2019 că deține în 8 conturi suma de 518.218 de lei. Dar și că a obținut, în calitate de premier, venituri de 142.519 de lei. Mai deține bijuterii de aur, printre care broșe, ce au o valoare estimată la 5.000 de euro.

Declarația de avere a premierului Dăncilă mai arată că deține, împreună cu soțul ei, Cristinel Dăncilă, un teren intravilan de 544 metri pătrați. Cuplul mai deține și 2 terenuri moștenite – unul intravilan de 1.200 metri pătrați și un teren agricol de 2 hectare.

Sotii Dancila mai sunt și proprietarii unui apartament pe care l-au achizitionat, de 100 de metri pătrati. Premierul mai deține o locuință moștenită, de 40 de metri pătrați. Viorica și Cristinel Dăncilă dețin împreună o casă de vacanță de 417 metri pătrați, alături de una de locuit, de 140 metri pătrați. Premierul a mai declarat că este proprietarul unui autoturism Volkswagen Passat, din 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?