Petru Movilă, PMP: „Parlamentarii PNL și USR au votat cot la cot amânarea construirii autostrăzii Târgu Mureș-Iași”

Petru Movilă, PMP: „Parlamentarii PNL și USR au votat cot la cot amânarea construirii autostrăzii Târgu Mureș-Iași”
Sursa foto: Facebook/Movila Petru
Publicat: 16/10/2021, 16:58

Politicianul PMP Petru Movilă a scris sâmbătă, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că parlamentarii USR și PNL de Iași au votat împotriva intereselor locale atunci când au decis amânarea construirii Autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș.

Potrivit acestuia, autostrada ar urma să fie terminată în 2030 ca urmare a acestei decizii.

„Am avertizat acum aproape o lună, că parlamentarii USR și PNL de Iași au votat cot la cot amânarea construirii Autostrăzii A8, Iasi – Tg. Mureș, până în 2030. Voci, destul de vehemente, din ambele partide, au comentat spunând ca induc în eroare ieșenii. Ieri, președintele Iohannis, a promulgat modificarea legii inițiate de mine de construcție a autostrăzii. În proaspata variantă a legii, scrie negru pe alb, faptul că tronsonul Tg. Neamț-Iași-Ungheni are, mai nou, termen de finalizare 2026 iar Tg. Mureș-Tg. Neamț 2030!

Concluzia mea: Iașul are parlamentari care nu știu ce votează, dar mai trist, nu se interesează nici măcar când este vorba despre interesele Iașului”, scrie Petru Movilă pe Facebook.

Petru Movilă: Proiectul de lege prevedea ca termen 2024

Politicianul mai scrie că proiectul de lege pe care îl propusese el în legislatura anterioară avea ca termen de construcție anul 2024, dar acesta a fost amânat în Parlament.

„Proiectul meu inițial de lege prevedea foarte clar ca termen de constructie anul 2024. Ulterior, el a întrat în comisiile Parlamentului, care au scos data de finalizare, permițând astfel să ajungem în situația actuală. Am depus acest proiect, la acel moment de noutate pentru că niciodată în istoria Parlamentului nu s-a mai depus o propunere pentru construcția unei autostrăzi, pentru că de peste 10 ani, nici PSD și nici PNL nu făcuseră un pas pentru realizarea ei.

Ulterior, după întrarea USR la guvernare, nici ei nu au făcut mai nimic. Notabil va rămâne însă acest proiect, ca moment marcant în lipsa de interes a guvernelor, indiferent de cine au fost conduse, pentru Iași și Regiunea Moldovei”, mai scrie acesta.